Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: «ΠΑΤΩΣΕ» ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΕΦΑΓΕ «ΠΟΡΤΑ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Εκτός των υποψηφιοτήτων που θα διαγωνισθούν τόσο για το Βραβείο αλλά και το Πιστοποιητικό καλύτερης πρακτικής έμεινε η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα για το 3ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσίου Τομέα 2011 (European Public Services Award - EPSA 2011), η πολυδιαφημισμένη «Διαύγεια».
Συγκεκριμένα, παρότι από τις 274 υποψηφιότητες από 32 ευρωπαϊκές χώρες και θεσμούς της Ε.Ε. πέρασαν στον «τελικό» παραπάνω από μία στις τέσσερις (συνολικά 79 υποψηφιότητες) η «Διαύγεια» δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές, αποδεικνύοντας δυστυχώς ότι δεν αποτελεί εξαγώγιμο προϊόν.

79 υποψηφιότητες στον «τελικό»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επιλέχτηκαν 21 υποψηφιότητες από 10 χώρες που θα αξιολογηθούν κατά το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού το Σεπτέμβριο του 2011 προκειμένου να βραβευθούν και 58 από 18 ευρωπαϊκές χώρες που θα λάβουν το Πιστοποιητικό καλύτερης πρακτικής. Οι χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές είναι η Ισπανία (12), η Αυστρία (8) και η Γερμανία (7).
Να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από 116 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, 66 περιφέρειες, 88 από φορείς κεντρικής διοίκησης και 7 από θεσμούς της Ε.Ε. σε τρία θεματικά πεδία:
- Παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσα σ' ένα ψυχρό οικονομικό κλίμα (106 υποψηφιότητες)
- Ανοικτός Δημόσιος Τομέας μέσω της Συνεργατικής Διακυβέρνησης (115 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων και το Πρόγραμμα «Διαύγεια»)
- Προς την Οικολογία: Συγκεκριμένες λύσεις από το Δημόσιο Τομέα (53 υποψηφιότητες).

«Πόρτα» και στις ΗΠΑ

Όμως το πρόγραμμα «Διαύγεια» δεν έφαγε «πόρτα» μόνο στην Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης όσο και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης παρότι προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος στην προπαρασκευαστική συνάντηση υψηλού επιπέδου για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τρίτη 12 Ιουλίου, δεν ήταν στον κατάλογο των ομιλητών και ως εκ τούτου το πρόγραμμα «Διαύγεια» δεν παρουσιάστηκε στη συνάντηση!
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν μια διεθνής πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Βραζιλίας και ειδικότερα των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, Χίλαρι Κλίντον και Αντόνιο Πατριότα.

Από ...... aftodioikisi

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί !!!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που απαιτούν βοήθεια θα πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Stern.

Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Schaeuble είπε ότι: « Αυτή η λύση είναι καλύτερη για τα κράτη με μεγάλο κρατικό χρέος, από το να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη...Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα το οποίο δέχεται βοήθεια, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρεί ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ».

Σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο κ. Σόιμπλε τονίζει επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση «λευκής επιταγής» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

http://www.reuters.com/article/2011/07/27/eurozone-germany-schaeuble-idUSB4E7IJ01L20110727

WSJ: Το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας δεν θα πετύχει!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τι γράφουμε τόσες ημέρες, σε πείσμα των κυβερνητικών …παπαγάλων; “Τζίφος” η συμφωνία των Βρυξελλών λέει τώρα και το ευαγγέλιο των απανταχού οπαδών της αγοράς:

Άλλη μια σύνοδος, άλλη μια συμφωνία, άλλη μια απογοήτευση.
Η προσπάθεια της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική της κρίση, συνεχίζεται, με κάθε διαδοχική αποτυχία να οδηγεί και άλλα κράτη εκεί που ήδη βρίσκονται τρεις από τις χώρες μέλη της.
Η αρχική αντίδραση στη τελευταία συμφωνία ήταν η ανακούφιση αφού οποιαδήποτε εξέλιξη θεωρούνταν καλύτερη από το τίποτα. Όσο όμως περνούν οι μέρες, οι επενδυτές γίνονται όλοι και πιο επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα ακόμη και η Ισπανία να φτάσει σε σημείο να δανείζεται με περισσότερο από 6% για δέκα χρόνια, λίγο πιο κάτω δηλαδή από τα επιτόκια που πληρώνουν οι Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία, που ήδη έχουν ζητήσει και λάβει βοήθεια.
Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στις διαθέσεις των αγορών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διακόψουν τις διακοπές τους και να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη, πιο σωστή λύση.
Η τελευταία συμφωνία έχει τρία βασικά ελαττώματα.

Πρώτον, δεν αυξήθηκε το μέγεθος του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, και συνεπώς δεν αρκεί για χρηματοδοτηθεί η ισπανική ή η ιταλική κυβέρνηση, πόσο δε μάλλον και οι δυο μαζί. Η διστακτικότητα των χωρών μελών να αυξήσουν τα ποσά του ταμείου στέλνει δυο βλαβερά μηνύματα: Ότι θεωρούν πιθανό πως κάποιο μέλος της ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δανεικά. Και ότι οι χώρες μέλη δεν είναι ακόμη έτοιμες να σταθούν μαζί και ενωμένες, για να παλέψουν με τη κρίση, ότι και να γίνει.
Και αυτό ήταν το πρόβλημα εξ αρχής. Η ευρωζώνη δεν έχει την απαραίτητη δύναμη να φέρει τέλος στη κρίση. Δεν διαθέτει τη πολιτική βούληση. Οι πολιτικοί δεν πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι τους θέλουν το ευρώ τόσο αρκετά, ώστε να κάνουν θυσίες για τη σωτηρία του.
Η πρόσφατη συμφωνία αποδεικνύει τα παραπάνω. Ο χρόνος κυλάει, και η οποιαδήποτε αποτυχία μπορεί να αποδειχτεί μοιραία.

