Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Όταν το αυτονόητο γίνεται success story

 Αναρτήθηκε από .....   energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη στο  Blog από αναγνώστη

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο των Καμένων Βούρλων

Διαβάζοντας την ανακοίνωση των ευχαριστιών σας προς τους υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών, στην ιστοσελίδα του υπουργού Οικονομικών, κατάλαβα ότι έχετε δουλέψει αόκνως για την αποζημίωση στους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων. Άλλωστε αποτελεί υποχρέωση σας.

Καταλαβαίνετε ότι η τιμωρητική πολιτική του Δημοσίου και των κυβερνήσεων που εφαρμόστηκε σε λίγες περιπτώσεις από το 2002, οφείλεται στην αντίδρασή των κατοίκων, που χρειάστηκε να αγωνιστούν για το αυτονόητο, την αποζημίωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιουσίας τους. Το πολιτικό σύστημα που εσείς και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο μέντοράς σας υπηρετείτε, μας φόβιζαν, μας έδιωξαν με τα ΜΑΤ και με κάθε τρόπο μας έλεγαν ότι τα χρήματα του Πρωτοδικείου καλά ήταν. Οι παραπάνω, μαζί με την κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο, δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ, έφθασαν την υπόθεση στο σημείο να δοθούν οι αποζημιώσεις 20 ολόκληρα χρόνια μετά. Το αποτέλεσμα είναι να ζουν ελάχιστοι από τους αρχικούς κάτοχους και πολλοί να έχουν κάνει αποποίηση κληρονομιάς, ενώ κάποιες οικογένειές δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που θα πάει απευθείας σε στεγαστικά δάνεια από τράπεζες.

Η καταβολή των αποζημιώσεων οφείλεται αποκλειστικά στην τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, αλλά και στις πιέσεις προς τα υπουργεία, όπως των δικηγόρων των κατοίκων, και όχι στην καλή «θέληση» κανενός υπουργού. Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα στα υπουργεία. Δεν συνεννοούνται με σήματα καπνού. Θα σας θυμίσω ότι, όπως έγινε και με τα εμβόλια, όπου τα πολιτικά γιουσουφάκια παράκαμπταν τους πάντες, έγινε και στη δική μας περίπτωση. Κάποιοι περισσότερο «ίσοι» από τους υπόλοιπους, έχουν ήδη πάρει προκαταβολές, όπως καταγράφουν οι δικηγόροι στο εξώδικο που ετοίμαζαν για το υπουργείο Μεταφορών. Αυτές τις ηθικές αξίες υπηρετείτε ως σύστημα και κυβέρνηση. Φαίνεται αυτό και από τον προϋπολογισμός σας και στο δήμο, που υπηρετεί την αφαίμαξη των κατοίκων με την ανταποδοτικότητα και την φορομπηξία. Και όλα αυτά τα λέτε νομιμότητα. Έχετε την ευθύνη που σας αναλογεί, μαζί με τους προηγούμενος δημάρχους, για μια πόλη που στήθηκε αποκλειστικά και εξακολουθεί να ζει από τον κουραμπιέ, τον καφέ και το φευγιό. Η εγκατάλειψη και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως τα ιαματικά, το λιμανάκι και η χρηματοδότηση μόνο από προγράμματα που το μεγαλύτερο μέρος πληρώνουν οι πολίτες, μέσω των ανταποδοτικών τελών, δεν είναι ανάπτυξη.

Γιάννης Φραγκούλης

 

Δήμος Καμένων Βούρλων: 7 θέματα στην Οικονομική Επιτροπή στις 8/3

 

 Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com

 


Η πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:

Καλείσθε να συµµετέχετε στην δια περιφοράς τακτική συνεδρίαση της Οικονοµικής
Επιτροπής, που θα διεξαχθεί, στις 8 Μαρτίου 2021, ηµέρα ∆ευτέρα και από ώρα 12.30 µ.µ.
έως 13.30 µ.µ., για να συζητήσουµε και λάβουµε απόφαση στα παρακάτω θέµατα της
ηµερήσιας διάταξης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση της αριθµ. 1274/23-2-2021 απόφασης ∆ηµάρχου περί ορισµού πληρεξούσιου δικηγόρου (άσκηση προσφυγής ανάκλησης κατά της υπ’ αριθµ. 36/2021 πράξης του ΣΤ΄ κλιµακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου)

2. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (υπόθεση «ΒΑΣΗΛΙΟΣ Α.Ε.»)

3. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (υπόθεση «ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΑΙ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΕ»)

4. Ορισµός πληρεξούσιου δικηγόρου (προσφυγή ανάκλησης της υπ’ αριθµ. 36/2021 πράξης
του ΣΤ΄ κλιµακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου)

5. Έγκριση 1ου πρακτικού ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισµού του έργου «Αναβάθµιση και Εκσυγχρονισµός ∆ηµοτικού Κτιρίου και Μετατροπή του σε Κέντρο Πολιτιστικών ∆ράσεων στο Παραλιακό Μέτωπο Αγίου Κων/νου»

6. Έγκριση Υποβολής Αίτησης Χρηµατοδότησης και Τεχνικών Προδιαγραφών στο Πρόγραµµα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την Πράξη µε τίτλο «∆ιασφάλιση της πρόσβασης ΑΜΕΑ σε παραλίες του ∆ήµου Καµένων Βούρλων»

7. Σύνταξη και εισήγηση του σχεδίου Προϋπολογισµού και του Ολοκληρωµένου Πλαισίου
∆ράσης του ∆ήµου Καµένων Βούρλων, οικονοµικού έτους 2021

 Ο Πρόεδρος

Συκιώτης Ιωάννης

 Σε εφαρµογή των νέων προληπτικών µέτρων για την προστασία της δηµόσιας υγείας,
ανακοινώνεται ότι για λόγους πρόληψης και προστασίας της δηµόσιας υγείας, σύµφωνα µε την
αριθµ. 426 εγκύκλιο (Α∆Α: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-Υ∆4), η συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής
της ∆ευτέρας 8 Μαρτίου 2021, θα διεξαχθεί δια περιφοράς.
Μέχρι την ώρα λήξης της δια περιφοράς συνεδρίασης, τα µέλη της Οικονοµικής
Επιτροπής θα µπορούν να ψηφίσουν τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης, µέσω τηλεφώνου στο
2235350037 (Χονδροδήµου Λουκία, Γραµµατεία Οικονοµικής Επιτροπής) και µε το
ηλεκτρονικό ταχυδροµείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lxondrodimou@mwlos.gr και από
ώρα 12:30 µ.µ. έως 13.30 µ.µ.
Μετά το πέρας της ώρα λήξης, καµία ψήφος δεν θα ληφθεί υπόψη

Από .....   fonografos

 

Καμένα Βούρλα: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις -πάνω από 24.790.000€ – για τις απαλλοτριώσεις

 Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com

Ικανοποιημένος δηλώνει ο  Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης σχετικά με την θετική έκβαση του ζητήματος των αποζημιώσεων  για τις απαλλοτριώσεις λόγω του ΠΑΘΕ.

“Επίμονες ενέργειες μας και των Υπουργών κ.κ. Σταϊκούρα και Καραμανλή,  έχουμε θετική εξέλιξη!” δηλώνει για να ενημερώσει για τα ευχάριστα νέα προς τους κατοίκους,  για ένα θέμα που εκκρεμούσε χρόνια. Δείτε εδώ την ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών που έκανε προ ημερών εδώ.

Στη σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης αναφέρει και ενημερώνει: 

 


 “Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας κάνω γνωστό, ότι μετά από επίμονες ενέργειες των Υπουργών Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης υπέγραψε την σχετική Υπουργική Απόφαση για καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της παράκαμψης Καμένων Βούρλων της ΠΑΘΕ Αθηνών Θεσ/νίκης.
Περαιτέρω, ο Υπουργός Οικονομικών, με ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε η ένταξη/τροποποίηση του χρηματικού ποσού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 και είναι θέμα σύντομου χρόνου η πληρωμή των αποζημιώσεων.”



