Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com
Αγαπητή κυρία Δραγώνα,
Έλαβα την επιστολή και τα βιβλία σας και σας ευχαριστώ. Διάβασα επίσης στο «Βήμα» και τα «Νέα» τις συνεντεύξεις σας, οι οποίες όμως κινούνται μονάχα γύρω από δυο-τρεις φράσεις που σας αποδόθηκαν εδώ και πολύ καιρό, για να διαψευσθούν ύστερα από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Οι συνεντεύξεις αυτές και η μεγάλη προβολή τους (σε συνδυασμό με την φίμωση των αντιθέτων απόψεων) δεν πετυχαίνουν τίποτε άλλο παρά να αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τους πανίσχυρους φίλους σας στα ΜΜΕ αποδεικνύοντας το εύρος και τα ερείσματα αλλά και τον συντονισμό της προσπάθειας που εξυφαίνεται με στόχο την αλλοίωση της εθνικής-ελληνικής μας ταυτότητας. Καθώς και τον τρόμο που δημιουργεί η αυξανόμενη παλλαϊκή αντίδραση στις απόψεις σας, που ακυρώνει την αρχική σας προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη βαφτίζοντας όσους διαφωνούν «ακροδεξιούς».
Τρόμος που φτάνει σε σημείο να προκαλεί συμπτώματα της «Λύσσας-Σόρος» σε υποταχτικούς κονδυλοφόρους όπως σ’ αυτόν τον δυστυχή κ. Χάρη σε σημερινό (9.1.10) ένθετο αθηναϊκής εφημερίδας.
Επειδή τυχαίνει να είμαι ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της εκστρατείας για την ενημέρωση του ελληνικού λαού με ρίζες βαθειές στην αληθινή ελληνική Αριστερά από την εποχή του ΕΑΜ, θα ήμουν ο τελευταίος που θα επέτρεπα στον οποιονδήποτε να καπηλευτεί την λέξη και την έννοια «πατρίδα».
Το ΕΑΜ και το τότε ΚΚΕ κατέκτησε την εμπιστοσύνη του 70% του λαού μας για την πίστη του και τους αγώνες του για τη Λευτεριά της ελληνικής πατρίδας και την αναγέννηση του ελληνικού έθνους. Με την πεποίθηση ότι υπηρετούμε τα ιδεώδη των Ελλήνων για την ελευθερία και την δημοκρατία από τα βάθη των αιώνων και φτάνοντας ως το «Ελευθερία ή θάνατος» του Κολοκοτρώνη, ορθώσαμε το ανάστημά μας και αναμετρηθήκαμε με το όπλο στο χέρι, με την πιο φονική δύναμη που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα: την χιτλερική Βέρμαχτ, τα ναζιστικά Ες-Ες και την Γκεστάπο, με αμέτρητες θυσίες σε αίμα, βασανισμούς και διώξεις. Ενώ παράλληλα και μέσα σ΄ εκείνες τις σκληρές συνθήκες τιμούσαμε και τρεφόμαστε με τον ελληνικό πολιτισμό για τον οποίο είμαστε περήφανοι και συγχρόνως οραματιζόμαστε τη μελλοντική κοινωνία της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της «πανανθρώπινης λευτεριάς».
Αυτή υπήρξε ως σήμερα η γνήσια και μοναδική Αριστερά, όπου οι λέξεις «έθνος» και «πατρίδα» ήταν για μας δόξα και τιμή και όχι ντροπή όπως τις κατάντησαν χτες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες «διανοουμένων» που στο όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν με τις «ιδέες» και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας, ενώ δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας, που η νικήτρια και θριαμβεύουσα ακόμα και σήμερα εθνικοφροσύνη κρατάει στα σκοτάδια, έχοντας καταδικάσει σε λήθη τη σύγχρονη ιστορία μας.
Όμως η ακτινοβολία εκείνων των ηρωικών χρόνων αψηφώντας όλα τα εμπόδια εξακολουθεί να εμπνέει το λαό μας, γι’ αυτό και η αντίθεση στην συστηματική απόπειρα που επιχειρείται εδώ και καιρό με στόχο την ουσιαστική ανατροπή της ελληνικής ιστορίας, είναι καθολική και δεν συνδέεται με την α΄ ή την β΄ πολιτική παράταξη αλλά με το σύνολο των Ελλήνων, που γαλουχήθηκε με μια συγκεκριμένη και βαθειά ριζωμένη άποψη για το τι είναι πατρίδα, τι είναι Ελλάδα, τι είναι ιστορία, τι είναι ελληνικός λαός και ελληνικό έθνος.
