Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γιατί ο Οτμαρ Κάρας αντί να τα βάλει με την Τρόικα τα'βαλε με τον Αλέξη Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ηρθε στην Ελλάδα για να ελέγξει την Τρόικα και να κρίνει το Μνημόνιο και τελικά τα έβαλε με τον Τσίπρα. Η παρουσία του Οτμαρ Κάρας στην Αθήνα δεν πέρασε απαρατήρητη.
Είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βρίσκεται στην Αθήνα ως επικεφαλής της επιτροπής που ελέγχει το έργο της Τρόικα. Αλλά αντί να τα βάλει με την Τρόικα τα έβαλε τελικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην ελληνική Βουλή ο Οτμαρ Κάρας επικαλέστηκε την συνάντησή του στο Στρασβούργο με τον Αλέξη Τσίπρα στις 11 Δεκεμβρίου και είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρουσίασε - παρότι του ζητήθηκε - καμία εναλλακτική πρόταση και δεν άσκησε κριτική.

Αντιθέτως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρας - ο κ. Τσίπρας στην ωριαία συζήτηση που είχε μαζί του ο επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, δήλωσε ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Κατά τη συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στο Ευρωκοινοβούλιο και την τρόικα, είπε επί λέξει:

«Συναντηθήκαμε στον Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα επί πάνω από μία ώρα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω. Είχαμε αυτή τη συζήτηση, πάνω από μία ώρα».

Εξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί του

«Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» χαρακτηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας.
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο Οτμαρ Κάρας «είναι φίλος του Σαμαρά και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και γι''αυτό επετέθη στον κ. Τσίπρα. Οι άλλοι ελεγκτές της Τρόικα είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος».

Ποιoς είναι ο Κάρας
Ο Ότμαρ Κάρας ανέλαβε επικεφαλής της επιτροπής για τον έλεγχο του ρόλου της τρόικας στις χώρες της Ευρώπης το τέλος του 2013. Από τότε έως σήμερα έχει πολλές φορές απασχολήσει την ελληνική κοινή γνώμη με τις παρατηρήσεις και τις διαπιστώσεις του για την τρόικα.

Γεννημένος το 1957 στην μικρή πόλη Ybbs της Αυστρίας, ο 57χρονος σήμερα Ότμαρ Κάρας είναι μέλος του Ευρωκοινοβουλίου από το 1999. Εκλέγεται με το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα και είναι αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής, ενώ αρχικά ήταν «λάβρος» κατά των αποφάσεων και των ενεργειών της τρόικας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, στη συνέχεια υιοθέτησε μια πιο «ήπια» προσέγγιση. Ετσι, ενώ αρχικά μιλούσε για «λάθος της τρόικας», έφτασε να δηλώνει πως «χωρίς την τρόικα η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα είχαν χρεοκοπήσει και οι κοινωνικές επιπτώσεις θα ήταν πολύ πιο μαζικές».

Η ομάδα του Ότμαρ Κάρας θα παραδώσει την τελική της έκθεση τον Απρίλιο.

Ο Κάρας και οι άλλοι ελεγκτές:



Από ..........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: