Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ?


Επιστολή αναγνώστη 

Καλημέρα σας. Θα θυμάστε τις προ μηνών αναρτήσεις μου για τον αποκλεισμό της ιδιοκτησίας μου , η οποια βρίσκεται επί του χειμάρρου τρανό ρέμα στο ύψος του γνωστού Super Market της πόλης μας. 

Σας στέλνω λοιπόν σημερινή φωτογραφία από το σημείο προκειμένου ο Δήμος να μου απαντήσει στο πως εγώ θα πάω σήμερα στο σπίτι μου , στο οποίο μάλιστα κατοικεί μόνιμα η κατάκοιτη ηλικιωμένη μητέρα μου. 

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.
 

Έχω υποβάλλει από τον Ιούνιο του 2023 εκ νέου αίτηση στον Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 7272/21-06-2023 ,προκειμένου να καθαριστεί έστω η κοίτη από την πυκνή βλάστηση. 

Μέχρι σήμερα καμία απάντηση και φυσικά η κοιτη ουδέποτε καθαρίστηκε. 
Θα επανέλθω σύντομα στο θέμα , με την νομική πλέον οδό να φαντάζει μονόδρομος για εμένα. 


Σας ευχαριστώ πολύ!

Καλή Λάμπρου
Συνταξιούχος Ολυμπιακης Αεροπορίας
Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

 

Ηλίας Κυρμανίδης: «Το ψηφοδέλτιό μας αποτυπώνει πλειοψηφία στην κοινωνία»

 Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



 

 Ο Ηλίας Κυρμανίδης αφού κατέθεσε το ψηφοδέλτιο ως επικεφαλής του συνδυασμού του "ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ", πρόφτασε ήδη και πραγματοποίησε την πρώτη σύσκεψη με τη δημοτική του ομάδα.

Σήμερα καταθέτει στο LamiaReport τις πρώτες σκέψεις του λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Αναφέρεται στη σύνθεση του ψηφοδελτίου, στον αξιακό χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογών και σε άλλα ζητήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Είμαι γοητευμένος και ενθουσιασμένος με την ομάδα μου! Σαν ηλικίες, σαν γεωγραφική κατανομή, σαν χαρακτήρες, σε ότι αφορά τις δεξιότητές τους, τα προσόντα τους και τα πεπραγμένα στη ζωή τους. Από όποια παράμετρο κι αν αξιολογηθεί αυτή η ομάδα, κυριολεκτικά δίνει ελπίδα και αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα στη διοίκηση και στη διαχείριση των δημοτικών μας υποθέσεων!», δηλώνει στο LamiaReport και προσθέτει:

«Δεν είμαι απλά αισιόδοξος! Είμαι βέβαιος! Η κοινωνία μας αντέδρασε! Οι συνδημότες μας δεν ελπίζουν απλά, αλλά πιστεύουν ότι, όλο αυτό μπορεί να αλλάξει. Αφήνουμε πίσω μας την αδράνεια και περνάμε στη δράση. Πατάμε γερά στη γη μας και σηκώνουμε Ξανά Ψηλά τον ευλογημένο τόπο μας!»

Συνέντευξη:

LR: Στην πρόσφατη συνάντηση – σύσκεψη με τα μέλη της δημοτικής σας παράταξης, κάνατε ειδική αναφορά στη διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Ακόμα κι αυτή κρύβει μηνύματα;

ΑΠ: Περισσότερα απ όσα κάποιος μπορεί να φανταστεί.

Δυστυχώς στις μέρες μας όλο και λιγότεροι ικανοί και αξιόλογοι άνθρωποι καταδέχονται να ασχοληθούν με τα δημόσια πράγματα. Όσο όμως η στάθμη ποιότητας υποχωρεί, άλλο τόσο υπονομεύεται η προοπτική να έχουμε καλά αποτελέσματα κατά τη διακυβέρνηση. Κι όπως είπα και προχθές: Είναι αμείλικτη η αλήθεια της σοφής Σαρακατσάνικης ρήσης «Αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει».

