Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ο Γ. Βουρβουλάκης ξαναμοιράζει την τράπουλα στο Δήμο Καμένων Βούρλων για τις εκλογές !!!


Αναρτήθηκε από ......    energoipoliteskv.blogspot.com






Με την παρακάτω ανακοίνωση, αναρτάται όπως μας εστάλθηκε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιώργος Βουρβουλάκης  προχωρά σε μία ιδιαίτερη πολιτική κίνηση.
Αλλάζουν άραγε τα  δεδομένα σύμφωνα με τα  όσα προτείνει στους συνυποψηφίους του;
Διαβάστε το κείμενο  του:

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΑΚΗ, υποψ. Δημάρχου Καμένων Βούρλων

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, είναι εντελώς φυσιολογικό και αυτονόητο, το μυαλό μας να ταξιδεύει ανάποδα στο χρόνο και να αποτιμά το έργο της απερχόμενης διοίκησης. Αυτό είναι κανόνας και ως γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.
Και η εξαίρεση είναι παρούσα στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή, φρόντισε να μην έχουμε υλικό προς εξέταση, λίγο πριν τις εκλογές.
Γενική είναι η διαπίστωση πως η κατάσταση σε ένα χώρο που η φύση από μόνη της προίκισε γενναιόδωρα, είναι απελπιστική έως τραγική.
  • ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ:Η εικόνα, προσβάσιμη ακόμη και σε άτομα που στερούνται όρασης. Απλά μια βαρετή, πλημμελής και άναρχη αποκομιδή ενός μέρους των οικιακών απορριμμάτων και κάδοι βρώμικοι που κάθε άλλο παρά θυμίζουν περιοχή που προσδοκά έσοδα από τουριστικές υπηρεσίες. Τα απορρίμματα που ξεχειλίζουν απ` αυτούς και δεν περισυλλέγονται, με την εικόνα να παραπέμπει σε εγκαταλελειμμένα ποιμνιοστάσια.Η ανακύκλωση στο Δήμο μας, κρίθηκε περιττή και έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια!!
Τα ρέματα που έχουν να καθαριστούν τουλάχιστον μία πενταετία κουβαλάνε τόνους φερτών υλών, από σκουπίδια, μέχρι χιλιάδες νάϋλον σακούλες.
  • ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:Ο ΒΙΟ. ΚΑ. Καμ. Βούρλων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών εργαζομένων, βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Ανεξέλεγκτη εισροή τεράστιων ποσοτήτων ιαματικών υδάτων, που καταστρέφουν εντελώς τα μηχανήματα Στη Δημοτική ενότητα Μώλου, τα μηχανήματα δε λειτουργούν. Όσο για τον Άγιο Κωνσταντίνο, δεν κινείται απολύτως τίποτα. Επιτακτική έκραζε και κράζει η ανάγκη για συνολική και ενιαία λύση των προβλημάτων, και πολύ μικρότερη επιβάρυνση των δημοτών.
  • ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ: Οι αστική οδοποιία , δε θα μπορούσε να βρίσκεται χειρότερη κατάσταση, εφ` όσον και η προσβασιμότητα τωνΑ.με.Α., καταργήθηκε σε μια νύχτα. Τα κάστρα του Γεντί Κουλέ που έστησε ο εργολάβος εγκατάστασης του δικτύου οπτικών ινών στο κέντρο των πεζοδρομίων, στερούν το δικαίωμα διέλευσης, όχι μόνο σταΑ.με.Α., που σίγουρα θα διεκδικήσουν δυναμικά το δικαίωμά τους αυτό, αλλά ακόμη και στην νοικοκυρά που σέρνει με το καροτσάκι με τα ψώνια της. Η απάντηση της δημοτικής αρχής;;;;
– Πρόοδος!!!! Το τίμημα της προόδου!!!
Πρόοδος επειδή μετά την εκτέλεση του έργου οι δρόμοι διέλευσης του συγκεκριμένου δικτύου, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο ή παιδικά παντελόνια της μεταπολεμικής περιόδου με μπάλωμα πάνω στο μπάλωμα;;;Και μήπως είναι αλήθεια, πως μόνο κατόπιν πιέσεων και παρεμβάσεων των ενεργών πολιτών προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πληρώθηκαν κάποια ψίχουλα από τον εργολάβο σαν ΤΕΛΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ;;;Αμέλεια ή διαπλοκή;;;
Αδιάνοικτοι δρόμοιμέσα στον αστικό ιστό (βλ. χώρο λιμανιού Κ.Β.), καθοριστικό στοιχείο της ποιότητας ζωής και μιας οικτρής καθημερινότητας.
