Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Συνάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Οικονόμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ για τις Ιαματικές Πηγές των Καμένων Βούρλων.

 Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com 

 

 

Μέχρι το Μάιο ο διαγωνισμός για τη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων - «Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή μας που θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή τροχιά της Φθιώτιδας...», τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία αξιοποίησης των υποδομών και των εγκαταστάσεων, τα οποία έχει στην κυριότητα του το Ταμείο και βρίσκονται στο Νομό Φθιώτιδας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει ο κ. Οικονόμου με τη Διοίκηση και τα στελέχη του Ταμείου.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πολίτης και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ έκαναν μια αναλυτική παρουσίαση στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Φθιώτιδας σχετικά με την εξέλιξη των ακινήτων που συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου, συγκεκριμένα τη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα (Γαλήνη, Υδροθεραπευτήριο, Ράδιο, Θρόνιο, πλαζ), τις Πηγές Κονιαβίτη (πρώην camping ΕΟΤ), τις Θερμοπύλες (115 στρέμματα στην περιοχή του ξενοδοχείου και των πηγών), τα Λουτρά Υπάτης, και τα λουτρά Πλατυστόμου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο ακίνητο της Ιαματικής Πηγής Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση, αφού μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η έγκριση της ΣΜΠΕ για το ΕΣΧΑΔΑ από τη ΔΙΠΑ του ΥΠΕΝ και αναμένεται η συζήτηση του και έγκριση στο ΚΣΔ από τα αρμόδια Υπουργεία. Έτσι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, μέχρι το Μάιο του 2022 θα έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο ακίνητο. Να σημειωθεί ότι στους όρους του διαγωνισμού θα συμπεριλαμβάνεται και η ανακατασκευή από τον ανάδοχο των εγκαταλελειμμένων σήμερα ξενοδοχείων «Θρόνιο» και «Ράδιο», καθώς και του υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός». Η ανακατασκευή και η ανάδειξη των συγκεκριμένων κτιρίων, που έχουν συνδεθεί με την ιστορία των Καμένων Βούρλων, σε συνδυασμό με την επένδυση, θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή.

Όσον αφορά στις Πηγές Κονιαβίτη αναμένεται να ξεκινήσει η διαβούλευση της ΣΜΠΕ από τη ΔΙΠΑ, ενώ κρίσιμο για την αξιοποίηση του ακινήτου παραμένει το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού, όπου σε συνεργασία με το Δήμο Καμένων Βούρλων θα πρέπει άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του έργου στα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Για το ακίνητο των Θερμοπυλών έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε μέσα στο χειμώνα του 2022 να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τα 115 στρέμματα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, παράλληλα με την συνολικότερη ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου. Ταυτόχρονα, υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όσον αφορά στην υφιστάμενη δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Το ακίνητο στα Λουτρά Υπάτης βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης του ΕΣΧΑΔΑ, προκειμένου να καταστεί πιο ελκυστική η επένδυση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του θεραπευτικού τουρισμού.

Τέλος, όσον αφορά στο Πλατύστομο, για να προχωρήσει η αξιοποίηση του είναι απαραίτητη η διευθέτηση-οριοθέτηση του ρέματος σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εναλλακτικές μορφές αξιοποίησης.

«Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή μας που θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή τροχιά της Φθιώτιδας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Η Φθιώτιδα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να δομήσει ένα άρτιο τουριστικό προϊόν. Η Κυβέρνησή μας έμπρακτα επενδύει στη Φθιώτιδα, όπως και σε κάθε δυναμική τοπική κοινωνία, αξιοποιώντας στην ουσία τους μοναδικούς αναπτυξιακούς της πόλους. Συναρμόδια Υπουργεία, φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουμε να κινούμαστε συντονισμένα με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών», τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου.

 Από .......   lamiareport