Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων ο Τριαντάφυλλος Μπέλλος.

Αναρτήθηκε από ……..   energoipoliteskv.blogspot.com






Την υποψηφιότητά του για τον Δημαρχιακό θώκο στον Δήμο Καμένων Βούρλων ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία αρκετών φίλων του,  ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Φθιώτιδας Τριαντάφυλλος Μπέλλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα.

Ο κ. Μπέλλος έκανε λόγο για «καθολική απαίτηση» των δημοτών, οι οποίοι του έδωσαν το έναυσμα να πάρει την απόφαση και να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες «κηρύσσω πανστρατιά και καλώ τις φίλες και τους φίλους συνδημότες μου να στρατευτούν στην προσπάθειά μου αυτή και όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε, το μέλλον των παιδιών μας».


Παράλληλα εξέφρασε την μεγάλη αγάπη που τρέφει για την περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά το τρίπτυχο του Δήμου που είναι «τα Καμένα Βούρλα με ένα όνομα “σήμα κατατεθέν”, ο Μώλος γη της Επαγγελίας, και ο Άγιος Κωνσταντίνος πύλη στον τουρισμό και το εμπόριο», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος Καμένων Βούρλων στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας μάλιστα ότι θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει κάθε στέλεχος, ακόμη και των αντιπάλων παρατάξεων, ώστε ο Δήμος να βαδίσει στο δρόμο της Ανάπτυξης και της εξωστρέφειας.

Δείτε στη συνέχεια όσα είπε ο κ. Μπέλλος στην σημερινή του ομιλία με την οποία ξεκινάει  την προσπάθεια για την διεκδίκηση του Δήμου Καμένων Βούρλων:

«Μετά από 16 χρόνια αποχής από τα πολιτικά δρώμενα και έχοντας συναίσθηση των ευθυνών μου ως Πολίτη, Δημότη του Δήμου Καμένων Βούρλων και πολιτικού, θεωρώ πρώτιστο καθήκον μου την επαναδραστηριοποίησή μου στην πολιτική ζωή της ιδιαίτερης πατρίδας μου, η οποία με τίμησε με την ψήφο της εκλέγοντάς με, πάντοτε με καθολική πλειοψηφία, τέσσερις φορές Βουλευτή, και Νομάρχη για μία τετραετία, διεκδικώντας την εκλογή μου ως Δημάρχου του Δήμου Καμένων Βούρλων στις εκλογές του Μαϊου 2019.


Από ……  STAR



Όπως πολύ καλά γνωρίζετε γεννήθηκα στο Ρεγκίνι , όπου τελείωσα το Δημοτικό. Τελείωσα το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Μώλο, από όπου κατάγεται η γυναίκα μου και όπου σφυρηλατήθηκαν ακατάλυτοι δεσμοί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μου, από όλα τα χωριά της περιοχής. Πέρασα τα πιο όμορφα καλοκαίρια στα Καραμανωλέϊκα στα Καμένα Βούρλα, βλέποντας μαζί με τα ξαδέρφια μου και τους διαχρονικούς μας φίλους, τους βασιλιάδες και τους σεϊχηδες να παραθερίζουν στη “Γαλήνη” και δημιούργησα τις καλύτερες φιλίες μου στον Άγιο Κωνσταντίνο.

    Έχω λοιπόν μία ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή μου, από την οποία ουσιαστικά δεν έχω απομακρυνθεί ποτέ. 

 

Όταν δημιουργήθηκε ο Καλλικρατικός μας Δήμος από τη συνένωση των Δήμων Αγίου Κωνστατίνου, Καμένων Βούρλων και Μώλου, πολλοί συνδημότες μου, μου ζήτησαν να δραστηριοποιηθώ στα δημοτικά, προσβλέποντας στην επαγγελματική και πολιτική παρουσία μου, καθώς και στην αυτοδιοικητική ως Νομάρχη και την Κοινοβουλευτική ως Βουλευτή, εμπειρία μου.