Κι ακόμα γνωρίζει καλά -γιατί τα βιώνει, ποια είναι τα βασικά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία που μας διέπλασαν από το ΄21 έως σήμερα...[more resalto]
Από ....Citypress-gr
Για μια Εναλλακτική Ενημέρωση Οικολογική - Για ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου με τους Πολίτες των Καμένων Βούρλων. Γράψτε μας την άποψη σας, την καταγγελία σας, την διαφωνία σας. Δεχόμαστε τα πάντα, ακόμη και να μας καταγγείλετε και αποστείλατε στο e-mail: energoipoliteskv@gmail.com
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010
Νέα επίθεση στην Ελληνική οικονομία από την Moody's
Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com
Κορυφώνεται ο πόλεμος των διεθνών κεφαλαίων εναντίον της χώρας μας που όπως όλα δείχνουν είναι τελικά στόχος μιας οργανωμένης επίθεσης με στόχο την έξοδο της από την ζώνη του Ευρώ. Σε άρθρο τους υπό τον προκλητικό τίτλο «Γιατί η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη» οι FT συνεχίζουν την επίθεση εναντίον της ελληνικής οικονομίας ενώ η Moody’s αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας κάτι που δημιουργήσει ανυπέρβλητες ίσως δυσκολίες στον δανεισμό της χώρας μας.
Το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης για Ελλάδα και Πορτογαλία αφήνει ανοιχτό ο οίκος Moody΄s, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο μακροπρόθεσμο.
Η Ελλάδα και η Πορτογαλία “αντιμετωπίζουν πιέσεις υποβάθμισης της αξιολόγησης” καθώς εφαρμόζουν “πολιτικά δύσκολη δημοσιονομική λιτότητα”, όπως αναφέρει η Moody΄s, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Οι αξιολογήσεις Aaa των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων από τη Moody΄s Investors Service Inc. “φαίνονται ασφαλείς προς το παρόν”, αλλά οι εκτιμήσεις του οίκου σχετικά με το ποιες χώρες μπορούν να αποκαταστήσουν την οικονομική και δημοσιονομική τους κατάσταση “ιδιαίτερα στο πλαίσιο των αξιολογήσεων Aa και A, θα δοκιμαστούν”, ανέφερε η Moody’s.
Επιπλέον, σημείωσε πως το «κενό» ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στην Ευρωζώνη μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα αύξησης των φόρων, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος “αργού θανάτου” είναι υψηλός, αλλά ο κίνδυνος ενός “ξαφνικού θανάτου” υπό τη μορφή κρίσης στο ισοζύγιο πληρωμών είναι αμελητέος.
“Η παγκόσμια ύφεση έχει αποκαλύψει αποκλίσεις μεταξύ των σχετικών οικονομικών αποδόσεων των ευρωπαϊκών χωρών στο πλαίσιο των αξιολογήσεων Aa και A”, σύμφωνα με τη Moody΄s.
Γιατί πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη
Έχοντας περάσει την καριέρα μου παρακολουθώντας τις αναδυόμενες αγορές τόσο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) όσο και στη Wall Street, έχω δει αρκετές συμφωνίες σταθερών ισοτιμιών να καταρρέουν. Έχω επίσης παρακολουθήσει στενά τα στάδια τα οποία διανύουν οι χώρες που ταλαιπωρούνται από σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αυτή η πείρα με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όπως ακριβώς συνέβη στην Αργεντινή πριν από μία 10ετία έτσι και στην Ελλάδα πλησιάζουμε προς το τελικό σημείο.
Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι έπειτα από δύο ή τρία χρόνια και αφού έχουν σπαταληθεί αρκετά δημόσια κεφάλαια, η Ελλάδα θα πάψει να είναι μέλος της ευρωζώνης.
Το πρώτο βήμα για τη νομισματική κρίση γίνεται όταν μία χώρα, ωθούμενη από την τάση της να εισάγει οικονομική πολιτική, εφαρμόζει σταθερή ισοτιμία του νομίσματός της, κάτι το οποίο δεν ταιριάζει με την οικονομία της. Η Αργεντινή -αντιμέτωπη αρκετές φορές με τη χρεοκοπία- το εφάρμοσε το 1991, όταν συνέδεσε άρρηκτα το πέσο με το δολάριο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να νικήσει τον υπερπληθωρισμό.