 Από .......    fonografos

 

Διαλύθηκε η εργολαβία ανάπλασης παραλιακής Αγίου Κωνσταντίνου

 

 Αναρτήθηκε από .......    energoipoliteskv.blogspot.com



Μετά από έρευνες στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την τύχη του έργου. 

Η ΕΥΔΕ ΣΤΕΡΕΑΣ με παρέπεμψε στο κ Παπαθεοδωρου στο υπουργείο τηλ 2106417513 .

Η εργολαβία διαλύθηκε κοινή συναινέσει με τον Παπαϊωάννου απο το τέλος του 2020 διότι λείπουν σοβαρές μελέτες για να κατασκευαστεί ολόκληρο. Θα ολοκληρωθεί μόνο μέχρι το πρατήριο σελ .

Όταν γίνουν όλες οι μελέτες θα μπορεί να ξαναδημοπρατηθεί το υπόλοιπο. Αρμόδια είναι η Δ14 του υπουργείου. 

Είναι μια ακόμα γκάφα των 4 βουλευτών Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους ζήτησα ευθύνες το Σάββατο σε διαδικτυακή συνάντηση. Αν το έργο αυτό ήταν στη Λαμία θα είχε αυτα τα χάλια? 

Απέφυγαν να απαντήσουν και είπαν ότι τους είχαν κουράσει τα μνημόνια αλλά οι βόλτες με τις βουλευτικές μερσεντές τους χαλάρωναν. 

Επίσης ευθύνες έχει ο Σταικουρας που μας είχε γράψει ότι με δικιά του πρωτοβουλία ξεμπλόκαρε ο αιγειαλός και θα εκτελεστεί όλο .Καθήστε στους καναπέδες και χαιδέψτε τους ψεύτες που δεν τολμάνε ούτε να σας ενημερώσουνε για τη γκάφα τους. 

Κακόμοιρε άγιε κωννε ήταν πολύ όμορφο για να είναι αληθινό θα περάσουν κάποια χρόνια ακόμα με αυτά τα χάλια. 

  ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

Υπογραφή απόφασης για τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

 Αναρτήθηκε από .....   energoipoliteskv.blogspot.com

 


 Λαμία, 23 Φεβρουαρίου 2021


Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια συνεργασίας του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, υπεγράφη σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκαν οι σχετικοί κτηματολογικοί πίνακες, καθώς και το ποσό των 24.180.334,89 ευρώ, που αφορά αποζημίωση δικαιούχων για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων» στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Η Κυβέρνηση δίνει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής μας, που χρονολογείται από το 2003.

 

Προϋπολογισμός Δήμου Καμένων Βούρλων

 Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com

 


 Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 21/2/2021περίοδο 1/1 – 31/12 ενός έτους.