    Για κάποιους λόγους, που δεν, είναι της παρούσης να αναλυθούν, δεν ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή τους αυτή, φοβούμενος ότι κινδύνευα να αποτελέσω μέρος του προβλήματος που ταλάνιζε το Δήμο μας, αφού η τοπικιστική  αντιπαλότητα σε συνδιασμό με την οικονομική κρίση, μας οδηγούσε σε αδιέξοδα.
    Πάντοτε πίστευα πως η οικονομική κρίση και η κρίση ιδεών δεν έπρεπε να επισκιάσει τη συζήτηση για το μέλλον. Αντίθετα έπρεπε να δημιουργηθούν δίκτυα αλληλεγγύης και κοινότητες προβληματισμού, πυρήνες μιας άλλης τοπικιστικής αντίληψης, οι οποίοι να αντισταθμίσουν την πλασματική ανομοιομορφία, που γιγάντωσε η ύποπτη και αδιέξοδη συζήτηση για το όνομα του Δήμου, και απορρόφησε τόσο πολύ τους δημότες, ώστε η ξεχωριστή δυναμική της κάθε περιοχής να αναλώνεται σε ένα νέο τοπικισμό.
    Τα Καμένα Βούρλα με ένα όνομα “σήμα κατατεθέν”, ο Μώλος γη της Επαγγελίας, και ο Άγιος Κωνσταντίνος πύλη στον τουρισμό και το εμπόριο, μπορούν να διαδραματίσουν ένα υπεύθυνο ρόλο στα πλαίσια της Προόδου και της Ανάπτυξης όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και της Φθιώτιδας.
    Τα όμορφα χωριά μας, που το καθένα αποτελεί ένα ξεχωριστό στολίδι, μπορούν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δυνατότητες πρωτόγνωρες και να λειτουργήσουν όχι μόνο συμπληρωματικά στα τρία παραπάνω κέντρα, αλλά με ιδιαίτερη το καθένα δυναμική , να διαδραματίσουν και αυτά καθοριστικό ρόλο.
    Σήμερα ανταποκρινόμενος σε μία καθολική απαίτηση των συνδημοτών μου, έρχομαι ενώπιον του λαού του Δήμου μου και ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Δημάρχου του Δήμου Καμένων Βούρλων , έχοντας συναίσθηση και των προβλημάτων που πρόκειται να αντιμετωπίσω, αλλά και της υποχρέωσης να προσφέρω στον τόπο μου.
 
Τους τελευταίους μήνες μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση ενός σχεδίου προγράμματος Ανάπτυξης της περιοχής μας, το οποίο θα συμπληρωθεί με τις  θέσεις και προτάσεις  που θα επιδιώξω να μου καταθέσουν τα προεδρεία των συλλόγων και των φορέων του Δήμου μας, καθώς και οι διατελέσαντες  Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι, σε συναντήσεις που θα γίνουν  μέσα στον Οκτώβριο.
    Για να πετύχω στην προσπάθειά μου αυτή χρειάζεται η συστηματική δουλειά εμπνευσμένων ανθρώπων που έχουν όραμα και στόχους. Και πάνω απ’όλα την ικανότητα να συνεγείρουν συνειδήσεις. Ανθρώπων νέων και αποφασισμένων, που θα θελήσουν να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της περιοχής και συνακόλουθα και στις δικές τους τύχες και να μετατρέψουν το Δήμο μας σε Περιοχή Ανάπτυξης, συνεπικουρούμενοι πάντοτε από έμπειρους αυτοδιοικητικούς με φρέσκιες ιδέες. Και το κυριότερο, να πιστέψουν πως η περιοχή μας έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός επενδυτικού σόκ από ντόπια και ξένα κεφάλαια, με την συνεργασία και συμμετοχή, στα πλαίσια πάντοτε των δυνατοτήτων του νέου Δήμου.
    Κλείνοντας την ανακοίνωσή μου αυτή κηρύσσω πανστρατιά και καλώ τις φίλες και τους φίλους συνδημότες μου να στρατευτούν στην προσπάθειά μου αυτή και όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε, ξεπερνώντας τους εαυτούς μας, το μέλλον των παιδιών μας.
    Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, αναμονής, αδιαφορίας και καθυστέρησης.
    Όλοι μαζί, για μας και τα παιδιά μας».
Από ………   efthia