Ο δρόμος Καμένα Βούρλων – Καρυάς, είναι εξ αρχής λάθος σχεδιασμένος και δύσβατος, ιδιαίτερα κατά την εποχή του χειμώνα. Καμία μέριμνα για την ποιότητα ζωής και στα άλλα χωρια(Καλλίδρομος, Ρεγκίνι, Κόμνηνα, Άγιος Χαράλαμπος, Ανάβρα, Μενδενίτσα, Αγία Τριάδα, Σκάρφεια, Άγ, Σεραφειμ, Καινούριο, Λογγός, Άγναντη και οι διάφοροι οικισμοί! Ο Δήμος δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι όλοι οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται ή και τον επισκέπτονται και πρέπει να μας χωράει όλους!!
  • ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Ακόμη υπάρχουν σωλήνες αμιάντου, που επιφέρουν τραγικές βλάβεςστην υγεία των κατοίκων. Θα ήταν πολύ χρήσιμο, να υπάρξουνστοιχεία για την αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο στην περιοχή του Δήμου!
  • ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ: Απαράδεκτη η εικόνα στη δυτική είσοδο των Καμένων Βούρλων (είσοδος από Λαμία), μια και απουσιάζουν όχι μόνο τα πεζοδρόμια, αλλά ακόμη και τακρασπεδόρειθρα
Απαράδεκτη οπτικά η κατάστασηστην ανατολική είσοδο του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και στις μη αξιοποιημένες  καταπληκτικές παραλίεςΑσπρονερίου και Λογγού και από Σκάρφεια μέχρι Καμ. Βούρλα Η εγκατάλειψη προφανής, τα αποδυτήρια των λουομένων κατεστραμμένα και το σκουπιδαριό διαφεντεύει στην περιοχή. Και θα πει κάποιος, ..«εδώ δεν καταφέραμε να λειτουργήσουμε το Κέντρο Υγείας, εσύ επενδύσεις ονειρεύεσαι»;
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
  • Με τέτοια καμώματα είναι λογικό να συρρικνώνεται η περίοδος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Με 1-2 ανοργάνωτες, πολυδάπανες και πολύχρωμες αποκριάτικες εκδηλώσεις, δεν αντιμετωπίζεται το θεριό της στασιμότητας.Τα χρέη των επιχειρήσεων υπάρχουν, επειδή κυρίως η δημοτική αρχή δεν έκανε το δικό της χρέος.Αποτέλεσμα;; Πέραν του κοιμητηρίου που πλέον δε διαθέτουμε στα Κ. Βούρλα, να ψάχνουμε και για κοιμητήριο των ήδη νεκρών ή ετοιμοθάνατων επιχειρήσεων.
  • ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:
Δεν ασχολείται κάποιος με την αυτοδιοίκηση, αν δεν έχει διάθεση για κοινωνική προσφορά. Δεν είναι η απλή αλφαβητική αναφορά περισσοτέρων από 50 ονομάτων ατόμων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα, είναι η διάθεση για κοινωνική προσφορά και όχι το μεγάλο σόϊ. Ο απερχόμενος απών πάντα δήμαρχος, είναι ανεπαρκέστατος και δε διαθέτει την ικανότητα να εμπνεύσει, να οργανώσει και να διοικήσει ή να διευθύνει ως διευθυντής ορχήστρας,  όχι μόνο τους πολιτικούς του συνεργάτες, αλλά και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, εθελοντές πολίτες, συλλογικότητες, κ.λ.π. Μάλλον σα διαιτητής μεγάλων ή μικρών αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων φαντάζει. Τα βασικά άτομα της διοίκησης πρέπει να ασχολούνται κυρίαρχα με τα κοινά και όχι με το επάγγελμά τους. Πρέπει να βρίσκονται παντού και πάντα, και να διαγράψουν τη λέξη «υπερωρία» για το μέρος που αναφέρεται στον εαυτό τους. Οι λακκούβες, τα μπαλώματα και τα απορρίμματα, δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία. Η ιδεολογία θα πρέπει να παραμείνει πίσω από τα τείχη της αυτοδιοίκησης.
Στη λογική αυτή και με δεδομένο ότι για να αντιμετωπισθεί η ήδη βαλτωμένη κατάσταση που επικρατεί στον τόπο που ζούμε και που η φύση έκανε το χρέος της, προικίζοντάς τον με χίλια δυό αγαθά, κραυγάζει επιτακτική η ανάγκηνα υπάρξει ένα οργανωμένο μπλόκ των δυνάμεων που έχουν πεισθεί για την ανικανότητα και ακαταλληλότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Πρέπει επιτέλους, να μπει τέλος στην δυνατότητα των ΑΠΟΝΤΩΝ να υφαρπάζουν την ψήφο των πολιτών και να διοικούν με καλοπιάσματα και χτυπήματα στην πλάτη.
Ο Δήμος μας χρειάζεται μια γρήγορη αναβάθμιση του κύρους του και πλήρη επαναφορά και ενδυνάμωση της αίγλης που απολάμβανε παλαιότερα, χρειάζεται να ξανασηκωθεί, να σταθεί στα πόδια του και να ανέβει ψηλά.

