Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Τι παίζει κ.Περιφερειάρχη με τον κολλητό σου κ.Τέλη ??? και τον κολλητό του τον κ. Πιπίλα ???

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη στο Blog από αναγνώστη

Ο κ. Πιπίλας  και η παρέα του  λένε για τον Σύριζα ότι ξεπουλάει την Δημόσια περιουσία.               Τον Πιπίλα  και την παρέα του, πια Τροϊκα  και ποιος Σοϊμπλε τους πίεσε  για να  ξεπουλήσουν το Λιμάνι των Καμένων Βούρλων για  40 χρόνια, και να δεσμεύσουν τους επόμενους  8 Δημάρχους  σε αυτή την πολιτική του ξεπουλήματος .

Με τις  ενέργειές του αυτές ο κ.Πιπίλας και η παρέα του, αν δεν το έχουν καταλάβει,  το μόνο που κάνουν είναι  να κτίζουν το προφίλ του επόμενου Δημάρχου που θα τους διαδεχθεί( κάποιος από τους επόμενους υποψήφιους Δημάρχους,  θα κατέβει λέγοντας ότι θα καταγγείλει την παράνομη  αυτή σύμβαση,  αν ψηφιστεί),  και οι ίδιοι θα εμπλακούν σε έναν δικαστικό αγώνα,  που όταν  και όποτε  τελειώσει (βλέπε ΔΕΠΑΚΑΒ, τα ίδια έλεγε και ο τότε Δήμαρχος ότι όλα είναι νόμιμα, και σήμερα ο εισαγγελέας του ζητάει 200.000 ευρώ ), αυτοί θα είναι απλοί δημότες και μπορεί να έχουν και καμιά καταδίκη  φορτωμένη στην πλάτη τους, και να καλούνται να πληρώσουν και κανένα κονδύλι  υψηλό,   λόγω των παρανομιών και της αδιαφάνειας   για το πώς  δόθηκε το Λιμάνι στον κομματικό  κολλητό  του Δήμαρχου  και του Περιφερειάρχη.

 Η διοίκηση της Περιφέρειας και ο  κ. Περιφερειάρχης τι κάνουν σε όλες αυτές τις παρανομίες ??? Τι να κάνουν απολύτως τίποτα, αφού από πίσω είναι οι ίδιοι. Αυτοί οι άνθρωποι με αυτές τις πολιτικές  σκέπτονται  δυστυχώς να κατέβουν στην κεντρική πολιτική ζωή και να μας  σώσουν !!!  

Μπορεί να μας πει ο Περιφερειάρχης,  σε ποιόν άλλο Δήμο της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος , έχει δοθεί   κάποιο περιουσιακό  στοιχείο του Δήμου σε ιδιώτη, για να το εκμεταλλευτή  για 40  χρόνια με τέτοια αδιαφάνεια,  που δόθηκε το Λιμάνι στον κολλητό του  έναντι  1.666 ευρώ το μήνα ,χωρίς να έχει πάρει άδεια λειτουργίας το Λιμάνι , όπως προβλέπει η Υπουργική απόφαση, με την  οποία παραχωρήθηκε το Λιμάνι στο Δήμο ???(αυτό γίνεται μόνο αν είναι κολλητός σου και έχει λαμβάνειν).

Αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς βρήκανε την ευκαιρία  τώρα  στο όνομα της  Τροϊκας,  να ξεπουλήσουν τα πάντα για να περάσουν καλά αυτοί , τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.  

 Ο Λαός  όμως τους παρακολουθεί και  θα τους μαυρίσει όταν έλθει η ώρα. Ο Λαός τους  ψήφισε  για  να διοικήσουν τον Δήμο  και την Περιφέρεια με διαφάνεια προς όφελος των Δημοτών  και όχι να  τον  ξεκοκαλίσουν προς όφελος των παιδιών τους  και των εγγονιών τους.

Σας παραθέτω κάποιες ΑΔΑ και τις προμήθειες  που έχει πάρει ο κ. Τέλης  για την φύλαξη των  κτιρίων  της  Περιφέρειας  Στερεάς  Ελλάδος , εκτός των  άλλων που υπάρχουν.

………….

……………

………………….

………………………..

ΑΔΑ: 6Η507ΛΗ-701,  26 Σεπτεμβρίου 2016.  Πήρε  62.000 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: ΩΤΩΕ7ΛΗ-ΟΦ1 , 17 Οκτωβρίου 2016.   Πήρε  62.000 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 720Ζ7ΛΗ-8ΤΙ,      27 Μαρτίου 2017.        Πήρε 62.000 ΕΥΡΩ

 

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη


Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Τσίπρας στήνει παγίδα στον Μητσοτάκη με τα αντίμετρα -Τι απαντά η ΝΔ

Αναρτήθηκε από ..........   energoipoliteskv.blogspot.com


           
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
                                      

Στις 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή και ήδη Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα αντίμετρα, εξαπολύουν άγριες επιθέσεις ο ένας στον άλλον.

Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση, παρά τα σκληρά μέτρα για τα οποία συμφώνησε με τους δανειστές να περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, επιχειρεί να εμφανίσει τη συμφωνία ως επιτυχία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και θετικά μέτρα, τα περίφημα αντίμετρα. Από την άλλη πλευρά, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση τα χαρακτηρίζει «ψευτοαντίμετρα» και «φερετζέ», ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως δεν θα τα ψηφίσει.
Ωστόσο η κόντρα ανάμεσα στα στρατόπεδα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί ρελάνς, όπως είχε κάνει και με τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά» στους συνταξιούχους, σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει ξανά τη ΝΔ, φέρνοντας κάθε αντίμετρο σε ξεχωριστό άρθρο.
Με την παγίδα αυτή, ο πρωθυπουργός θέλει να εκβιάσει πολιτικά την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα, και να τα φέρει σε δύσκολη θέση, αν δεν ψηφίσουν τα αντίμετρα.

Είχε προηγηθεί η παγίδα της «13ης σύνταξης»
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ονομαστική ψηφοφορία για τη λεγόμενη «13η σύνταξη» είχε προκαλέσει νευρικότητα στις τάξεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όχι μόνο της ΝΔ.
Μάλιστα έως και την ψηφοφορία οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν γνώριζαν πώς θα ψηφίσουν.
Τελικά ο μποναμάς ψηφίστηκε από 196 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ), ενώ 61 είπαν «παρών» (ΝΔ). Απείχαν από την ψηφοφορία το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, που αποχώρησε. Τότε η ΝΔ έπειτα από πολλές συζητήσεις επέλεξε το «παρών», δηλώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα βρει συνενόχους στην τυφλή πορεία που έχει επιλέξει. 
Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε προκαλέσει τρικυμία και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τους βουλευτές της έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις να αλλάζουν άποψη και να ψηφίζουν τελικά τη ρύθμιση.

Η παγίδα επαναλαμβάνεται
Τώρα, σε μία αντίστοιχη περίπτωση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να πάει τα «θετικά» -όπως τα αποκαλούν τα στελέχη της- μέτρα στη Βουλή με το μοντέλο «κάθε αντίμετρο και ξεχωριστό άρθρο». Συγκεκριμένα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, τα αντίμετρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία θα κατατεθούν σε πολλά, ξεχωριστά άρθρα -δηλαδή κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο.
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει τόσο τη ΝΔ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να φανεί και επικοινωνιακά πως δεν ψηφίζουν τα θετικά μέτρα για την κοινωνία.

Τσίπρας: Σε αδιέξοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός σήμερα κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Περιμένουμε φυσικά να δούμε και την τελική στάση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος σήμερα δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, γιατί ισχυρίζεται πως αυτά τα θετικά μέτρα είναι απλά ψίχουλα. Με αυτή του στάση έχει βρεθεί όμως μπροστά σε ένα αδιέξοδο που δημιούργησε ο ίδιος. Είτε θα αρνηθεί να ψηφίσει τα θετικά μέτρα και θα επαναλάβει το ίδιο λάθος που έκανε τον περασμένο Δεκέμβρη όταν καταψήφισε την παροχή της εφ άπαξ 13ης σύνταξης. Είτε θα τα ψηφίσει, αναγνωρίζοντας ότι αυτά τα μέτρα όχι απλά δεν αποτελούν ψίχουλα αλλά μια ουσιαστική στήριξη προς τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις».

