Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com
26-27-28/11/2010 Ορειβασία στο Βαρνούντα ή Περιστέρι 2.334μ. (Κορυφή Μπέλα Βόντα 2.156μ.) και Ορεινή πεζοπορία – περιήγηση στις Πρέσπες
Παρασκευή 26/11/2010 Αναχώρηση ώρα 14:00 από τον Άγιο Κων/νο.
Μέσω Δομοκού-Γρεβενών-Καστοριάς άφιξη στο χωριό Πισοδέρι (νομός Φλώρινας).
Πιθανή άφιξη 19:30. Τακτοποίηση στον ξενώνα Μοδέστιο. Δείπνο στο όμορφο Σαλέ που βρίσκεται στη θέση Βίγλα Πισοδερίου, στο όρος Βίτσι.
Σάββατο 27/11/2010 Πρωινό στις 7:00.Αναχώρηση από το ξενώνα στις 07:30 για την θέση Βίγλα (1.420μ). Από εκεί θα ξεκινήσει η ανάβαση μας στο Βαρνούντα.
Στην αρχή της διαδρομής υπάρχει δασικός δρόμος, σε βόρεια κατεύθυνση από τη Βίγλα, ο οποίος μετά από 1,5 ώρα περίπου μας οδηγεί κοντά στον όγκο της κορυφής Καλό Νερό (Μπέλα Βόντα στα σλαβικά). Μετά από άλλη 1,5 ώρα πεζοπορίας σε δυτική κατεύθυνση, φτάνουμε στην κορυφή (2.156μ), από την οποία απολαμβάνουμε την πανέμορφη θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών αλλά και την οροσειρά Περιστερίου. Η κατάβαση θα γίνει στο χωριό Άγιος Γερμανός (1.040μ). Προβλεπόμενος χρόνος κατάβασης από την κορυφή 3,5 ώρες περίπου. (Εναλλακτικά μπορεί να συμμετέχουν πεζοπόροι έως τη βάση της κορυφής και επιστροφή από τα ίδια στη Βίγλα και μετακίνηση με αυτοκίνητα στο χωριό).
Αφού περιηγηθούμε στον παραδοσιακό οικισμό, γύρω στις 16:00 θα αναχωρήσουμε για το παραδοσιακό οικισμό Ψαράδες, που βρίσκεται στο ΒΔ άκρο της Ελλάδας.
Εκεί με βάρκες θα περιηγηθούμε στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας για να θαυμάσουμε τις καταπληκτικές βραχογραφίες, τα μοναδικά ασκηταριά και να παρατηρήσουμε πουλιά. Επιστροφή στο χωριό και δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα στη Μεγάλη Πρέσπα.
Αρκετά δύσκολη διαδρομή, ενδείκνυται για ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση.
Β.Δ.2-Ω.Π.7-Υ.Δ.750μ. και πεζοπόρους για το πρώτο μέρος Β.Δ.1-Ω.Π.3-Υ.Δ.400μ.
Κυριακή 28/11/2010 Πρωινό στις 07:30. Αναχώρηση ώρα 08:00 για τον οικισμό Μικρολίμνη στη Μικρή Πρέσπα. Από εκεί θα ξεκινήσει η παραλίμνια πορεία μας.
Στην αρχή της διαδρομής ακολουθούμε καλογραμμένο μονοπάτι 50 μέτρα πάνω από τη λίμνη έχοντας απέναντί μας το Βιδρονήσι. Το μονοπάτι κινείται χωρίς υψομετρικές διαφορές μέσα από καλαμιώνες και δάση δρυός και σε 1,5 ώρες φτάνουμε στον εγκαταλειμμένο οικισμό Κρανιά. Το τοπίο είναι πανέμορφο και την απόλυτη ηρεμία διακόπτουν μόνο οι φωνές των πουλιών της λίμνης. Το μονοπάτι συνεχίζει και μας οδηγεί μέσα στην Αλβανία. Εμείς επιστρέφουμε από τα ίδια στη Μικρολίμνη για να απολαύσουμε το καφέ μας με θέα στη Μικρή Πρέσπα. Αναχωρούμε για το νησάκι του Άγιου Αχίλλειου που βρίσκεται απέναντί μας. Θα περάσουμε τη μεγάλη πεζογέφυρα που συνδέει το νησί με τη στεριά και θα περπατήσουμε σε μονοπάτι που το κυκλώνει. Θα θαυμάσουμε του πολλούς Βυζαντινούς Ναούς και θα καταλήξουμε για φαγητό στο παλιό πανδοχείο του νησιού. Αν είμαστε τυχεροί θα δούμε βίδρες που ζουν στη λίμνη. Θα αναχωρήσουμε στις 17:30 για επιστροφή.
Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχάριους πεζοπόρους. Β.Δ.1-Ω.Π.5-Υ.Δ.100μ.
Το κόστος της εκδρομής κυμαίνεται από 100€ έως 130€/άτομο ανάλογα με το δωμάτιο.
Από τη περιοχή των Πρεσπών μπορούμε να προμηθευτούμε ντόπια προϊόντα. Φημισμένα είναι τα φασόλια Πρεσπών, οι γλυκές πιπεριές Φλωρίνης που καλλιεργούνται ευρέως στη περιοχή των λιμνών και διάφορα γλυκά του κουταλιού από το συνεταιρισμό γυναικών..
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 19/11/2010.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311
2). Κώστας Παρλαπάνης Ε.Ο.Σ. Καστοριάς
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr
Για μια Εναλλακτική Ενημέρωση Οικολογική - Για ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου με τους Πολίτες των Καμένων Βούρλων. Γράψτε μας την άποψη σας, την καταγγελία σας, την διαφωνία σας. Δεχόμαστε τα πάντα, ακόμη και να μας καταγγείλετε και αποστείλατε στο e-mail: energoipoliteskv@gmail.com
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
Σωτηρία από το χρέος με πετρέλαιο Αιγαίου;
Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com
Καθώς η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην υπερχρέωση και την ύφεση, όλο και περισσότερο συζητείται στους υψηλούς πολιτικούς, διπλωματικούς, ακαδημαϊκούς και οικονομικούς κύκλους μια πιθανή διέξοδος από την κρίση: η εκμετάλλευση των αναξιοποίητων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο!
Ο συνήθως καλά πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα στα παρασκήνια της διπλωματίας, καθηγητής στο LSE, Βασίλης Μαρκεζίνης, ρίσκαρε σε πρόσφατη ομιλία του μια τολμηρή πρόβλεψη για θετική εξέλιξη στην επί ....
δεκαετίες ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία για τον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου, η οποία προκαλεί αρκετές συζητήσεις και στους οικονομικούς κύκλους της χώρας.
Ο κ. Μαρκεζίνης εκτίμησε, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενος δικές του πληροφορίες, ότι ίσως και πριν από τα Χριστούγεννα να ανακοινωθεί από Αθήνα και Άγκυρα μια ιστορική συμφωνία για την υπέρβαση της διαμάχης για το Αιγαίο. Έκανε λόγο για ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, το οποίο προφανώς συζητείται εντατικά και υπό άκρα μυστικότητα αυτή την περίοδο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει:
1. Τη σύνταξη προσυμφώνου προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο θα κληθεί να «μοιράσει» το Αιγαίο με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τη δική του νομολογία,
2. Τη συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία και
3. Την εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας.
Η τουρκική διπλωματία από χρόνια προωθεί την ιδέα της συνεκμετάλλευσης του πλούτου του Αιγαίου, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι σταθερά προσανατολισμένες εδώ και δεκαετίες σε διπλωματική γραμμή που αποκλείει κάθε συζήτηση για το θέμα, αφού ως μοναδική διαφορά αναγνωρίζεται το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, το οποίο η Ελλάδα επιζητεί να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο.
Τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία του Ταγίπ Ερντογάν, η προσπάθεια της Τουρκίας για την προώθηση της ιδέας της συνεκμετάλλευσης έχει αποκτήσει νέα δυναμική. Η Τουρκία μάλιστα έχει προτείνει να υιοθετηθεί το μοντέλο που επέλεξαν οι χώρες του Περσικού Κόλπου για να συνδιαχειρισθούν τα κοιτάσματα της περιοχής τους, που ως γνωστόν εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία και σώρευσε τεράστιο πλούτο στα κράτη της περιοχής.
Σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα, ο κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης Γιασάρ Γιακίς, είχε προτείνει ανοικτά τη σύσταση μιας μεικτής ελληνοτουρκικής εταιρείας (joint venture) που θα αναλάβει τα κοιτάσματα των αμφισβητούμενων περιοχών, μοιράζοντας τα κέρδη στις δύο χώρες.
