Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

ΦΤΑΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ;

 Αναρτήθηκε από ......    energoipoliteskv.blogspot.com



 Επιστολή αναγνώστη

 Είναι 45 χρόνια από τότε που από δημότης Πειραιά έγινα δημότης Καμ.Βούρλων. 

Όλα αυτά τα χρόνια έβλεπα τα Καμ. Βούρλα από χρόνο σε χρόνο να υποβαθμίζονται. Δεν έφταιγαν μόνο οι δήμαρχοι που εκλέγονταν με κριτήριο την ακαδημαϊκή τους μόρφωση, εφόδιο που κατά τεκμήριο εξασφά-λιζε την επαγγελματική τους επιτυχία και όχι την καταλληλότητα τους για την ανάδειξή τους σε πρώτο πολίτη. Το πτυχίο δεν εγγυάται ούτε την αντίληψη του κατόχου του ούτε την ικανότητά του να δώσει λύση σε διάφορα προβλήματα. Τα Καμένα Βούρλα δεν είχαν ανάγκη από ένα δήμαρχο που να εκτελεί τα καθήκοντά του ως δημόσιος υπάλληλος- με ότι σημαίνει αυτό - αλλά από ένα δήμαρχο που να εμπνέει, να έχει όραμα και παραστάσεις , ιδιαίτερα από το εξωτερικό, τις οποίες να προσπαθούσε να εφαρμόσει στον τόπο του όπως π.χ. την μεταφορά των τραπεζοκαθισμάτων των κατά-στημάτων και απελευθέρωση της παραλιακής ζώνης και την απόδοσή της στους κατοίκους και παραθεριστές. Ένα δήμαρχο έτοιμο να συγκρουστεί με το κατεστημένο όταν χρειαζόταν χωρίς να είναι υποχρεωμένος, επειδή είχε εκλεγεί ζητώντας την ψήφο των δημοτών ,να ανέχεται κατεστημένο επιζήμιο για την πόλη. Έτσι η λουτρόπολη δεν θα καταντούσε απλή πόλη και τα καταστήματα δεν θα καταλάμβαναν την παραλιακή ζώνη δυσκολεύοντας τα θαλάσσια μπάνια. Ας αναλογιστούμε πόσοι από τους διατελέσαντες δημάρχους συγκέντρωναν αυτά τα γνωρίσματα.

Από την άλλη τους δημοτικούς συμβούλους ,που συνήθως στερούνταν προσόντων, τους έκλεγαν τα σόγια και μάλιστα χωρίς κανένα ενδοιασμό για την καταλληλότητά τους με μόνο κριτήριο συνήθως την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων τους. Το γεγονός αυτό δρούσε ανασταλτικά στους πραγματικά άξιους να ασχοληθούν με τον Δήμο.

Οι δημότες άλλωστε πέρα από την ευθύνη της ψήφους τους ,τα αποτελέσματα της οποίας « εισέπρατταν» , είχαν και απευθείας ευθύνη γιά τον μαρασμό των Καμ,Βούρλων είτε ήταν ξενοδόχοι είτε απλοί κάτοικοι. Οι μεν ξενοδόχοι περίμεναν από την δημοτική αρχή να τους λύσει όλα τα προβλήματα όταν οι ίδιοι δεν επένδυαν ευρώ στα καταλύματά τους διατηρώντας τα ως καταλύματα τριτοκοσμικής χώρας ,με άθλιες επιπλώσεις του 60 ,γελοία καρέ και δαντέλες με βελονάκι ,μαξιλαράκια με λουλούδια και λοιπές διακοσμήσεις αναφερόμενες σε παρωχημένες δεκαετίες. Οι δε κάτοικοι με τα κάγκελα και τις προσόψεις των σπιτιών τους άβαφες ακόμη και ασοβάτιστες, λουλούδια σε ντενεκέδες, αυλές ακάθαρτες και ανακατωμένες. Όλα εκπέμπουν κακομοιριά, οπισθοδρόμηση, πρωτόγονο επίπεδο διαβίωσης στοιχεία που διώχνουν τους παραθεριστές τουλάχιστον αυτής της ποιότητας της οποίας θέλαμε να έχουμε.

Αν τα Καμ.Βούρλα που είναι η πρωτεύουσα του Δήμου μας είναι σε αυτή την κατάσταση μπορεί να φαντασθεί ο καθένας πως είναι οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες που αποτελούν τον Δήμο μας .

Θα πρέπει λοιπόν ο καθένας μας να αναλογιστεί ποια είναι η συμ-μετοχή του στην οπισθοδρόμηση των Καμ.Βούρλων και του Δήμου μας γενικότερα και να προσπαθήσουμε να αποτινάξουμε τα κακά που έχουμε οι ίδιοι επισωρεύσει σε αυτόν.

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