Γ Ι Α   Τ  Ο   Λ Ο Γ Ο   Α Υ Τ Ο
Παραμερίζω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και καλώ τους συνυποψήφιους για το αξίωμα του δημάρχου σε στρογγυλό τραπέζι, όπου θα επιλέξουμε τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ, που θα ηγηθεί στο ψηφοδέλτιο της νίκης και θα ξαναδώσει όραμα και ελπίδες τόπο, θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα μας ξαναφέρει στην κορυφή του τουριστικού γίγνεσθαι!
Υπάρχει μια πλειάδα δημιουργικών και έντιμων ατόμων, που δεν επιθυμούν την συνέχιση της διοίκησης από τον ΑΠΟΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ και καθημερινά και επίμονα πιέζουν για συνένωση δυνάμεων κόντρα στην καταστροφική επιλογή της διοίκησης Γιάννη Συκιώτη. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που σταθερά και διαχρονικά όλο αυτό το διάστημα, στέλνουν μηνύματα συνειδητής απουσίας από τα κοινά, αν δεν υπάρξει αυτή η συνένωση δυνάμεων. Από 5-6 άτομα (είμαστε εμείς που έχουμε δηλώσει ενδιαφέρον για το αξίωμα του δημάρχου), περιμένουν αυτή την απώθηση του ΕΓΩ για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για το ΕΜΕΙΣκαι να σημάνει η έναρξη του όμορφου αγώνα!Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο.
Καλώ τους δημότες που επιθυμούν να σταθούν απέναντι στο λαϊκισμό, την ανικανότητα και την αδράνεια της σημερινής δημοτικής αρχής, να σταθούν στο πλευρό αυτής της συμμαχίας, που προκύπτει μέσα από τηναναγκαιότητα αλλαγής στη διοίκηση του Δήμου Καμ. Βούρλων.
Εάν στην πρότασή μου αυτή, δεν υπάρξει ανταπόκριση μέχρι την Κυριακή 10 του Μάρτη, θα συνεργασθώ με αυτόν που μου υποδεικνύει η συνείδησή μου, έχοντας τη βεβαιότητα  πως έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου και ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως το παράδειγμά μου, θα το ακολουθήσουν και άλλοι.Οι ευκαιρίες δε δίνονται απλόχερα κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Και η ευκαιρία είναι ΤΩΡΑ! Έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, έξω από ύποπτες και καταδικαστέες συναλλαγές, βάζοντας στην άκρη κάθε ίχνος εγωϊσμού. Όποιος δειλιάσει, θα πρέπει να φορτωθεί την ευθύνη των επιλογών του.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!!! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!!!!