Γι’ αυτό και επί μήνες κυριολεκτικά πάλεψα για να ανατρέψω αυτή την παθογένεια, της αδράνειας, της αποχής και της μη συμμετοχής. Nα εμπνεύσω και να πείσω τους καλύτερους.

LR: Τα καταφέρατε; Τι θα μας φανερώσει σε λίγες ημέρες η ανακήρυξη του Πρωτοδικείου σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιό σας;

ΑΠ: Μαζευτήκαμε πολλοί! Και ζητώ συγνώμη για τα ισχυρά διλήμματα επιλογής που βάζω στους συνδημότες μας ψηφοφόρους…

Στα πιο σοβαρά τώρα. Η ποσοτική διάσταση, 131 υποψήφιοι (59 Γυναίκες & 72 Άνδρες) από μόνη της υποδηλώνει ένα ισχυρό ρεύμα της κοινωνίας, που κατ’ εμάς συμπυκνώνεται σε αυτό, που εσείς ως δημοσιογράφοι και οι εκλογικοί αναλυτές, ονομάζετε παράσταση νίκης!

LR: Ποιοτικά «κατακτήσατε» τους υποψηφίους που επιθυμούσατε;

ΑΠ: Δήλωσα και στους ίδιους ότι, είμαι γοητευμένος και ενθουσιασμένος με την ομάδα μου! Σαν ηλικίες, σαν γεωγραφική κατανομή, σαν χαρακτήρες, σε ότι αφορά τις δεξιότητές τους, τα προσόντα τους και τα πεπραγμένα στη ζωή τους. Από όποια παράμετρο κι αν αξιολογηθεί αυτή η ομάδα, κυριολεκτικά δίνει ελπίδα και αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα στη διοίκηση και στη διαχείριση των δημοτικών μας υποθέσεων!

LR: Κάπου δηλώσατε πρόσφατα ότι, οι επερχόμενες εκλογές θα έχουν και αξιακό χαρακτήρα. Ότι η διακύβευση θα ξεπερνά, ή μάλλον δεν θα έχει να κάνει μόνο με την καθημερινότητα και τις υποδομές, αλλά θα κριθούν πολλά περισσότερα. «Βαρύ» ακούγεται. Τι εννοείτε;

ΑΠ: Πρώτα, χωρίς διάθεση φιλοφρόνησης, ήμουν σίγουρος ότι το έχετε καταγράψει και «καραδοκούσατε στη γωνία»..

Κύριε Κωνσταντόπουλε, είναι ακριβώς έτσι. Ο Δήμος μας δεν έφτασε εδώ που έφτασε, επειδή απλά και μόνο όσοι τον διοίκησαν αυτά τα 9 έτη, δεν ήταν ικανοί (που δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν ήταν).

Πίσω από τη βρωμιά, τις λακκούβες, τα χαλασμένα πεζοδρόμια, το νερό, που κάθε τρεις και λίγο κόβεται, κρύβονται παθογένειες, που όχι απλά επιδρούν και υπονομεύουν τον τόπο μας, αλλά έχουν ενσωματωθεί «στο πετσί μας» και δρουν σαν καρκινώματα. Γι’ αυτό και λυπάμαι που γίνομαι δυσάρεστος, δεν περιγράφω απλά το τέλμα, αλλά μιλώ για παρακμή..

Όταν λοιπόν, η πίκρα και ο θυμός για όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας με ώθησαν να ξεκινήσω μια δημόσια διαβούλευση (και συνομίλησα εδώ και δυο χρόνια με εκατοντάδες συνδημότες μας) έθεσα μια αναγκαία προϋπόθεση – συνθήκη. Έψαξα να λύσω μια δύσκολη άσκηση: Υπάρχει ελπίδα; Μπορεί η πλειοψηφία της κοινωνίας να υποβληθεί σε ένα αναγκαίο σοκ; Να φύγουμε από την αδράνεια και να προχωρήσουμε σε δράση;