Αφού δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει τα κριτήρια για την ένταξή της στην ευρωζώνη το 1999, η Ελλάδα -η οποία για αρκετά χρόνια ήταν σπάταλη- κατόρθωσε να τα εκπληρώσει το 2001, χάρη στη δημιουργική λογιστική που εφάρμοσε. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από την Αργεντινή, η Ελλάδα εγκατέλειψε το νόμισμά της και υιοθέτησε το ευρώ. Εισήλθε σε ένα κλαμπ στο οποίο η πιθανότητα κάποιο μέλος να το εγκαταλείψει δεν υπάρχει.
Το επόμενο στάδιο προς την κρίση είναι όταν μία χώρα εφαρμόζει πολιτικές που δεν συνάδουν με τις συμφωνίες τις οποίες έχει κλείσει. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η δημοσιονομική πειθαρχία ήταν κάτι άγνωστο για την Αθήνα. Η είσοδος στην ευρωζώνη υποτίθεται ότι υποχρεώνει κάθε χώρα να είναι πιστή στις εντολές της Συνθήκης του Μάαστριχτ, δηλαδή να διατηρεί το έλλειμμά της χαμηλότερα από το 3% του ΑΕΠ και το χρέος της χαμηλότερα από το 60% του ΑΕΠ. Το έλλειμμα της Ελλάδας έχει φτάσει στο 12,7% του ΑΕΠ, ενώ το χρέος της προβλέπεται ότι θα αγγίξει φέτος το 120% του ΑΕΠ.
Το διογκωμένο έλλειμμα, μαζί με τα υποχρεωτικά χαμηλά επιτόκια, δημιουργεί τις συνθήκες για το τέλος του παιχνιδιού. Το πράττει όχι μόνο λόγω του ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας έχουν εισέλθει σε αβέβαιη πορεία, αλλά και με τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Σε αυτό το πεδίο η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει ακόμη και την Αργεντινή, καθώς η ανταγωνιστικότητά της έχει υποχωρήσει κατά 30% σε σύγκριση με τους εταίρους της στην Ε.Ε.
Καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται οι έντονες ανησυχίες των αγορών, οι χώρες στρέφονται προς εξωτερική βοήθεια. Στην περίπτωση της Αργεντινής αυτό σήμαινε στροφή προς το ΔΝΤ (με τις ευλογίες των ΗΠΑ). Για την Ελλάδα σημαίνει στροφή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Όμως στη δεύτερη περίπτωση ο «σπόνσορας» δεν είναι τόσο πρόθυμος να προσφέρει απεριόριστη ρευστότητα, ενώ παράλληλα ζητά από τη χώρα να εφαρμόσει σκληρές, εισαγόμενες, πολιτικές.
Στην περίπτωση της Αργεντινής η συνεχής στήριξη από το ΔΝΤ πρόσφερε κάποια σωτηρία για ένα-δύο χρόνια και κατόπιν ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες από τους πολίτες, αποδεικνύοντας ότι το ΔΝΤ δεν είχε να ασχοληθεί με ένα απλό νομισματικό πρόβλημα, αλλά με μία περίπτωση πιθανής χρεοκοπίας.
Είναι πολύ δύσκολο να «δει» κάποιος την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα να έχει καλύτερο happy end. Κάθε προσπάθεια να υπάρξει μείωση του ελλείμματος στα επίπεδα που ορίζει το Μάαστριχτ θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση. Η προσπάθεια να υπάρξει στήριξη της ελληνικής ανταγωνιστικότητας μέσω μείωσης μισθών θα οδηγήσει σε εφαρμογή σκληρών και μη αποδεκτών πολιτικών για αρκετά χρόνια.
Τα μηνύματα, δε, δεν είναι διόλου θετικά: οι ανακοινώσεις για λήψη μέτρων περιορισμού των δαπανών έχουν ήδη ξεσηκώσει διαμαρτυρίες. Επίσης, η ΕΚΤ δεν φαίνεται πρόθυμη να προσφέρει χρηματοδότηση. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει την Ελλάδα, ενώ ο κ. Jurgen Stark, στέλεχος της ΕΚΤ, έχει δηλώσει ότι η διάσωση της χώρας δεν είναι εφικτή.
Εάν υπάρχει κάτι που οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να διδαχτούν από την Αργεντινή είναι ότι δεν μπορούν να αποφύγουν το αναπόφευκτο. Η χώρα έχει τόσο υψηλό χρέος που δύσκολα θα μπορέσει να το αναδιοργανώσει. Η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ευρωζώνη. Βέβαια, αυτό δεν είναι ένα τέλος που ταιριάζει στις «παραδοσιακές» Ελληνικές Τραγωδίες.