Καμένα Βούρλα 3 Μάρτη 2019

Από ..........   fonografos

Γιάννης Συκιώτης για έργα στον Δήμο Καμένων Βούρλων: “Έπεται συνέχεια!”

Αναρτήθηκε από ......    energoipoliteskv.blogspot.com





Πολύ ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης καθώς με την εξαγγελεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για 27 έργα, περιλαμβάνεται και για τον Δήμο Καμένων Βούρλων όπως αυτό για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Ασκληπιείου Δαφνούντoς στον Άγιο Κωνσταντίνο, προϋπολογισμού 1,350,000€.

Σε δήλωση του στον www.fonografos.net, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίση του για τις εξελίξεις και δήλωσε αναφορικά με τα έργα, όπως δήλωσε και στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητα του, “Έπεται συνέχεια!”

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Ακόμα 27 έργα πνοής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κώστας Μπακογιάννης : «Η δουλειά δεν σταματά ούτε λεπτό. Πετυχαίνουμε στόχους και συνεχίζουμε »

Άλλα 27 έργα στην Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Φωκίδα και την Βοιωτίαεντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 29 εκατ. ευρώκαι αφορούν, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας, οδοποιίας, ανακατασκευές-συντήρηση κτιριακών υποδομών, λιμενικά έργα, αναπλάσεις περιοχών, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

Ανάμεσα στα έργα είναι ηαποκατάσταση βλαβών της Επαρχιακής Οδού «Σκύρος – Λινάρια» μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 6-2-2019 που έπληξαν το Δήμο Σκύρου, η αναβάθμιση του προβλήτα στο λιμάνι της Ιτέας, η κατασκευή κολυμβητηρίου στο Δήμο Θηβαίων,η αποκατάσταση και ανάδειξη του Ασκληπιείου Δαφνούντoς στον Άγιο Κωνσταντίνο, κ.α.

«Η δουλειά δεν σταματά ούτε λεπτό. Πετυχαίνουμε στόχους που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Με σοβαρό σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας. Κυρίως όμως με την καθημερινή συνεργασία μας με τις τοπικές κοινωνίες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις προτεραιότητες. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, συνεχίζουμε με μεγάλα και μικρότερα έργα που αλλάζουν την εικόνα της Στερεάς Ελλάδας»επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά τα 27 έργα και οι προϋπολογισμοί τους :