Το δεύτερο βασικό ελάττωμα της συμφωνίας είναι πως το ταμείο διάσωσης δεν μπορεί να δράσει μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια.
Οι ηγέτες συμφώνησαν πως ο μηχανισμός στήριξης (EFSF) και ο διάδοχός του θα μπορούσαν να καθορίσουν εκ των προτέρων το πόσα ακριβώς χρήματα θα χρειαστεί μια χώρα.
Παράλληλα, συμφώνησαν πως το EFSF θα μπορούσε να ενισχύσει κεφαλαιακά τις τράπεζες, και να αγοράζει κρατικά ομόλογα στις δευτερογενείς αγορές.
Αν μπορούσε να τα κάνει αυτά σήμερα, ίσως και να αποδεικνύονταν χρήσιμο για την Ισπανία και την Ιταλία. Όμως δεν μπορεί, και άρα δεν είναι.
Εξάλλου, χρειάζεται η έγκριση των κοινοβουλίων των 17 χωρών μελών, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη δηλώσει πως δυσανασχετούν με τα συμφωνηθέντα.
Ακόμη και αν όλες οι χώρες συμφωνήσουν και επικυρώσουν τα συμφωνηθέντα, το ταμείο θα πρέπει να βρει τα απαραίτητα ποσά στις διεθνείς αγορές, μια διαδικασία που από μόνη της χρειάζεται πολύ χρόνο. Συνεπώς, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να δούμε το ταμείο σε δράση.
Στο ενδιάμεσο διάστημα, θα μπορούσε η ΕΚΤ να παρέμβει και να αγοράσει ισπανικά και ιταλικά κρατικά ομόλογα. Έχοντας όμως χάσει τη μάχη αναφορικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στην ελληνική διάσωση, τώρα περιμένει στην άκρη.

Το τρίτο βασικό ελάττωμα έχει να κάνει με το ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν θα “δουλέψει” , καθώς βασίζεται σε γελοιωδώς αισιόδοξους στόχους για έσοδα που θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις, και μια ελπίδα για τη μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους που όμως δεν επαρκεί.
Τα μισά από τα προβλεπόμενα έσοδα υποτίθεται πως θα προέλθουν από τη πώληση ακίνητης δημόσιας περιουσίας. Όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει καν πόση γη κατέχει, και δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία της ακόμη και σε φυσιολογικές εποχές, πόσο δε μάλλον σήμερα, σε μια κατάσταση έκτακτης εκποίησης.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το εξής : Η προβλεπόμενη μείωση του χρέους με τη προτεινόμενη επαναγορά και ανταλλαγή ομολόγων, θα αφήσει και πάλι αρκετά μεγάλο υπόλοιπο χρέους σε σχέση με τη συνεχώς συρρικνούμενη οικονομία της Ελλάδας.
Οι 17 ηγέτες που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες αξίζουν της συμπάθειάς μας . Δεν είναι όλοι τους υπεύθυνοι για τα χάλια της ευρωζώνης.
Αν όμως θέλουν να βρουν μια λύση, θα πρέπει να είναι πιο τολμηροί, και να πάρουν ακόμη μεγαλύτερα ρίσκα σε σχέση με τις πολιτικές τους καριέρες.

S.A.-Wall Street Journal

http://online.wsj.com/article/SB10001424053111903999904576470120502776378.html?mod=WSJEUROPE_hpp_RIGHTTopCarousel_2

Το «δήθεν» άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το δίκιο είναι με το μέρος του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την εννοεί ως πραγματική και όχι πολιτικάντικη και μεσοβέζικη.

Το γεγονός, ότι δέχεται τα πυρά και από πολλούς συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι η πελατειακή σχέση καλά κρατεί.
Προφανώς οι επικριτές του Ραγκούση, δεν θέλουν να αντιληφθούν, ότι υπάρχει δέσμευση απέναντι στους εταίρους μας, για πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και ελεγχόμαστε για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας.

Και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεγελάσουμε με «μαϊμουδιές» τους εταίρους μας.

Άλλωστε, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine-Lagarde, το είπε κατάμουτρα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο: «Εφαρμόστε πιστά τις δεσμεύσεις που αναλάβατε. Ψηφίζετε νόμους, που αγνοεί ο λαός σας.»

Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλει τις ενστάσεις της για το «δήθεν» άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος.

 Με έγγραφό της ζητεί να δοθούν εξηγήσεις μέχρι τέλος Αυγούστου, για τους περιορισμούς στην ελευθερία εγκατάστασης δικηγορικών εταιριών.


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ !!!!!!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στα Καμένα Βούρλα επικρατεί ένας βουβός θρήνος για τον άδικο χαμό του συντοπίτη τους

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Από εφημερίδα " Ημέρα"

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com