Συνάντησα συμπολίτες μας απογοητευμένους, σχεδόν παραιτημένους («δεν αλλάζει τίποτα, πάλι θα ψηφίσουν οι στρατευμένοι, οι βολεμένοι και οι εξαρτώμενοι») Άλλους αδιάφορους («Και τι με νοιάζει εμένα η τουριστική ανάπτυξη; Δεν έχω ούτε ξενοδοχείο ούτε καφετέρια ούτε ταβέρνα») Άλλους φοβισμένους («Καλά τα λες, αλλά πήραν το γιο μου με δίμηνη σύμβαση» Ή «Φέτος έβαλα το τρακτέρ στην πολιτική προστασία και πήρα δυο δραχμές» Ή «Μου υποσχέθηκαν ότι η κόρη μου θα πιάσει δουλειά στ.. …..») Και πολλά άλλα τέτοια, για τα οποία δεν ευθύνονται οι πολίτες. Αυτούς η ανάγκη τους κάνει. Όμηροι είναι. Μακάρι να μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Ντροπή σε εκείνους, που εκμεταλλεύονται την αγωνία και την ανάγκη και χειραγωγούν, εκμαυλίζουν και εκβιάζουν..

Συνάντησα όμως κι εκείνους που είπαν «Βγείτε μπροστά! Δώστε μας επιλογή! Δείξτε μας το δρόμο! Κι εμείς εδώ είμαστε!»

Σήμερα λοιπόν, μετά από δυο χρόνια ειλικρινούς διαλόγου και δημιουργικής ζύμωσης με τους συμπολίτες μας και τρεις μέρες κι ένα μήνα πριν από τις εκλογές, δεν είμαι απλά αισιόδοξος! Είμαι βέβαιος! Η κοινωνία μας αντέδρασε! Οι συνδημότες μας δεν ελπίζουν απλά, αλλά πιστεύουν ότι, όλο αυτό μπορεί να αλλάξει. Ότι παίρνουμε ενεργή και σαφή θέση. Αφήνουμε πίσω μας την αδράνεια και περνάμε στη δράση. Ότι αλλάζουμε το παρόν μας και καθορίζουμε το μέλλον μας. Ότι πατάμε γερά στη γη μας και σηκώνουμε Ξανά Ψηλά τον ευλογημένο τόπο μας!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamiareport.gr

Γιάννης Πλατανιάς: “Μαζί θα πάμε τον Δήμο Καμένων Βούρλων μπροστά!”

 

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

 

 


Ο συνδυασμός “Δημοτών Αρχή” του Γιάννη Πλατανιά στον Δήμο καμένων Βούρλων, κατέθεσε το ψηφοδέλτιο του.

Ο κ. Πλατανιάς μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου δήλωσε:

“Καλό μήνα!
Χθες, υποβάλαμε επίσημα την υποψηφιότητα του συνδυασμού μας “Δημοτών Αρχή”. Ευχαριστώ τις υποψήφιες και τους υποψηφίους της ομάδας μας για την τιμή και την εμπιστοσύνη.
Μαζί θα πάμε τον δήμο Καμένων Βούρλων μπροστά!
Καλό μας αγώνα!”

Από ........  fonogafos

Πασχάλης Κοντογιαννίδης για Δήμο Καμένων Βούρλων: “Να σηκώσουμε αυτό τον ευλογημένο τόπο ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ!!”

 Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



 

 Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πασχάλης Κοντογιαννίδης με τον συνδυασμό του Ηλία Κυρμανίδη “ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ” για τον Δήμο Καμένων Βούρλων αναφέρεται στην υποψηφιότητα του.

Ο γνωστός επιχειρηματίας των Καμένων Βούρλων υποστηρίζει την αναγκαιότητα για αλλαγή στην περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων με ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Τρία χρόνια πριν ξεκίνησε μια συζήτηση έντονου προβληματισμού: «Πού πάει αυτός ο τόπος; Πώς μπορεί να σταματήσει ο κατήφορος; Τι πρέπει να γίνει;»
Μας είπες ότι «Απαιτείται ένα “ηλεκτροσόκ”. Ότι το ζήτημα είναι πρώτιστα αξιακό. Ότι η κοινωνία μας, αν και σε λήθαργο, οφείλει να αποδείξει ότι έχει ακόμα ζωντανά κύτταρα»
Σου ζητήσαμε να βγεις μπροστά! Να δώσεις μετά από τόσα χρόνια τις γνώσεις και την εμπειρία σου στον τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες.
Η Φθιώτιδα το 2019 σε τίμησε και σε ανέδειξε πρώτο! Απολαμβάνεις το σεβασμό και την αναγνώριση παντού. Μήπως είχε έρθει η ώρα να αφιερωθείς αποκλειστικά στους συνδημότες σου;
Έβαλες όρους..