Μητσοτάκης: Τα αντίμετρα είναι ο φερετζές των πολύ σκληρών μέτρων
Χθες πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha ξεκαθάρισε: «Δεν ψηφίζουμε ούτε τα νέα μέτρα, ούτε τα «αντίμετρα». Τα αντίμετρα είναι ο φερετζές των πολύ σκληρών μέτρων που έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση.
Το 0,5% από την υπέρβαση του στόχου για το πλεόνασμα πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία από τώρα και όχι το 2019. Τα νέα μέτρα πλήττουν τους ασθενέστερους. Πρέπει να έχουμε πλεόνασμα 4,5% για να ταΐσουμε τα παιδιά στο σχολείο;
Δεν υπογράφουμε καμιά δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα. Δεν θα υπογράψουμε τα νέα μέτρα, ακόμη κι αν ζητήσουν κάτι τέτοιο οι δανειστές από την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Κικίλιας: Δεν θα ψηφίσουμε τα ψευτοαντίμετρα
Στην ίδια σκληρή γραμμή εμφανίστηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήρισε το τέταρτο Μνημόνιο ως το χειρότερο όλων, καθώς όπως είπε, δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει τη χρηματοδότησή της. Επίσης, τόνισε ότι «τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων».
Πρόσθεσε πως τα 5,5% πλεονάσματα που θα χρειαστούν για τα αντίμετρά τους, είναι ένας «άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος, που αν τον έπιαναν θα διέλυαν πλήρως ό,τι απέμεινε από την ελληνική κοινωνία».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τα «ψευτο-αντίμετρα», όπως τα χαρακτήρισε, αφού θα ήταν σα να συμφωνεί στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Γεννηματά: «Φέρνει το 4ο βαρύ μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντιμέτρα»
Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φέρνει το 4ο βαρύ μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντιμέτρα για … το 2019 και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αξιοποιήσει την ρητά προβλεπόμενη από το ισχύον πρόγραμμα δυνατότητα για απόδοση στην οικονομία και στην κοινωνία, των επιπλέον χρημάτων που εισέπραξε στραγγίζοντας με τους φόρους τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Επικρίνει και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας οτι ο «κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ που τον Δεκέμβριο δεν ψήφισαν το ΕΦΑΠΑΞ επίδομα για τους συνταξιούχους, σπεύδουν τώρα να συμμαζέψουν το λάθος τους με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο».

Κόντρα ΝΔ-ΥΠΟΙΚ για το πλεόνασμα
Από χθες πάντως ξέσπασε κόντρα ΝΔ-ΥΠΟΙΚ για το πλεόνασμα και τα αντίμετρα με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του Alpha. Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού επανέλαβε «δεν υπογράφουμε τίποτα δεν ψηφίζουμε τίποτα» στη συνέχεια προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επιστρέψει τώρα το 0,5% από το πλεόνασμα - δηλαδή 450 εκατ. ευρώ - ως ουσιαστικά αντίμετρα.
Τη σκυτάλη στην κόντρα πήρε σήμερα το ΥΠΟΙΚ απαντώντας στον πρόσεδρο της ΝΔ γιατί δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. «Κάποιος που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει, τουλάχιστον, δυο-τρία βασικά πράγματα –μεταξύ των άλλων, βέβαια, και για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Διαφορετικά γίνεται πραγματικά επικίνδυνος για τη χώρα του» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα σε υστερόγραφο προσέθετε πως «δεν θα ήταν διόλου άσκοπο να διεξαχθεί μια άτυπη ενημέρωση στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθεί και ο κ. Μητσοτάκης –αλλά και κάποιοι σύμβουλοί του– για το πρωτογενές πλεόνασμα, τα μη παραμετρικά μέτρα και άλλες βασικές έννοιες. Πραγματικά, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τον δημόσιο διάλογο, αφού η αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνεται με… ανεμόμυλους, αλλά στη βάση της πραγματικότητας».
Τις επόμενες ημέρες και έως τις 16 Μαΐου που η μάχη θα μεταφερθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πολιτικό θερμόμετρα αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Από ..........  iefimerida

Νέες επιβαρύνσεις μέσω ΕΝΦΙΑ - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο με το νέο Μνημόνιο

           Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com
 
 
 
ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ
                                      

«Παράθυρο» νέων επιβαρύνσεων μέσω ΕΝΦΙΑ, ανοίγει το νέο Μνημόνιο, καθώς με την ενεργοποίηση του νέου συστήματος υπολογισμού των αξιών ακινήτων, μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι έχουν σήμερα μερική ή πλήρη απαλλαγή, όσοι κατοικούν σε περιοχές με πολύ χαμηλές Τιμές Ζώνης, αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός αντικειμενικού συστήματος κυρίως σε αγροτικές περιοχές.