Από ...Citypress-gr
energoipoliteskv.blogspot.com
Κορυφώνεται ο πόλεμος των διεθνών κεφαλαίων εναντίον της χώρας μας που όπως όλα δείχνουν είναι τελικά στόχος μιας οργανωμένης επίθεσης με στόχο την έξοδο της από την ζώνη του Ευρώ. Σε άρθρο τους υπό τον προκλητικό τίτλο «Γιατί η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη» οι FT συνεχίζουν την επίθεση εναντίον της ελληνικής οικονομίας ενώ η Moody’s αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας κάτι που δημιουργήσει ανυπέρβλητες ίσως δυσκολίες στον δανεισμό της χώρας μας.
Το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης για Ελλάδα και Πορτογαλία αφήνει ανοιχτό ο οίκος Moody΄s, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο μακροπρόθεσμο.
Η Ελλάδα και η Πορτογαλία “αντιμετωπίζουν πιέσεις υποβάθμισης της αξιολόγησης” καθώς εφαρμόζουν “πολιτικά δύσκολη δημοσιονομική λιτότητα”, όπως αναφέρει η Moody΄s, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Οι αξιολογήσεις Aaa των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων από τη Moody΄s Investors Service Inc. “φαίνονται ασφαλείς προς το παρόν”, αλλά οι εκτιμήσεις του οίκου σχετικά με το ποιες χώρες μπορούν να αποκαταστήσουν την οικονομική και δημοσιονομική τους κατάσταση “ιδιαίτερα στο πλαίσιο των αξιολογήσεων Aa και A, θα δοκιμαστούν”, ανέφερε η Moody’s.
Επιπλέον, σημείωσε πως το «κενό» ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στην Ευρωζώνη μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα αύξησης των φόρων, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος “αργού θανάτου” είναι υψηλός, αλλά ο κίνδυνος ενός “ξαφνικού θανάτου” υπό τη μορφή κρίσης στο ισοζύγιο πληρωμών είναι αμελητέος.
“Η παγκόσμια ύφεση έχει αποκαλύψει αποκλίσεις μεταξύ των σχετικών οικονομικών αποδόσεων των ευρωπαϊκών χωρών στο πλαίσιο των αξιολογήσεων Aa και A”, σύμφωνα με τη Moody΄s.
Γιατί πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη
Έχοντας περάσει την καριέρα μου παρακολουθώντας τις αναδυόμενες αγορές τόσο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) όσο και στη Wall Street, έχω δει αρκετές συμφωνίες σταθερών ισοτιμιών να καταρρέουν. Έχω επίσης παρακολουθήσει στενά τα στάδια τα οποία διανύουν οι χώρες που ταλαιπωρούνται από σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αυτή η πείρα με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όπως ακριβώς συνέβη στην Αργεντινή πριν από μία 10ετία έτσι και στην Ελλάδα πλησιάζουμε προς το τελικό σημείο.
Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι έπειτα από δύο ή τρία χρόνια και αφού έχουν σπαταληθεί αρκετά δημόσια κεφάλαια, η Ελλάδα θα πάψει να είναι μέλος της ευρωζώνης.
Το πρώτο βήμα για τη νομισματική κρίση γίνεται όταν μία χώρα, ωθούμενη από την τάση της να εισάγει οικονομική πολιτική, εφαρμόζει σταθερή ισοτιμία του νομίσματός της, κάτι το οποίο δεν ταιριάζει με την οικονομία της. Η Αργεντινή -αντιμέτωπη αρκετές φορές με τη χρεοκοπία- το εφάρμοσε το 1991, όταν συνέδεσε άρρηκτα το πέσο με το δολάριο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να νικήσει τον υπερπληθωρισμό.
Αφού δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει τα κριτήρια για την ένταξή της στην ευρωζώνη το 1999, η Ελλάδα -η οποία για αρκετά χρόνια ήταν σπάταλη- κατόρθωσε να τα εκπληρώσει το 2001, χάρη στη δημιουργική λογιστική που εφάρμοσε. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από την Αργεντινή, η Ελλάδα εγκατέλειψε το νόμισμά της και υιοθέτησε το ευρώ. Εισήλθε σε ένα κλαμπ στο οποίο η πιθανότητα κάποιο μέλος να το εγκαταλείψει δεν υπάρχει.