Το τελευταίο διάστημα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις επιτάχυνσης, που ίσως δικαιολογούν την πρόβλεψη του καθηγητή Μαρκεζίνη για συμφωνία πριν το τέλος του χρόνου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διπλωματικές επαφές, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αφού οι συνομιλίες είναι μυστικές, όπως τόνισε.
Αν οι δύο κυβερνήσεις αποφασίσουν πράγματι επί της αρχής να ξεκινήσουν την επίλυση των διαφορών για το Αιγαίο με μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης του πετρελαίου, που αποτελεί τη βασική πηγή εντάσεων από το 1973, όταν ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα στο Β. Αιγαίο από την καναδική εταιρείαDenisson, το επόμενο ερώτημα, από την απάντηση του οποίου θα αποτιμηθούν και τα οικονομικά οφέλη για τις δύο χώρες, είναι αν η συνεκμετάλλευση θα γίνει αποκλειστικά από τις δύο χώρες, ή αν θα συμμετάσχει στο σχήμα και κάποια από τις μεγάλες πολυεθνικές του πετρελαίου.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εσχάτως έχει εμφανισθεί δυναμικά στο διπλωματικό παρασκήνιο μεγάλη πολυεθνική του πετρελαίου, που από παλιά διατηρεί ενδιαφέρον για το Αιγαίο, η οποία προσφέρεται να μετάσχει στο σχήμα, επενδύοντας κεφάλαια και τεχνογνωσία. Η τουρκική πρόταση, όπως είχε διατυπωθεί από τον Γιακίς, φαινόταν να αποκλείει κάτι τέτοιο, αφού είχε κάνει λόγο για joint venture εταιρειών από Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς αναφορές σε συνεργασία με διεθνή πετρελαϊκή εταιρεία.
Ακόμη και στην περίπτωση που ένα σημαντικό μερίδιο των κερδών κατευθυνθεί σε διεθνή όμιλο πετρελαίου, ειδικοί του ενεργειακού τομέα τονίζουν στο “S10”, ότι τουλάχιστον από ένα μεγάλο κοίτασμα (στη βραχονησίδα Μπάμπουρας, ανατολικά της Θάσου) μπορεί να αναπτυχθεί σε σχετικά σύντομο διάστημα σημαντική παραγωγή πετρελαίου, η οποία θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο αρκετών δις. ευρώ ετησίως, αλλά και σημαντική τόνωση της ανάπτυξης, που θα διευκολύνει τη βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους. Επιπλέον, θα υπάρξει έμμεση διευκόλυνση της δημοσιονομικής προσπάθειας, από τη μείωση των αμυντικών δαπανών.
Η ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος, με περισσότερα από 900 εκατ. βαρέλια υδρογονανθράκων, έχει βεβαιωθεί στη βραχονησίδα Μπάμπουρας, έξω από την Θάσο. Με βάση ένα υποθετικό σενάριο αξιοποίησης όλων των κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου, η παραγωγή θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200.000 βαρέλια ημερησίως, όπως εκτιμούν ειδικοί. Η αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, μάλιστα, θα γίνει στη λεγόμενη εποχή του peak oil, δηλαδή σε μια περίοδο μόνιμα υψηλών και αυξανόμενων διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς υπολογίζεται ότι έχει αντληθεί περισσότερο από 50% των διαθέσιμων κοιτασμάτων διεθνώς.
Βέβαια, πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, θα χρειασθεί να ξεπερασθούν λεπτά διπλωματικά και πολιτικά ζητήματα, που προκαλούν σημαντικές εντάσεις εδώ και πολλές δεκαετίες. Πάντως, στη διεθνή κοινότητα των ειδικών που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, διατυπώνονται από καιρό σενάρια «μοιρασιάς» του Αιγαίου. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πέρυσι, ο Γάλλος ειδικός Ντιντιέ Ορτολάντ διατυπώνει τέτοια σενάρια (δείτε το άρθρο εδώ: http://www.diploweb.com/The-Greco-Turkish-dispute-over-the.html), δημοσιεύοντας μάλιστα και χάρτη (εδώ:http://www.diploweb.com/IMG/jpg/dnaegeanwaters.jpg), όπου παρουσιάζει την ιδέα του για τη διευθέτηση των διαφορών, η οποία δεν απέχει από το πλαίσιο που περιέγραψε στην ομιλία του ο καθηγητής Μαρκεζίνης.
