Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Συζήτηση για την επιχειρηματικότητα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00 στο Καφέ-παντοπωλείο Δελφίνι


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Να έρθει στη Βουλή η συμφωνία ζητά η ΝΔ

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Για παράταση του μνημονίου μιλάει η Συγγρού


Στην αντεπίθεση περνάει η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για παράταση στη βάση του e-mail Βαρουφάκη να πάει για ψηφοφορία στη Βουλή.

Στη Συγγρού μιλούν ξεκάθαρα για παράταση του Μνημονίου, βλέπουν ότι η χώρα οδεύει σε νέο Μνημόνιο, ενώ εκτιμούν ότι το mail Βαρουφάκη απέχει και είναι σαφώς χειρότερο από το mail Χαρδούβελη.


Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που στο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε χθες να δηλώσει ότι «θα ψηφίσει το Μνημόνιο του Τσίπρα».

  Πάντως η Συγγρού για την ώρα δεν έχει πάρει θέση για το τι θα πράξει στη Βουλή, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιον τρόπο θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και αν θα τη φέρει συνολικά στη Βουλή η θα περνάει τα μέτρα ένα - ένα.

Από ........  parapolitika

CNBC: Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα είναι η φυγή εγκεφάλων -200.000 Ελληνες μετανάστες τα τελευταία χρόνια

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



«Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Όπως σημειώνεται, «τα στατιστικά στοιχεία για το άρθρο προέρχονται από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.

«Οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν φύγει από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού» όπως σημειώνεται.
Επιπλέον, αντλούνται στατιστικά στοιχεία από την έρευνα της Endeavor Greece και τη σχετική έκθεσή της, «σύμφωνα με την οποία, 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, πριν από πέντε χρόνια».

Όπως τονίζεται, «ένα από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία είναι ότι η τάση για μετανάστευση δεν έχει υποχωρήσει, ενώ το 46% των Ελλήνων που ζουν στη χώρα σκοπεύουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λαμπριανίδη, «η φυγή εγκεφάλων έχει τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα. Οι νέοι με υψηλή μόρφωση που εγκαταλείπουν τη χώρα δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί η οικονομία ακόμη βυθίζεται και δεν έμεινε κανείς που να δημιουργεί προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι ένας φαύλος κύκλος».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «τη στιγμή που η ΕΕ θέλει την Ελλάδα να ανορθωθεί και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, η δύναμη της φαιάς ουσίας, που απαιτείται για τη μεταμόρφωση αυτή, φεύγει από τη χώρα», ενώ σε άλλο σημείο, επισημαίνεται ότι «σημαντικός παράγοντας για τη φυγή εγκεφάλων είναι ψυχολογικός, σύμφωνα με τον Αλέξη Πανταζή, συνιδρυτή της Hellas Direct».
Επίσης, αναφέρεται ότι «αυτή η αβεβαιότητα έχει εμποδίσει πολλούς ανθρώπους από διάφορους τομείς» και «υπάρχει μια αίσθηση παράλυσης και τα πράγματα έχουν χειροτερέψει μετά τις εκλογές» όπως είπε ο Χάρης Μακρυνιώτης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «όπως εξήγησε (ο κ. Μακρυνιώτης), όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η τετράμηνη παράταση του νέου σχεδίου διάσωσης της ΕΕ και αν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «η επίπτωση στην καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει αισθητή από όλους» και ότι «οι τράπεζες δεν δανείζουν, κρατώντας τις εγκρίσεις σε αναμονή. Αυτό σημαίνει ότι για ένα μικρομεσαίο επιχειρηματία δεν υπάρχει κεφάλαιο κίνησης, τώρα. Και αν είστε ένας επιχειρηματίας που ψάχνει για κεφάλαια εκκίνησης, οι επενδυτές δεν ανοίγουν το πορτοφόλι τους. Αντ' αυτού, περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με το ευρώ, δεδομένου ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα επηρεάσει τις αποτιμήσεις».