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ Π/Υ (ευρω) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1 Κατασκευή Κέντρου Αιωροπτερισμού στην ΤΚ Πλαταιών Δήμου Θηβαίων 550,000.00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2 Κατασκευή κολυμβητηρίου Δήμου Θηβαίων 2,800,000.00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3 Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στην ΔΚ Βαγίων 800,000.00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4 Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου ΔΕ Θίσβης Δήμου Θηβαίων 720,461.50 ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
5 Κατασκευή συμπληρωματικών κτιρίων διοίκησης του Δήμου Θηβαίων 1,103,200.00 ΥΠΟΔΟΜΕΣ
6 Αντικατάσταση υπολειπόμενου τάπητα στίβου του Δημοτικού Σταδίου Θήβας (β φαση) 560,000.00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
7 Βελτίωση γηπέδου και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στην ΤΚ Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων 436,733.53 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
8 Ολοκλήρωση αγροτικής οδοποιίας αναδασμού στο Μελισσοχώρι Δήμου Θηβαίων 112,665.97 ΟΔΟΠΟΙΙΑ
9 Ασφαλτόστρωση δημοτικού δρόμου Δομβραίνα-Μακαριώτισσα Δήμου Θηβαίων 551,355.71 ΟΔΟΠΟΙΙΑ
10 Κατασκευή νέας χάραξης οδού και γέφυρας στη θέση Διπότι στην ΤΚ Παύλου του Δήμου Ορχομενού 1,100,001.00 ΟΔΟΠΟΙΙΑ
11 Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού ΔΕ Διστόμου 150,000.00 ΥΠΟΔΟΜΕΣ
12 Αναβάθμιση του προβλήτα του Λιμένα Ιτέας 6,200,000.00 ΛΙΜΕΝΙΚΟ
13 Αντικατάσταση αγωγών αμιαντου στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Κοινότητας Τρικόρφου 500,000.00 ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
14 Κατασκευήυδατοδρομίου Ν. Σκύρου 220,000.00 ΥΠΟΔΟΜΕΣ
15 Διαμόρφωση δασυλλίου κεντρικής παραλίας Νέας Αρτάκης 260,000.00 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16 Άρση ετοιμορροπίας του Κάστρου των Φύλλων 250,000.00 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
17 Κατασκευή αγωγών ύδρευσης και διανομέων στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας 150,000.00 ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
18 Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Περιβόλια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου 300,000.00 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
19 Συντήρηση-βελτίωση κτιριακού συγκροτήματος στέγασης ΑΜΕΑ στα Καλύβια Δήμου Καρύστου 115,000.00 ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ
20 Αποκατάσταση και ανάδειξη Ασκληπιείου Δαφνούντος στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας 1,350,000.00 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
21 Βελτίωση δρόμου Έξαρχος-Ορχομενός 2,000,000.00 ΟΔΟΠΟΙΙΑ
22 Συνολική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Δήμου Μακρακώμης 1,000,000.00 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
23 Κατασκευή μεταλλικής γέφυρας και τοποθέτηση της στα κατασκευασμένα βάθρα στο Σπερχειό ποταμό στο Καστρί Φθιώτιδας 500,000.00 ΥΠΟΔΟΜΕΣ
24 Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών επαγγελματικών επιμελητηρίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 600,000.00 ΥΠΟΔΟΜΕΣ
25 Αποκατάσταση βλαβών της Επαρχιακής Οδού «Σκύρος – Λιναρια» μετα τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 6-2-2019 που έπληξαν το Δήμο Σκύρου 3,500,000.00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
26 Βελτίωση ισόπεδου κόμβου Τριταίας και ΝΈΟ Ιτέας – Ναυπάκτου 865,000.00 ΟΔΟΠΟΙΙΑ
27 Πάρκο άθλησης Δήμου Λεβαδέων 2,427,243.51 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΟΛΟ 29,121,661.22

Από  .........fonografos.net

Ο Συντοπίτης μας Δικηγόρος Ηλίας Γ. Κυρμανίδης υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές.


Αναρτήθηκε από ..........   energoipoliteskv.blogspot.com



Ο συντοπίτης μας Ηλίας Γ Κυρμανίδης θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού "ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ".

Στη σχετική δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
[[Φίλες και φίλοι
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το εύκολο είναι να απέχεις. Το βολικό είναι να δείχνεις με το δάχτυλο όλους τους άλλους ως υπαίτιους. Να καταγγέλλεις, να «εξοργίζεσαι», να διαμαρτύρεσαι. Να εξομοιώνεις τους πάντες και τα πάντα. Να μηδενίζεις..

Η άλλη όψη (του ίδιου νομίσματος) είναι, ως σύγχρονος Αλαντίν, να τάζεις θαύματα. Να φτιάχνεις συννεφάκια. Να χτίζεις πάνω τους κόσμους ουτοπικούς…

Σήμερα όμως, οι ανάγκες, οι διακυβεύσεις και τα επίδικα της εποχής μας «μισούν» την αδιαφορία. Οι «Γόρδιοι δεσμοί» της μακρόχρονης κρίσης, δεν λύνονται με μαγικούς τρόπους. Κόβονται με συμμετοχή, με ρεαλισμό, με πίστη, με σχέδιο.