πηγή
Καθώς η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην υπερχρέωση και την ύφεση, όλο και περισσότερο συζητείται στους υψηλούς πολιτικούς, διπλωματικούς, ακαδημαϊκούς και οικονομικούς κύκλους μια πιθανή διέξοδος από την κρίση: η εκμετάλλευση των αναξιοποίητων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο!
Ο συνήθως καλά πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα στα παρασκήνια της διπλωματίας, καθηγητής στο LSE, Βασίλης Μαρκεζίνης, ρίσκαρε σε πρόσφατη ομιλία του μια τολμηρή πρόβλεψη για θετική εξέλιξη στην επί ....
δεκαετίες ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία για τον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου, η οποία προκαλεί αρκετές συζητήσεις και στους οικονομικούς κύκλους της χώρας.
Ο κ. Μαρκεζίνης εκτίμησε, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενος δικές του πληροφορίες, ότι ίσως και πριν από τα Χριστούγεννα να ανακοινωθεί από Αθήνα και Άγκυρα μια ιστορική συμφωνία για την υπέρβαση της διαμάχης για το Αιγαίο. Έκανε λόγο για ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, το οποίο προφανώς συζητείται εντατικά και υπό άκρα μυστικότητα αυτή την περίοδο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει:
1. Τη σύνταξη προσυμφώνου προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο θα κληθεί να «μοιράσει» το Αιγαίο με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τη δική του νομολογία,
2. Τη συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία και
3. Την εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας.
Η τουρκική διπλωματία από χρόνια προωθεί την ιδέα της συνεκμετάλλευσης του πλούτου του Αιγαίου, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι σταθερά προσανατολισμένες εδώ και δεκαετίες σε διπλωματική γραμμή που αποκλείει κάθε συζήτηση για το θέμα, αφού ως μοναδική διαφορά αναγνωρίζεται το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, το οποίο η Ελλάδα επιζητεί να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο.
Τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία του Ταγίπ Ερντογάν, η προσπάθεια της Τουρκίας για την προώθηση της ιδέας της συνεκμετάλλευσης έχει αποκτήσει νέα δυναμική. Η Τουρκία μάλιστα έχει προτείνει να υιοθετηθεί το μοντέλο που επέλεξαν οι χώρες του Περσικού Κόλπου για να συνδιαχειρισθούν τα κοιτάσματα της περιοχής τους, που ως γνωστόν εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία και σώρευσε τεράστιο πλούτο στα κράτη της περιοχής.
Σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα, ο κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης Γιασάρ Γιακίς, είχε προτείνει ανοικτά τη σύσταση μιας μεικτής ελληνοτουρκικής εταιρείας (joint venture) που θα αναλάβει τα κοιτάσματα των αμφισβητούμενων περιοχών, μοιράζοντας τα κέρδη στις δύο χώρες.
Το τελευταίο διάστημα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις επιτάχυνσης, που ίσως δικαιολογούν την πρόβλεψη του καθηγητή Μαρκεζίνη για συμφωνία πριν το τέλος του χρόνου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διπλωματικές επαφές, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αφού οι συνομιλίες είναι μυστικές, όπως τόνισε.
Αν οι δύο κυβερνήσεις αποφασίσουν πράγματι επί της αρχής να ξεκινήσουν την επίλυση των διαφορών για το Αιγαίο με μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης του πετρελαίου, που αποτελεί τη βασική πηγή εντάσεων από το 1973, όταν ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα στο Β. Αιγαίο από την καναδική εταιρείαDenisson, το επόμενο ερώτημα, από την απάντηση του οποίου θα αποτιμηθούν και τα οικονομικά οφέλη για τις δύο χώρες, είναι αν η συνεκμετάλλευση θα γίνει αποκλειστικά από τις δύο χώρες, ή αν θα συμμετάσχει στο σχήμα και κάποια από τις μεγάλες πολυεθνικές του πετρελαίου.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εσχάτως έχει εμφανισθεί δυναμικά στο διπλωματικό παρασκήνιο μεγάλη πολυεθνική του πετρελαίου, που από παλιά διατηρεί ενδιαφέρον για το Αιγαίο, η οποία προσφέρεται να μετάσχει στο σχήμα, επενδύοντας κεφάλαια και τεχνογνωσία. Η τουρκική πρόταση, όπως είχε διατυπωθεί από τον Γιακίς, φαινόταν να αποκλείει κάτι τέτοιο, αφού είχε κάνει λόγο για joint venture εταιρειών από Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς αναφορές σε συνεργασία με διεθνή πετρελαϊκή εταιρεία.