Παίρνοντας αναβολή για ακόμα ένα χρόνο, λόγω της ελλιπούς βάσης δεδομένων ελέω των ελάχιστων αγοραπωλησιών, το νέο σύστημα ευθυγράμμισης των αντικειμενικών αξιών με τις τρέχουσες εμπορικές τιμές θα πρέπει να κάνει πρεμιέρα το Μάρτιο του 2018. Κι εκεί, αν δεν υπάρξει παρέμβαση, θα αναδειχθεί η στρέβλωση που κρύβεται εδώ και χρόνια πίσω από τις πλασματικές Τιμές Ζώνης, με τις οποίες υπολογίζεται ως σήμερα η φορολογία των ακινήτων: Στις αποκαλούμενες «ακριβές» περιοχές οι εμπορικές τιμές έχουν κάνει «βουτιά» από το 2008 και μετά, πέφτοντας ακόμα και κάτω από τις αντικειμενικές αξίες, ενώ στις αποκαλούμενες «λαϊκές» συνοικίες, οι εξαρχής πολύ χαμηλές Τιμές Ζώνης εξακολουθούν να υπολείπονται των εμπορικών τιμών.

Εάν το νέο σύστημα «κουμπώσει» με αυτά τα δεδομένα, τότε θα έλθουν τα πάνω- κάτω κι επειδή οι ξένοι τεχνοκράτες αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει κίνδυνος αποκλίσεων από τον εισπρακτικό στόχο των 2,7 δισ ευρώ- ο οποίος σημειωτέον δεν αλλάζει- φρόντισαν να βάλουν ασφαλιστικές δικλείδες στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Τι δέσμευση ανέλαβε η κυβέρνηση; Ότι αν κατά την εκκαθάριση του 2018 υπάρχουν ενδείξεις υστέρησης εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ, τότε θα πρέπει να διευρυνθεί η βάση του, καθώς και να αναπροσαρμοστούν οι συντελεστές του. 

Πώς διευρύνεται η βάση; Καταργώντας ή περιορίζοντας εκπτώσεις και απαλλαγές, οι οποίες σήμερα “κοστίζουν” περίπου 88 εκατ. ευρώ και αφορούν σε πάνω από 1,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες με χαμηλό εισόδημα. Ποιοί θα θιγούν από την αναπροσαρμογή των συντελεστών; Κυρίως όσοι βρίσκονται σήμερα στα χαμηλά κλιμάκια του φόρου, λόγω των πολύ χαμηλών Τιμών Ζώνης που βρίσκονται τα ακίνητα τους, δηλαδή κυρίως όσοι κατοικούν στις αποκαλούμενες “λαϊκές” συνοικίες, εκτός αν το υπουργείο Οικονομικών αποφασίσει να μεταφέρει όλο το “βάρος” που θα δημιουργήσει το νέο σύστημα υπολογισμού αξιών, στις αποκαλούμενες “μεσαίες” και “μεγάλες” περιουσίες, οι οποίες ήδη υπερφορολογούνται με το “φουσκωμένο” από πέρσι Συμπληρωματικό Φόρο.

Ειδική περίπτωση είναι τα αγροτικά ακίνητα και είναι ενδεικτικό ότι από τη πρώτη στιγμή που στήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, οι ξένοι τεχνοκράτες και ειδικά το ΔΝΤ επέμειναν ότι η φορολογία τους είναι υποτυπώδης, σχεδόν μηδενική κι αυτό προκαλεί στρεβλώσεις και αδικίες στην κατανομή των βαρών. Οι πιο σκανδαλώδεις περιπτώσεις είναι αυτές των δεκάδων περιοχών εκτός αντικεμενικού συστήματος, οι οποίες αν και στην πραγματικότητα αποτελούν "φιλέτα” (π.χ. στα νησιά των Κυκλάδων) κι έχουν μεγάλη εμπορική αξία, η αντικειμενική τους αξία είναι στα... Τάρταρα. Το πρώτο βήμα θα γίνει από φέτος, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει προαναγγείλει τον ματαιωθέντα πέρσι συνυπολογισμό των αγροτεμαχίων στο Συμπληρωματικό Φόρο του ΕΝΦΙΑ και είναι πολύ πιθανό, πλέον, να έχουμε συνέχεια το 2018, όταν θα ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα υπολογισμού αξιών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από το 2020 δεν προβλέπεται η παραμικρή ελάφρυνση στη συνολική επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ, που αγγίζει τα 2,7 δισ ευρώ. Τότε, αν δεν έχουν σημειωθεί ή προβλεφθεί δημοσιονομικές αποκλίσεις, θα ενεργοποιηθεί το σχετικό αντίμετρο, το οποίο περιορίζεται, πάντως, σε μια μείωση της τάξης των 200 εκατ. Ευρώ, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί εάν θα είναι οριζόντια ή επικεντρωμένη σε κάποιες κατηγορίες υπόχρεων.

Από ..........   iefimerida

 

Τα καλύτερα των δελτίων


Αναρτήθηκε  από ........      energoipoliteskv.blogspot.com