Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ Τι μπλέξιμο ;;; !!!

 Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com

 


 

“Δημοτών Αρχή” ο συνδυασμός του Γιάννη Πλατανιά στον Δήμο Καμένων Βούρλων

 Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com



 

 

 Την παράταξη του παρουσιάζει ο κ. Γιάννης Πλατανιάς, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων,“Δημοτών Αρχή”

 

 14 Ιουλίου 2023

Μοναδικό προνόμιο μας είναι ότι ζούμε και εργαζόμαστε σε έναν τόπο με μεγάλες δυνατότητες, ευλογημένο από τη φύση, με μοναδική ιστορία, πολιτισμό και παραδόσεις της Ρούμελης.

Μοναδικό μειονέκτημα μας όμως είναι ότι τα Καμένα Βούρλα, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Μώλος και τα χωριά του δήμου μας, θυμούνται το παρελθόν με νοσταλγία.

Βλέπουμε τον τόπο μας να ερημώνει. ους νέους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και σπάνια να επιστρέφουν. Τις επιχειρήσεις να κλείνουν και ελάχιστες να παλεύουν να μείνουν όρθιες.

Ένας τόπος, όπου η ποιότητα ζωής χειροτερεύει στις υποδομές, το περιβάλλον, τις μεταφορές, την καθημερινότητα.

Όλοι μιλούν για τουριστική ανάπτυξη και μία λουτρόπολη που δεν διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία της στον τουριστικό χάρτη. Σημαντικές επενδύσεις καθυστερούν ή αναβάλλονται για το αόριστο μέλλον. Η απογοήτευση έρχεται πριν καν ανατείλει η ελπίδα ότι κάτι σημαντικό μπορεί να γίνει.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία. Συμβαίνουν γιατί απουσιάζει το σχέδιο, η καθοδήγηση, η αποφασιστικότητα από όσους είχαν τα τελευταία χρόνια την ευθύνη για την ανάπτυξη του τόπου μας. Από όσους βολεύτηκαν στο “βλέποντας και κάνοντας”, στο “περίμενε και θα δούμε” ή στο “άστο γι’ αύριο”.

Η παρούσα κατάσταση δεν μπορούσε να με αφήσει προσωπικά αδιάφορο. Από τα παιδικά μου χρόνια ως και σήμερα, ζω και δραστηριοποιούμαι στην περιοχή μας. Η ενασχόληση μου με τα κοινά, η έγνοια μου για την προκοπή του τόπου των προγόνων μας αλλά και των παιδιών μας, των φίλων και συγγενών μας, με ώθησε αρχικά σε έναν ευρύ κύκλο συζητήσεων με τους συνδημότες μας. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ηγούμαι μιας ευρείας ομάδας ανθρώπων, που αντιπροσωπεύουν όλα τα τοπικά διαμερίσματα και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Συμφωνήσαμε λοιπόν πως θέλουμε να κάνουμε μια νέα Αρχή. Μια Αρχή με πρωταγωνιστές τους δημότες. Τους ανθρώπους που ζουν, παλεύουν, εργάζονται, μεγαλώνουν οικογένειες στον τόπο αυτό. Τους ανθρώπους που δεν τους χαρίστηκε τίποτα, αλλά κρατούν όρθιες οικογένειες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις καθημερινά. Τους ανθρώπους που δεν εξαγοράζονται με υποσχέσεις, αλλά πιστεύουν στο έργο και την προσφορά. Τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στη μονιμότητα της καρέκλας, αλλά αντιλαμβάνονται την διοίκηση ως μέσο για να υπηρετείς το κοινωνικό σύνολο.

Τους ανθρώπους που νοιάζονται για το τι συμβαίνει έξω από τα σύνορα του δήμου μας και θέλουν να δουν και τα μέρη μας να προκόβουν. Που θέλουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες που δίνουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που αξιοποιούν τη γνώση, την εμπειρία, την καινοτομία, τη δύναμη της κοινότητας. Που θέλουν επενδύσεις, δουλειές, προστασία του φυσικού μας πλούτου, ανάπτυξη που θα σέβεται τον άνθρωπο, αξιοπρέπεια για τους μεγαλύτερους, διαφάνεια, εντιμότητα και συζήτηση για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Τους ανθρώπους που θέλουν να ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους, που θέλουν να ακούγεται η φωνή τους, να πιάνει τόπο ο μόχθος τους.

Για όλους αυτούς, για όλους εμάς, σήμερα κάνουμε μια πραγματική νέα Αρχή. Ιδρύουμε μια νέα Δημοτική Παράταξη, με πρωταγωνιστές δημότες που πιστεύουν σε αξίες, σε αποτελέσματα και δεν φοβούνται το αύριο. Ενώνουμε τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες μας κάτω από μια κοινή προσπάθεια.

Γι’ αυτό και το όνομά της είναι “Δημοτών Αρχή”. Γιατί θέλουμε να αποτελείται από πολίτες ενεργούς, που έχουν αποδείξει μέσα από τη διαδρομή τους ότι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για τον τόπο μας, χωρίς κομματικές ταμπέλες. Αλλά με εφόδιο τη διαδρομή τους, τη γνώση και την εμπειρία τους, την αγάπη τους για το δήμο μας, την αγωνία τους για το αύριο και τις προκλήσεις του. Πολίτες που πιστεύουν βαθιά ότι η εντιμότητα και η αξιοσύνη δεν είναι έννοιες ξεπερασμένες, αλλά βασικά προαπαιτούμενα για τη διοίκηση του δήμου μας.

Δεσμεύομαι ότι η Δημοτών Αρχή θα πορευτεί με τις αξίες της Σύνθεσης, της Συνεργασίας, της Μετριοπάθειας, του Ορθού Λόγου, , της Θέλησης αλλά και της Υπομονής να βασιστούμε στις προτάσεις και τις διεκδικήσεις των συνδημοτών μας. Είμαι πεπεισμένος ότι μόνο η συνεργασία όλων μας και όχι ο διαχωρισμός σε “δικούς μας και δικούς τους” μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του προγράμματος μας.

Η Αυτοδιοίκηση ενώνει. Γι’ αυτό και καλούμε κάθε δημότη να κάνουμε μαζί αυτό το αποφασιστικό βήμα, ώστε να ξαναβάλουμε τον δήμο Καμένων Βούρλων στον χάρτη.

Για να νικήσουμε τη φθορά και την παραίτηση.

Για να βγάλουμε στο ξέφωτο νέες δημιουργικές δυνάμεις και ιδέες.

Για να γίνουμε ξανά σημείο αναφοράς για τη Ρούμελη αλλά και όλη τη χώρα.

Να γίνει ο δήμος μας ένας τόπος που να θέλεις να ζεις, να εργάζεσαι, να δημιουργείς, να ονειρεύεσαι για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.

“ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΡΧΗ”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

 Από .......... fonografos