Ακόμη και στην περίπτωση που ένα σημαντικό μερίδιο των κερδών κατευθυνθεί σε διεθνή όμιλο πετρελαίου, ειδικοί του ενεργειακού τομέα τονίζουν στο “S10”, ότι τουλάχιστον από ένα μεγάλο κοίτασμα (στη βραχονησίδα Μπάμπουρας, ανατολικά της Θάσου) μπορεί να αναπτυχθεί σε σχετικά σύντομο διάστημα σημαντική παραγωγή πετρελαίου, η οποία θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο αρκετών δις. ευρώ ετησίως, αλλά και σημαντική τόνωση της ανάπτυξης, που θα διευκολύνει τη βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους. Επιπλέον, θα υπάρξει έμμεση διευκόλυνση της δημοσιονομικής προσπάθειας, από τη μείωση των αμυντικών δαπανών.
Η ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος, με περισσότερα από 900 εκατ. βαρέλια υδρογονανθράκων, έχει βεβαιωθεί στη βραχονησίδα Μπάμπουρας, έξω από την Θάσο. Με βάση ένα υποθετικό σενάριο αξιοποίησης όλων των κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου, η παραγωγή θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200.000 βαρέλια ημερησίως, όπως εκτιμούν ειδικοί. Η αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, μάλιστα, θα γίνει στη λεγόμενη εποχή του peak oil, δηλαδή σε μια περίοδο μόνιμα υψηλών και αυξανόμενων διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς υπολογίζεται ότι έχει αντληθεί περισσότερο από 50% των διαθέσιμων κοιτασμάτων διεθνώς.
Βέβαια, πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, θα χρειασθεί να ξεπερασθούν λεπτά διπλωματικά και πολιτικά ζητήματα, που προκαλούν σημαντικές εντάσεις εδώ και πολλές δεκαετίες. Πάντως, στη διεθνή κοινότητα των ειδικών που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, διατυπώνονται από καιρό σενάρια «μοιρασιάς» του Αιγαίου. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πέρυσι, ο Γάλλος ειδικός Ντιντιέ Ορτολάντ διατυπώνει τέτοια σενάρια (δείτε το άρθρο εδώ: http://www.diploweb.com/The-Greco-Turkish-dispute-over-the.html), δημοσιεύοντας μάλιστα και χάρτη (εδώ:http://www.diploweb.com/IMG/jpg/dnaegeanwaters.jpg), όπου παρουσιάζει την ιδέα του για τη διευθέτηση των διαφορών, η οποία δεν απέχει από το πλαίσιο που περιέγραψε στην ομιλία του ο καθηγητής Μαρκεζίνης.
πηγή
Aύριο στην αρένα της ΝΟΔΕ ΝΔ!!!
Αναρτήσεις από.......energoipoliteskv.blogspot.com
Παραιτήσεις, αποχωρήσεις, διαγραφές.
Τις τελευταίες μέρες ξεχάστηκαν ακόμη και τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα της 14ης Νοεμβρίου και όλες οι συζητήσεις στον χώρο της ΝΔ στρέφονται γύρω από την Δημοκρατική Συμμαχία.
Ποιός πήγε, ποιός ακολουθεί ποιός συμπορεύεται;
Και το βασικότερο ποιός πατάει σε δύο βάρκες αφού μέχρι αυτή την ώρα μόνο τρεις παιραιτήσεις κομματικών στελεχών υπάρχουν στην ΝΟΔΕ ΝΔ;
Η συνεδρίαση του οργάνου ορίστηκε για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης αφού
το βράδυ της Τετάρτης πολλοί προτίμησαν να δουν τον Παναθηναϊκό αφήνοντας για την επόμενη το κομματικό ξεκαθάρισμα . Επισήμως το θέμα της συνεδρίασης είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος , η πρόεδρος όμως της νομαρχιακής θα ζητήσει να ακούσει όλους και κυρίως αυτούς που την Κυριακή ήταν στο γήπεδο του Μπάτμιντον χειροκροτώντας την κα Μπακογιάννη παραμένοντας παράλληλα μέλη της ΝΔ.
Στα γραφεία της ΝΕ έχουν καταγραφεί η αίτηση αποχώρησης του Θάνου Τσαντήλα πριν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η παραίτηση του Σπύρου Κωσταρά την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ενώ την ίδια μέρα έφτασε και η παραίτηση του Ηλία Κυρμανίδη που παρέμενε από τις 18 Νοεμβρίου ξεχασμένη στο τοπικό γραφείο των Καμ. Βούρλων.