Ο πρώτος ήταν «να σπάσουμε το φράγμα» της απάθειας! Να φύγουμε από το «διαπιστώνω», το «κατακρίνω» και το «καταγγέλλω» και να προχωρήσουμε στο «συμμετέχω».
Να περάσουμε από το «οργίζομαι» & «θυμώνω» στο «πεισμώνω», στο «αντιδρώ» & στο «οραματίζομαι».
Μας ζήτησες «να παρατήσουμε τις πολυθρόνες του κοινωνικού σχολιαστή» & «να βγούμε στις πραγματικές συνθήκες της κοινωνίας, ως ενεργοί δημότες».
Μας είπες ότι «θέλεις δίπλα σου τους καλύτερους»! Ότι η κοινωνία θα σοκαριστεί θετικά και θα αντιδράσει, μόνο και όταν δει τους πετυχημένους, τους ικανούς και τους παραγωγικούς να «ξεβολεύονται» και να βγαίνουν μπροστά!
Μας είπες «Αν για όσους, επιλέξαμε να μείνουμε, να ζήσουμε και να παράξουμε σε αυτό τον τόπο, δεν αποτελεί κίνητρο να το κάνουμε για εμάς, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το τολμήσουμε για τα παιδιά μας!!»

 Ζήτησες μια ομάδα, που δεν θα την ενώνουν «τα πολλά μικρά θέλω» αλλά η μία και μεγάλη επιθυμία να προχωρήσουμε μπροστά!
Ζήτησες μια ομάδα, που δεν θα υποκύπτει στο φόβο να μη χάσει τα ατομικά κεκτημένα, αλλά θα διεκδικήσει τα μεγάλα!
Όταν σε ανύποπτο χρόνο σε ρωτήσαμε «ποια θα πρέπει να είναι η προγραμματική μας ατζέντα» εσύ απάντησες «Πρώτα και κύρια να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας»!!
Φίλε και αδερφέ,
Χθες το βράδυ «το πλήκτρο “enter” πατήθηκε!
Είμαστε εδώ και είμαστε δίπλα σου!
Μας είπες «Να πατήσουμε στη γη και να κοιτάξουμε ψηλά!»
Πάμε λοιπόν!
Να σηκώσουμε αυτό τον ευλογημένο τόπο ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ!!”

Από ......... fonografos



Οι ‘’μάγκες’’ του πληκτρολογίου !

 Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

 


 Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 5/9/2023

 Αναγνώστες του blog, γεια σας

Είχα διακόψει την αρθρογραφία μου στο blog λόγω της λογοκρισίας που επέβαλε ο blogger κ Γιανακούρος σε ένα ΕΠΩΝΥΜΟ άρθρο μου (3.3.2023) που αφορούσε το «έγκλημα των Τεμπών» !!!

Ενόψει όμως των δημοτικών εκλογών της 8.10.2023 ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ αποφάσισα να συνεχίσω την αρθρογραφία μου στο blog ελπίζοντας αυτή τη φορά ο blogger… να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος !!!.

Στο σημερινό άρθρο μου, θα ήθελα να θίξω ένα φαινόμενο που διαπιστώνω και αφορά τη ‘’μαγκιά’’ που έχουν, ή μάλλον καλύτερα που νομίζουν ότι έχουν μερικοί πίσω από μία οθόνη. Αυτό βέβαια αφορά ένα συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιούν το blog. Αυτό το τονίζω γιατί υπάρχουν και άλλοι χρήστες που σκέφτονται πρώτα και μετά σχολιάζουν. Η διαπίστωση δεν προέρχεται από ελιτισμό, αλλά μάλλον από μελαγχολία. Αφορά την αισθητική των σχολίων και τη μεθοδολογία της σκέψης.