Για να αναμετρηθούμε με το σήμερα, πρέπει να όλοι να γίνουμε ενεργοί. Για ν αλλάξουμε τον .. «κακό μας τον καιρό» πρέπει να «καταπιούμε» τους εγωισμούς μας, να υπερβούμε τις διαφορές μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να «περπατήσουμε» κόντρα στον καιρό.
Με αυτές τις σκέψεις, με αυτή την εσωτερική ανάγκη (του ενεργού και χρήσιμου συμπολίτη) αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού. Η μόνη υπόσχεση που μπορώ να σας δώσω, είναι ότι θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. ]]

Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στα Καμένα Βούρλα της Φθιώτιδας στις 5 Δεκεμβρίου του 1968. Είναι γιος του Γιώργου Κυρμανίδη και της Βασιλικής Μπεσίρη.
Τέλειωσε Δημοτικό και Γυμνάσιο στα Καμένα Βούρλα και Λύκειο στο Μώλο.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής το 1993.
Έχει μια κόρη, τη Βασιλική, που σπουδάζει στο 4ο έτος της Αγγλικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Από το 1996 ασκεί μάχιμη δικηγορία.
Ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση από νεαρή ηλικία και για 12 χρόνια ήταν νομαρχιακός σύμβουλος. Κατά τη θητεία του διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας και αντινομάρχης.
Από το 2015 είναι πρόεδρος του σωματείου Φθιωτικός Όμιλος Αντισφαίρισης με έδρα τη Λαμία. Από το 2017 είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέγανε οι σοφοί μας πρόγονοι ! Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη απο τον Γιάννη Σκούφια !!!

Αναρτήθηκε από ..........   energoipoliteskv.blogspot.com




Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 19/2/2019

Δήμαρχε,
με όλο το σεβασμό στο αξίωμά σου, και όχι στο πρόσωπό σου, και επειδή δεν αντέχω να βλέπω το Δήμαρχο της περιοχής μου γι’ ακόμα μια φορά δημόσια να μπουρδολογεί, αισθάνομαι την ανάγκη να σου απευθύνω μερικές ερωτήσεις και ευελπιστώ ότι θα έχεις το θάρρος – και όχι το θράσος που συνήθως σε διακρίνει – να απαντήσεις για να ενημερωθούν και οι δημότες, ώστε να ξέρουν …. ότι θα φέρουν ακεραία την ευθύνη και να μη διαμαρτύρονται μετά πως και πάλι τους εξαπάτησες. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέγανε οι σοφοί μας πρόγονοι !

1. Tι ακριβώς είναι αυτό που εκπροσωπείς για να σε υποστούμε για άλλα 4 χρόνια;
2. Τι άλλο, πέρα από την προσωπική βουλιμία σου, έχεις φέρει ως τώρα στο δημόσιο βίο;
3. Ποιο από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος, σε διακρίνει;
4. Τι είναι αυτό που σε καθιστά θελκτικό, αξιόπιστο, ικανό και χρήσιμο για το Δήμο;
5. Από που προκύπτει ότι μπορεί να εγγυάσαι;
6. Από πού προκύπτει ότι μπορεί κάποιος να σε εμπιστευτεί;
7. Από πού προκύπτει ότι έχεις την επάρκεια για να ανταποκριθείς στα καθήκοντα του δημάρχου;
8. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εμπνέει ή παρακινεί κανέναν η προσωπικότητα σου;
9. Γιατί να σε προτιμήσουν οι ψηφοφόροι, όταν η επικράτηση σου πριν 5 περίπου χρόνια είχε σαν βάσει την "επικοινωνία" και το "ψέμα" ;
10. Τι καινούργιο κομίζεις εκτός από καινούργια ψέματα, αλαζονεία, τον ρηχό σου λόγο, την αποστροφή στο δημόσιο έλεγχο και τη λογοδοσία, την άρνηση της κριτικής, της αυτοκριτικής και της βελτίωσης;