Όλοι οι υπόλοιποι που επέλεξαν με την παρουσία τους στο πλευρό της κας Μπακογιάννη να αποστασιοποιηθούν από την ΝΔ ξέχασαν να ενημερώσουν . Κάποιοι μάλιστα κατέχουν και κομματικά αξιώματα όπως η Βάσω Παπανάγνου που είναι υπεύθυνη γυναικών στην ΝΟΔΕ Φθιώτιδας αλλά την Κυριακή ήταν στην Αθήνα και τώρα καλείται να εξηγήσει τη στάση της .
Όπως και αν έχει η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ αύριο θα είναι ενδιαφέρουσα σε κάθε περίπτωση. .......Μείνετε συντονισμένοι .
Από......lamiafm1
Παραιτήσεις, αποχωρήσεις, διαγραφές.
Τις τελευταίες μέρες ξεχάστηκαν ακόμη και τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα της 14ης Νοεμβρίου και όλες οι συζητήσεις στον χώρο της ΝΔ στρέφονται γύρω από την Δημοκρατική Συμμαχία.
Ποιός πήγε, ποιός ακολουθεί ποιός συμπορεύεται;
Και το βασικότερο ποιός πατάει σε δύο βάρκες αφού μέχρι αυτή την ώρα μόνο τρεις παιραιτήσεις κομματικών στελεχών υπάρχουν στην ΝΟΔΕ ΝΔ;
Η συνεδρίαση του οργάνου ορίστηκε για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης αφού
το βράδυ της Τετάρτης πολλοί προτίμησαν να δουν τον Παναθηναϊκό αφήνοντας για την επόμενη το κομματικό ξεκαθάρισμα . Επισήμως το θέμα της συνεδρίασης είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος , η πρόεδρος όμως της νομαρχιακής θα ζητήσει να ακούσει όλους και κυρίως αυτούς που την Κυριακή ήταν στο γήπεδο του Μπάτμιντον χειροκροτώντας την κα Μπακογιάννη παραμένοντας παράλληλα μέλη της ΝΔ.
Στα γραφεία της ΝΕ έχουν καταγραφεί η αίτηση αποχώρησης του Θάνου Τσαντήλα πριν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η παραίτηση του Σπύρου Κωσταρά την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ενώ την ίδια μέρα έφτασε και η παραίτηση του Ηλία Κυρμανίδη που παρέμενε από τις 18 Νοεμβρίου ξεχασμένη στο τοπικό γραφείο των Καμ. Βούρλων.
Όλοι οι υπόλοιποι που επέλεξαν με την παρουσία τους στο πλευρό της κας Μπακογιάννη να αποστασιοποιηθούν από την ΝΔ ξέχασαν να ενημερώσουν . Κάποιοι μάλιστα κατέχουν και κομματικά αξιώματα όπως η Βάσω Παπανάγνου που είναι υπεύθυνη γυναικών στην ΝΟΔΕ Φθιώτιδας αλλά την Κυριακή ήταν στην Αθήνα και τώρα καλείται να εξηγήσει τη στάση της .
Όπως και αν έχει η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ αύριο θα είναι ενδιαφέρουσα σε κάθε περίπτωση. .......Μείνετε συντονισμένοι .
Από......lamiafm1
Ήρωας !!!
Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com
...κάτω στη Ρούμελη λένε πως ζεις ακόμα!
...γι' αυτό σου λέω, ανέβα στ' άλογο και έλα!
25η Νοέμβρη, επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας στο Γοργοπόταμο
...η σύγχρονη άποψη για τον αρχηγό των ατάκτων, Άρη Βελουχιώτη.
Σε κάποιους δεν θ' αρέσει αυτή η εκδοχή της νεολαίας...
Να γαληνεύεις καθώς τραντάζεσαι!!!
Από.......lamianews
...κάτω στη Ρούμελη λένε πως ζεις ακόμα!
...γι' αυτό σου λέω, ανέβα στ' άλογο και έλα!
25η Νοέμβρη, επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας στο Γοργοπόταμο
...η σύγχρονη άποψη για τον αρχηγό των ατάκτων, Άρη Βελουχιώτη.
Σε κάποιους δεν θ' αρέσει αυτή η εκδοχή της νεολαίας...
Να γαληνεύεις καθώς τραντάζεσαι!!!
Από.......lamianews
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)