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι «είναι η αβεβαιότητα αναφορικά με τη σύγκλιση αριθμού παραγόντων που κρατά τη χώρα στο σημείο εκείνο που θα γείρει η πλάστιγγα. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν το πώς η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα εργαστεί για να δώσει κίνητρα για ξένες επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις, να μεταρρυθμίσει το φορολογικό κώδικα και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των επιχειρήσεων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, της κυβερνητικής διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».

Από .......  iefimerida

Ρωγμή στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ! - Στην άτυπη ψηφοφορία για την συμφωνία 5 ψήφισαν κατά και 5 λευκό!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να δεσμεύσει τους βουλευτές του με την ψήφο τους
- Είναι η πρώτη φορά που τίθεται ένα θέμα σε ψηφοφορία σε κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος
- Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να δηλώσουν ποιοί βουλευτές θα καταψηφίσουν τη συμφωνία του Eurogroup
- O Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως έχει αντιρρήσεις για τη συμφωνία αλλά εντός των ορίων, χωρίς παρεκτροπές

Για πρώτη φορά σε κοινοβουλευτική ομάδα, τέθηκε σε ψηφοφορία η συμφωνία του Eurogroup, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να δει το κλίμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας με αυτή τη διαδικασία στην ουσία δένει τους βουλευτές του, ώστε να είναι δύσκολη η όποια μεταβολή στις προθέσεις τους, αλλά και να είναι δεσμευμένοι με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία του Eurogroup πέρασε κατά πλειοψηφία, αλλά υπήρχαν 5 λευκά και 5 βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία. Aξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την ψηφοφορία έλειπαν τουλάχιστον 35 βουλευτές, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την αιφνιδιαστική κίνηση του Τσίπρα και έτσι δεν μετείχαν καν στην ψηφοφορία.

Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 110 βουλευτές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να διαρρεύσει πως οι αντίθετες απόψεις δεν ήταν 5-10, αλλά ανεβάζουν τον αριθμό κοντά στους 30 βουλευτές, κάτι που δείχνει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Αυτές οι διαφωνίες ειδικά εάν αληθεύουν όσα διαρρέει η αριστερή πτέρυγα του κόμματος, δημιουργεί μέγα θέμα για την κυβέρνηση και δεν είναι τυχαίες οι επισημάνσεις τόσο του κ. Λαφαζάνη όσο και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να υπάρχει σοβαρή σκέψη για το εάν πρέπει να έρθει αυτή η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.

Αυτή η αναμονή φαίνεται πάντως πως είναι και στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κλείνοντας τη συνεδρίαση σημείωσε με νόημα πως "θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηψοφορία έγινε δι΄ανατάσεως της χειρός.


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές να δηλώσουν εάν στηρίζουν την κυβέρνηση ή όχι και για το αν συμφωνούν με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

«Θέλω να ξέρω αν διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θέλω να το πει εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη να θέτει σύμφωνα με πληροφορίες θέμα για το αν πρέπει η νέα συμφωνία και η λίστα μεταρρυθμίσεων να περάσει από τη Βουλή προς ψήφιση.

Για όλα αυτά δεν είχε υπάρξει προετοιμασία. Δεν υπήρξε συζήτηση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο πριν πάμε στις διαπραγματεύσεις για τους χειρισμούς» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και επισήμανε «Υπάρχουν σημεία στην επιστολή που δεν θυμίζουν γλώσσα δίκη μας. Θυμίζουν γλώσσα των δανειστών. Αυτά τα λέω για να δούμε πως θα κινηθούμε από δω και πέρα και στα επόμενα βήματα».

Στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απάντησε επί της ουσίας ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς λέγοντας «Η διπλωματία μας απέδωσε στην σύνοδο κορυφής και στα Eurogroup. Την κρίση την απεύχονται και οι εταίροι. Η συμφωνία μας δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και χρειάζεται γι΄ αυτο αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο».

«Η ρήξη –πρόσθεσε- δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση. Αυτοσκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και το λαό».

Να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους χειρισμούς της χθες το βραδυ στη Βουλή με το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη και τη παρουσία των προφυλακισμέων βουλευτών της ΧΑ.

Από ......  newsit

Δηλώσεις Γιούνκερ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Η συνέντευξη Λαγκάρντ

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com