Το επόμενο στάδιο προς την κρίση είναι όταν μία χώρα εφαρμόζει πολιτικές που δεν συνάδουν με τις συμφωνίες τις οποίες έχει κλείσει. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η δημοσιονομική πειθαρχία ήταν κάτι άγνωστο για την Αθήνα. Η είσοδος στην ευρωζώνη υποτίθεται ότι υποχρεώνει κάθε χώρα να είναι πιστή στις εντολές της Συνθήκης του Μάαστριχτ, δηλαδή να διατηρεί το έλλειμμά της χαμηλότερα από το 3% του ΑΕΠ και το χρέος της χαμηλότερα από το 60% του ΑΕΠ. Το έλλειμμα της Ελλάδας έχει φτάσει στο 12,7% του ΑΕΠ, ενώ το χρέος της προβλέπεται ότι θα αγγίξει φέτος το 120% του ΑΕΠ.
Το διογκωμένο έλλειμμα, μαζί με τα υποχρεωτικά χαμηλά επιτόκια, δημιουργεί τις συνθήκες για το τέλος του παιχνιδιού. Το πράττει όχι μόνο λόγω του ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας έχουν εισέλθει σε αβέβαιη πορεία, αλλά και με τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Σε αυτό το πεδίο η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει ακόμη και την Αργεντινή, καθώς η ανταγωνιστικότητά της έχει υποχωρήσει κατά 30% σε σύγκριση με τους εταίρους της στην Ε.Ε.
Καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται οι έντονες ανησυχίες των αγορών, οι χώρες στρέφονται προς εξωτερική βοήθεια. Στην περίπτωση της Αργεντινής αυτό σήμαινε στροφή προς το ΔΝΤ (με τις ευλογίες των ΗΠΑ). Για την Ελλάδα σημαίνει στροφή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Όμως στη δεύτερη περίπτωση ο «σπόνσορας» δεν είναι τόσο πρόθυμος να προσφέρει απεριόριστη ρευστότητα, ενώ παράλληλα ζητά από τη χώρα να εφαρμόσει σκληρές, εισαγόμενες, πολιτικές.
Στην περίπτωση της Αργεντινής η συνεχής στήριξη από το ΔΝΤ πρόσφερε κάποια σωτηρία για ένα-δύο χρόνια και κατόπιν ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες από τους πολίτες, αποδεικνύοντας ότι το ΔΝΤ δεν είχε να ασχοληθεί με ένα απλό νομισματικό πρόβλημα, αλλά με μία περίπτωση πιθανής χρεοκοπίας.
Είναι πολύ δύσκολο να «δει» κάποιος την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα να έχει καλύτερο happy end. Κάθε προσπάθεια να υπάρξει μείωση του ελλείμματος στα επίπεδα που ορίζει το Μάαστριχτ θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση. Η προσπάθεια να υπάρξει στήριξη της ελληνικής ανταγωνιστικότητας μέσω μείωσης μισθών θα οδηγήσει σε εφαρμογή σκληρών και μη αποδεκτών πολιτικών για αρκετά χρόνια.
Τα μηνύματα, δε, δεν είναι διόλου θετικά: οι ανακοινώσεις για λήψη μέτρων περιορισμού των δαπανών έχουν ήδη ξεσηκώσει διαμαρτυρίες. Επίσης, η ΕΚΤ δεν φαίνεται πρόθυμη να προσφέρει χρηματοδότηση. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει την Ελλάδα, ενώ ο κ. Jurgen Stark, στέλεχος της ΕΚΤ, έχει δηλώσει ότι η διάσωση της χώρας δεν είναι εφικτή.
Εάν υπάρχει κάτι που οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να διδαχτούν από την Αργεντινή είναι ότι δεν μπορούν να αποφύγουν το αναπόφευκτο. Η χώρα έχει τόσο υψηλό χρέος που δύσκολα θα μπορέσει να το αναδιοργανώσει. Η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ευρωζώνη. Βέβαια, αυτό δεν είναι ένα τέλος που ταιριάζει στις «παραδοσιακές» Ελληνικές Τραγωδίες.
Από ...Citypress-gr
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους κατόχους συμβολαίων ζωής και υγείας της εταιρίας.
Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους κατόχους συμβολαίων ζωής και υγείας της εταιρίας. Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, και δη ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης, διαταράχθηκε από την, ενδεχομένως αναγκαία, απόφαση για οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία είχε ως συνέπεια περίπου 150.000 κάτοχοι συμβολαίων ζωής και υγείας της εν λόγω εταιρίας να μείνουν εκτεθειμένοι σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, όχι μόνο για τις τοποθετήσεις τους αλλά και για την διασφάλισή τους στο τόσο κοινωνικά ευαίσθητο ζήτημα της υγείας. Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., ενόψει της επερχόμενης κρίσης, που η αφερεγγυότητα της Ασπίς Πρόνοια θα προκαλούσε, οργάνωσε και θα υλοποιούσε σχέδιο αντιμετώπισής της, το οποίο, με στάθμιση των εμπλεκομένων συμφερόντων και με συνεννόηση με την αγορά, θα απέληγε σε διευθέτηση των εκκρεμοτήτων προς εξασφάλιση, κατά το μέγιστο δυνατό, των δικαιωμάτων των πελατών της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρείας.
Ωστόσο, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι ενέργειες της νέας κυβέρνησης υπήρξαν απογοητευτικές. Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας ενός χρηματοοικονομικού ιδρύματος, και των προβλημάτων που αυτή προκαλεί μετά την διαπίστωσή της από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, είναι επείγον ζήτημα αρμοδιότητάς της, στο οποίο, οφείλει να παρεμβαίνει, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί σε όλες τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες, ταχέως και αποτελεσματικά, χωρίς να επιτρέπει στα προβλήματα, που αναπόδραστα γεννώνται σε αυτές τις περιπτώσεις, να λιμνάζουν και να πολλαπλασιάζονται.»
Συνεπώς, μετά και την Υπουργική Απόφαση (αριθμός ΦΕΚ Β/2509/18 Δεκεμβρίου 2009) για τη ρύθμιση θεμάτων εφαρμογής του άρθρου 10 παρ. 4α του Ν.Δ. 400/1970 και την τοποθέτηση του νέου επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», ο κ. Σταϊκούρας επιθυμεί να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης της εν λόγω εταιρίας, μετά το πέρας σχεδόν τεσσάρων μηνών από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς και ποιο είναι το σαφές χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά την «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», την ικανοποίηση των απαιτήσεων των κατόχων συμβολαίων της εν λόγω ανακληθείσας εισηγμένης ασφαλιστικής εταιρίας και τη διευθέτηση αυτού του ιδιαίτερης σημασίας κοινωνικού ζητήματος. Τέλος επιθυμεί να ενημερωθεί για το γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με την αντιμετώπιση αυτής ή και παρόμοιων περιπτώσεων αφερεγγυότητας χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, τόσο από πλευράς διαδικασίας, όσο και από πλευράς ουσίας, δηλαδή κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των διαπιστωθέντων ανοιγμάτων.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους κατόχους συμβολαίων ζωής και υγείας της εταιρίας. Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, και δη ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης, διαταράχθηκε από την, ενδεχομένως αναγκαία, απόφαση για οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία είχε ως συνέπεια περίπου 150.000 κάτοχοι συμβολαίων ζωής και υγείας της εν λόγω εταιρίας να μείνουν εκτεθειμένοι σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, όχι μόνο για τις τοποθετήσεις τους αλλά και για την διασφάλισή τους στο τόσο κοινωνικά ευαίσθητο ζήτημα της υγείας. Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., ενόψει της επερχόμενης κρίσης, που η αφερεγγυότητα της Ασπίς Πρόνοια θα προκαλούσε, οργάνωσε και θα υλοποιούσε σχέδιο αντιμετώπισής της, το οποίο, με στάθμιση των εμπλεκομένων συμφερόντων και με συνεννόηση με την αγορά, θα απέληγε σε διευθέτηση των εκκρεμοτήτων προς εξασφάλιση, κατά το μέγιστο δυνατό, των δικαιωμάτων των πελατών της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρείας.
Ωστόσο, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι ενέργειες της νέας κυβέρνησης υπήρξαν απογοητευτικές. Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας ενός χρηματοοικονομικού ιδρύματος, και των προβλημάτων που αυτή προκαλεί μετά την διαπίστωσή της από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, είναι επείγον ζήτημα αρμοδιότητάς της, στο οποίο, οφείλει να παρεμβαίνει, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί σε όλες τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες, ταχέως και αποτελεσματικά, χωρίς να επιτρέπει στα προβλήματα, που αναπόδραστα γεννώνται σε αυτές τις περιπτώσεις, να λιμνάζουν και να πολλαπλασιάζονται.»