Είναι λοιπόν κάποιοι (;;;) αναγνώστες του blog, οι ‘’μάγκες του πληκτρολογίου’’, οι οποίοι δεν σχολιάζουν, δεν κριτικάρουν αυτά που γράφονται, αλλά μη έχοντας επιχειρήματα βρίζουν, σπιλώνουν, χλευάζουν τα πρόσωπα.

Ρε μάγκες του πληκτρολογίου, θέλω απλά να σας ρωτήσω ‘’ ΓΙΑΤΙ; ’’
Τι προβλήματα μπορεί να κουβαλάτε στο κεφαλάκι σας ;
Πως ακριβώς αισθάνεστε με αυτά που γράφετε ;
Ποια βαθύτερα ένστικτά, ικανοποιεί αυτή η συμπεριφορά σας ;
Όλα αυτά που πληκτρολογείτε, ελαφρά τη καρδία, θα τα λέγατε face to face ;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…
Οτιδήποτε βλέπετε αναρτημένο στο blog, δεν εμφανίζεται μόνο του. Πίσω από οτιδήποτε αναρτάται, ‘‘κρύβεται’’ ένας άνθρωπος για τον οποίο το αναρτηθέν κείμενο είναι η δουλειά του.

Πάμε ένα βήμα παρακάτω…
Ένα κείμενο δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Δεν γίνεται ρε αδερφέ. Είναι στατιστικά αδύνατο. Με κάποιο θα διαφωνείτε, κάποιο θα το βρίσκετε βαρετό, κάποιο ανούσιο… δεν θα σας πω εγώ τι θα γουστάρετε και τι όχι… αλλά αν μη τι άλλο , απαιτείται respect (σεβασμός) διότι… αυτό είναι μια ‘‘πνευματική εργασία’’ ανθρώπου που ξόδεψε χρόνο και λίγη ή πολλή φαιά ουσία.

Πάμε ακόμα ένα βήμα παρακάτω…
Αν δεν σας αρέσει το κείμενο, είστε ελεύθεροι (έστω και ανώνυμα) να το σχολιάσετε, να επιχειρηματολογήσετε, να πείτε τη δική σας άποψη ή απλά να το προσπεράσετε.

Αλλά εσείς ‘’μάγκες του πληκτρολογίου’’… ΔΕΝ κριτικάρετε αρνητικά… προσπαθείτε με αγένεια, χυδαιότητα και κακεντρέχεια… να προσβάλλετε, να μειώσετε. να σπιλώσετε, να χλευάσετε, … τον άνθρωπο.

Κουράσετε ρε μάγκες του πληκτρολογίου !!!
Οι πραγματικοί μάγκες τα λένε face to face !!!
Η εικόνα που παρουσιάζετε στα σχόλιά σας είναι απωθητική !!!

Σοβαρευτείτε !!!
-------------------------

ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

 Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι υποψήφιοι δήμαρχοι κατάρτισαν και δημοσίευσαν τους συνδυασμούς τους .Μέσα στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, των οποίων ο αριθμός είναι πλέον πολύ μεγάλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι αναγκάσθηκαν, για να εξασφαλίσουν τις πολυπόθητες ψήφους, να συμπεριλάβουν αυτοδιοικητικούς που δοκιμάσθηκαν και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες ,αποτυ-χημένους επαγγελματίες που ενώ δεν νοικοκύρεψαν τον οίκο τους θέλουν τώρα να νοικοκυρέψουν τον δήμο, άτομα χωρίς ικανότητες, γνώσεις και ιδέες. 


Όλοι τους δεν έχουν επίγνωση του ρόλου που θα κληθούν να παίξουν ούτε αίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο και στους συμπολίτες τους . 

Επειδή λοιπόν αυτοί στερούνται της απαι-τούμενης αυτογνωσίας οφείλουμε λοιπόν εμείς, το εκλογικό σώμα, μέσα σε αυτό το πλήθος υποψηφίων να εντοπίσουμε και να ψηφίσουμε αυτούς που είναι σοβαροί, τίμιοι ,ικανοί και με διάθεση να προσφέρουν. 

Σε αυτούς πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία προς όφελος όλων μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