Ο Προϋπολογισμός (Π/Υ) είναι η διοικητική πράξη - απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - όπου εμφανίζονται (α) τα ποσά των εσόδων, τα οποία υπολογίζονται να εισπραχθούν και (β) τα ποσά των δαπανών που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν, στη χρονική περίοδο 1/1 – 31/12 ενός έτους.
Για την κατάρτιση του απαιτείται κατ’ ελάχιστον η ύπαρξη (α) του Τεχνικού Προγράμματος, το περιεχόμενο του οποίου προσδιορίζεται με γνώμονα τη δυνατότητα χρηματοδότησής του και (β) αποφάσεις σχετικά με αναπροσαρμογή ή μη αναπροσαρμογή των Ανταποδοτικών Τελών
Έως 31 Αυγούστου
 η Οικονομική Επιτροπή καταρτίζει το σχέδιο του Π/Υ και της Αιτιολογικής Έκθεσης
Έως 20 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Υπηρεσία ενσωματώνει το σχέδιο του Π/Υ σε ηλεκτρονική βάση για έλεγχο από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας
Αναμονή παρατηρήσεων και γνώμης εκ μέρους του Παρατηρητηρίου
Ενσωμάτωση πιθανών υποδείξεων του Παρατηρητηρίου και σύνταξη του τελικού σχεδίου Π/Υ
Έως 31 Οκτωβρίου, υποβολή του σχεδίου Π/Υ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Έως 15 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει τον Π/Υ
Εντός 10 ημερών από την ψήφιση, ο Π/Υ αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο και επικύρωση αυτού.
Έως 31 Δεκεμβρίου ο Π/Υ εγκρίνεται από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να ξεκινήσει η άμεση και απρόσκοπτη εκτέλεση αυτού την 1η Ιανουαρίου του έτους που αυτός αφορά
Ανάρτηση του Π/Υ στο «Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Αν και οι προθεσμίες κατάρτισης και έγκρισης του Π/Υ είναι ενδεικτικές, από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, ώστε με την έναρξη του οικονομικού έτους να έχουμε εγκεκριμένο Π/Υ για την απρόσκοπτη πλήρη και σύννομη λειτουργία του Δήμου.
Αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό την 1η Ιανουαρίου και γίνει χρήση του άρθρου 160 του ΔΚΚ, ο Δήμος υπολειτουργεί, καθόσον μπορεί να διενεργεί τις συγκεκριμένες και μόνο δαπάνες του άρθρου 158 του ΔΚΚ.
Η Νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα για παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου
Αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό μέχρι 31η Μαρτίου… από 1η Απριλίου ο Δήμος μπορεί να διενεργεί ΜΟΝΟ δαπάνες Μισθοδοτικές και Ασφαλιστικές, και καμιά άλλη δαπάνη, ούτε αυτή της προμήθειας καυσίμων για την κίνηση οχημάτων.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021
Για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές
Ήδη βρισκόμαστε στις 21/2/2021 και ο Π/Υ Έτους 2021 δεν έχει ακόμα εισαχθεί για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή… και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  1. Γιατί καθυστερεί η εισαγωγή για συζήτηση/ψήφιση του Π/Υ ;
  2. Θα εισαχθεί στο «παρά ‘5» για να εκβιάσει την Αντιπολίτευση για να μην κάνει ένσταση ;
  3. Και αν – λέω αν – η Αντιπολίτευση δεν συμφωνεί με τον Π/Υ και κάνει ένσταση (χρονικό περιθώριο 15 ημερών από την ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) και γίνει δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση… θα υπάρξει το χρονικό περιθώριο για αναμόρφωση και ξαναψήφιση του Π/Υ… ώστε να μην βρεθεί ο Δήμος στην μετά την 1η Απριλίου κατάσταση ;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Κεντρικό ζήτημα σε ένα Κράτος, έναν Οργανισμό, μια Επιχείρηση, ένα Δήμο ή μια Οικογένεια είναι το ζήτημα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. «It’s the economy, stupid - είναι η οικονομία, βλάκα», με αυτή την «υβριστική» φράση το 1992, που έγινε διάσημη, ο Bill Clinton τα είπε όλα.
Και μεταφραζόμενο στα καθ’ ημάς … η ορθολογική απεικόνιση/διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου μας και η έγκαιρη έγκριση του Π/Υ είναι το κλειδί για σωστή διοίκηση και επίτευξη καλών αποτελεσμάτων σε όφελος των δημοτών.
Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι η αχίλλειος πτέρνα στο δήμο μας.

ΥΣΤ
Εκτός του Π/Υ, 2 ακόμα θέματα που έχουν καθυστερήσει για εισαγωγή προς συζήτηση είναι :
[α] Tο 4ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2019-2023 (Έπρεπε να έχει εισαχθεί μέχρι 30/6/2020)
(β) Ο Απολογισμός-Ισολογισμός Έτους 2019 (Έπρεπε να έχει εισαχθεί μέχρι 30/10/2020)Για την κατάρτιση του απαιτείται κατ’ ελάχιστον η ύπαρξη (α) του
 Τεχνικού Προγράμματος,
 το περιεχόμενο του οποίου προσδιορίζεται με γνώμονα τη δυνατότητα χρηματοδότησής του και (β) αποφάσεις σχετικά με αναπροσαρμογή ή μη