Συνεπώς, μετά και την Υπουργική Απόφαση (αριθμός ΦΕΚ Β/2509/18 Δεκεμβρίου 2009) για τη ρύθμιση θεμάτων εφαρμογής του άρθρου 10 παρ. 4α του Ν.Δ. 400/1970 και την τοποθέτηση του νέου επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», ο κ. Σταϊκούρας επιθυμεί να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης της εν λόγω εταιρίας, μετά το πέρας σχεδόν τεσσάρων μηνών από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς και ποιο είναι το σαφές χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά την «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», την ικανοποίηση των απαιτήσεων των κατόχων συμβολαίων της εν λόγω ανακληθείσας εισηγμένης ασφαλιστικής εταιρίας και τη διευθέτηση αυτού του ιδιαίτερης σημασίας κοινωνικού ζητήματος. Τέλος επιθυμεί να ενημερωθεί για το γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με την αντιμετώπιση αυτής ή και παρόμοιων περιπτώσεων αφερεγγυότητας χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, τόσο από πλευράς διαδικασίας, όσο και από πλευράς ουσίας, δηλαδή κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των διαπιστωθέντων ανοιγμάτων.
Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com
Την εξάμηνη παράταση - έως τις 30 Ιουνίου 2010 - της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους έως και 200.000 ευρώ επικύρωσε η Βουλή ψηφίζοντας κατά πλειοψηφία την τροποποιημένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου...
Υπέρ της πράξης ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε με εξαίρεση την αναστολή πλειστηριασμών.
Κατά την τοποθέτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφερόμενος στους λόγους που επέβαλαν την ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής πράξης υπογράμμισε την συνέχεια του κράτους καθώς η πράξη είχε τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση της ΝΔ, την απρόσκοπτη εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 και την προστασία των οφειλετών.
Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρέχεται επίσης η δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών ΦΠΑ. Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε πάντως ότι μόλις το 3% των επιχειρήσεων στις οποίες παρασχέθηκε η δυνατότητα αυτή έκανε χρήση της σχετικής διάταξης, λόγω του ότι η κάθε δόση προσαυξάνονταν με υπέρογκα ποσά. Ανακοίνωσε δε θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να τεθεί καταληκτική ημερομηνία στη δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ.
Με άλλη διάταξη της νομοθετικής πράξης επιβάλλεται αλλαγή στο πρόστιμο για υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή για τη μη υποβολή δήλωσης. Επίσης με την τροποποιημένη διάταξη αποσαφηνίζεται ότι αναφορικά με τις κυρώσεις η κάθε χρήση κρίνεται αυτοτελώς προκειμένου να καταστεί την τμηματική μεταβολή περισσότερο ελκυστική.
Καταργείται η αύξηση του ποσοστού με βάση το οποίο σχηματίζεται το ποσό πρόβλεψης για απόσβεση των επισφαλών απαιτήσεων που εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα και επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς, διότι - όπως είπε ο υφυπουργός - η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την απώλεια εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ανέρχεται στα 145 εκ. ευρώ για να μην αναγκαστεί παρέχοντας ελαφρύνσεις στις εταιρείες να επιβαρυνθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι στο μέλλον.
Ακόμη αυξάνεται στα 150.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ) το όριο μέχρι του οποίου δεν ενεργοποιείται η προσωποκράτηση έναντι οφειλετών. Επιπλέον, αυξάνεται στα 5.000 ευρώ (από 2.000 ευρώ) το όριο αποποινικοποίησης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές.
Παρέμβαση Καρατζαφέρη - Απάντηση Σαχινίδη
«Την πίεση την οποία δεχθήκατε και αποδεχθήκατε ότι μέσα σε τρία χρόνια να μπει μέσα το έλλειμμα γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι είναι αδύνατον και για ακόμη μια φορά θα μας τιμωρήσουν και θα μας πιέσουν» είπε κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υφυπουργό και του ζήτησε να αντιστρέψει η χώρα μας «τον εκβιασμό προς την Ευρώπη» κι όχι η Ευρώπη να μας εκβιάζει.
«Η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις της με βάση τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας κι όχι με βάση το τι πιστεύουν κάποιοι εντός και εκτός της Ελλάδας», απάντησε ο κ. Σαχινίδης. Ανέφερε ότι δεν είναι η συμμετοχή μας στη ζώνη του ευρώ αυτή η οποία καθιστά αναγκαία τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας σε τρία χρόνια διότι ακόμη κι αν η χώρα μας ήταν έξω από την ΕΕ, είναι τέτοιο το επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους που και πάλι αυτή η πολιτική θα ήταν η πρέπουσα πολιτική.
