Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Η προεκλογική ομιλία του Γ. Συκιώτη στα Καμένα Βούρλα .

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com



Πραγματοποιήθηκε με πολύ κόσμο η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννη Συκιώτη στα Καμένα Βούρλα, σήμερα Τετάρτη 22/5/2019.

Μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού 'Πορεία Ανάπτυξης' στην παραλιακή οδό των Καμένων Βούρλων, ο κ. Συκιώτης αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα θητεία του ως Δήμαρχος αλλά και στις δεσμεύσεις του συνδυασμού του για νέα έργα που είτε υλοποιούνται είτε προωθούνται το επόμενο διάστημα. (παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα της ομιλίας)

'Ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια. Με γνώμονα το κοινό καλό, παραμερίζοντας τοπικιστικές αντιλήψεις, υποσχεθήκαμε προεκλογικά (με μεγάλο κόστος), και το πραγματοποιήσαμε μετά από αγώνα δρόμου, να μετονομάσουμε το Δήμο μας σε Δήμο Καμένων Βούρλων.Όταν αναλάβαμε τα ηνία, του Δήμου, διαπιστώσαμε πως η οικονομική της κατάσταση κάθε άλλο παρά καλή ήταν. Θα τολμούσα να πω τραγική. Ένας Δήμος στα όρια της πτώχευσης!! Λαμβάναμε συνεχώς απλήρωτους λογαριασμούς παρελθόντων ετών και απειλές για κατάσχεση των χρηματικών αποθεμάτων του Δήμου. Απειλές που έγιναν πραγματικότητα. Εφιάλτης! Τα ταμειακά αποθέματα μηδενίστηκαν. Ο Δήμος δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει ούτε τις βασικές καθημερινές του λειτουργίες. Η καθημερινότητα ήταν μια απελπισία, η ψυχολογία μας στο ναδίρ. Ευτυχώς ύστερα από απίστευτες προσπάθειες και τρέξιμο στα υπουργεία καταφέραμε να διεκδικήσουμε κρατική χρηματοδότηση ύψους 2,100,000€. Αυτή ήταν η σανίδα σωτηρίας μας. Είμαστε πλέον από τους λίγους μη χρεωμένους δήμους πανελλαδικά.'

'Κάτι άλλο το οποίο ακούω συχνά είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον προηγούμενο συνδυασμό μας, εκλεγμένοι και μη, αποχώρησαν κατά την διάρκεια της πενταετίας. Μου ζητάτε να απολογηθώ για αυτούς……. Θα το κάνω. Η αλήθεια είναι πως με αυτούς τους ανθρώπους δεν ήρθαμε ποτέ ρήξη, απεναντίας εγώ ίδιος κάποιους από αυτούς τους είχα τοποθετήσει σε θέσεις καίριας για τον Δήμο, οι περισσότερες από αυτές μάλιστα έμμισθες. Όταν αποφάσισα πως αυτές οι θέσεις πρέπει να ανανεωθούν, αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν από δεξί μου χέρι να ταχθούν απέναντί μου. Επέλεξαν να λασπολογούν και να μοιράζουν φυλλάδια με το πρόγραμμα των πολιτικών μου αντιπάλων. Πρόγραμμα το οποίο εμπλούτισαν οι ίδιοι. Δικαίωμά τους, δημοκρατία έχουμε. Το ερώτημά μου είναι γιατί αυτές τις προγραμματικές θέσεις δεν τις πραγματοποιούσαν τότε που κατείχαν αυτές τις έμμισθες θέσεις στον Δήμο'

Ενδεικτικά έργα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Συκιώτης:

'Έργα που θα εντάξουμε στο πρόγραμμά μας:

Ανάπλαση και πεζοδρόμηση της Γερασίμου Βασιλειάδη.
Δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Δεσμεύομαι πως θα ολοκληρώσουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως την θέλουμε όλοι μας και όπως την καταφέραμε στα πιο πολλά σημεία όλου του Δήμου. Ενός Δήμου ιδιαίτερα εκτεταμένου με πολλούς οικισμούς που ο πληθυσμός του μεταβάλλεται χειμώνα καλοκαίρι. Να αναφέρω εδώ ότι υφιστάμενα μέσα που βρήκαμε ήταν ελάχιστα και χαλασμένα.

Ανακύκλωση έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με όμορο Δήμο (Δήμο Λοκρών) για την άμεση υλοποίησή της.

Για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων έχουμε ήδη στείλει πρόταση στο ΦΟΔΣΑ για την αγορά οικοπέδου και την εγκατάσταση του.
Κέντρο Υγείας. Την κατάσταση την γνωρίζετε όλοι. Το βρήκα κλειστό, χωρίς προσωπικό, χωρίς μηχανήματα. Έχω διαβεβαιώσεις από αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες ότι θα λειτουργήσει.
Διάνοιξη δρόμου που ενώνει την παραλία Καινουρίου με την Γερασίμου Βασιλειάδη στα Καμένα Βούρλα

Είμαστε σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ και το ΕΤΑΔ προκειμένου να παραχωρηθεί το Υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδότηση για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου – Μουσείου Ιαματικών Λουτρών στη Λουτρόπολη. Έχουμε ήδη τη μελέτη.
Τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για την εξυπηρέτηση μικρών σκαφών ώστε να εξαλειφθούν τα διάσπαρτα ΡΕΜΕΝΤΖΑ κατά μήκος της Παραλιακής.
Αξιοποίηση Ιαματικού τουρισμού με προσέλκυση επενδυτών .

Επέκταση, αναβάθμιση δικτύου άρδευσης για το Ρεγγίνι
Ένταξη των οικισμών του Ρεγγινίου και του Καινουρίου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού τύπου κόμπακτ.
Αποπεράτωση του γηπέδου ποδοσφαίρου Ρεγγινίου με ιδίους πόρους, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινάει άμεσα η υλοποίησή του.

Ένταξη παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα Φιλόδημος για την αναβάθμιση και συντήρησή τους. Προϋπολογισμού 150.000€

Έχει κατατεθεί πρόταση στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την κατασκευή καταφυγίου για τη φιλοξενία 200 αδέσποτων ζώων. Προϋπολογισμού 200.000€
Ένταξη σε πρόγραμμα για την υλοποίηση υποδομών για την διευκόλυνση πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις όμορφες παραλίες μας.

Από .........   fonografos