Από ....i-reportergr
energoipoliteskv.blogspot.com
Την εξάμηνη παράταση - έως τις 30 Ιουνίου 2010 - της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους έως και 200.000 ευρώ επικύρωσε η Βουλή ψηφίζοντας κατά πλειοψηφία την τροποποιημένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου...
Υπέρ της πράξης ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε με εξαίρεση την αναστολή πλειστηριασμών.
Κατά την τοποθέτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφερόμενος στους λόγους που επέβαλαν την ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής πράξης υπογράμμισε την συνέχεια του κράτους καθώς η πράξη είχε τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση της ΝΔ, την απρόσκοπτη εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 και την προστασία των οφειλετών.
Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρέχεται επίσης η δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών ΦΠΑ. Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε πάντως ότι μόλις το 3% των επιχειρήσεων στις οποίες παρασχέθηκε η δυνατότητα αυτή έκανε χρήση της σχετικής διάταξης, λόγω του ότι η κάθε δόση προσαυξάνονταν με υπέρογκα ποσά. Ανακοίνωσε δε θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να τεθεί καταληκτική ημερομηνία στη δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ.
Με άλλη διάταξη της νομοθετικής πράξης επιβάλλεται αλλαγή στο πρόστιμο για υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή για τη μη υποβολή δήλωσης. Επίσης με την τροποποιημένη διάταξη αποσαφηνίζεται ότι αναφορικά με τις κυρώσεις η κάθε χρήση κρίνεται αυτοτελώς προκειμένου να καταστεί την τμηματική μεταβολή περισσότερο ελκυστική.
Καταργείται η αύξηση του ποσοστού με βάση το οποίο σχηματίζεται το ποσό πρόβλεψης για απόσβεση των επισφαλών απαιτήσεων που εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα και επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς, διότι - όπως είπε ο υφυπουργός - η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την απώλεια εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ανέρχεται στα 145 εκ. ευρώ για να μην αναγκαστεί παρέχοντας ελαφρύνσεις στις εταιρείες να επιβαρυνθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι στο μέλλον.
Ακόμη αυξάνεται στα 150.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ) το όριο μέχρι του οποίου δεν ενεργοποιείται η προσωποκράτηση έναντι οφειλετών. Επιπλέον, αυξάνεται στα 5.000 ευρώ (από 2.000 ευρώ) το όριο αποποινικοποίησης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές.
Παρέμβαση Καρατζαφέρη - Απάντηση Σαχινίδη
«Την πίεση την οποία δεχθήκατε και αποδεχθήκατε ότι μέσα σε τρία χρόνια να μπει μέσα το έλλειμμα γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι είναι αδύνατον και για ακόμη μια φορά θα μας τιμωρήσουν και θα μας πιέσουν» είπε κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υφυπουργό και του ζήτησε να αντιστρέψει η χώρα μας «τον εκβιασμό προς την Ευρώπη» κι όχι η Ευρώπη να μας εκβιάζει.
«Η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις της με βάση τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας κι όχι με βάση το τι πιστεύουν κάποιοι εντός και εκτός της Ελλάδας», απάντησε ο κ. Σαχινίδης. Ανέφερε ότι δεν είναι η συμμετοχή μας στη ζώνη του ευρώ αυτή η οποία καθιστά αναγκαία τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας σε τρία χρόνια διότι ακόμη κι αν η χώρα μας ήταν έξω από την ΕΕ, είναι τέτοιο το επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους που και πάλι αυτή η πολιτική θα ήταν η πρέπουσα πολιτική.
Από ....i-reportergr
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΤΑ...
Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com
Να ξεκαθαρίσει το τοπίο χρηματοδότησης των νέων Δήμων πριν ξεκινήσει ο διάλογος για τον Καλλικράτη ζητούν απο την κυβέρνηση και οι δήμαρχοι.
"Αυτό που πρωτεύει είναι να δοθούν νέοι πόροι αλλά και τα ως τώρα οφειλόμενα τονίζει στον FM-1 ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της για να προχωρήσουν τοπική αυτοδιοίκηση και υπουργείο σε διάλογο επί ίσοις όροις". Μέσα από τον FM-1 ο κος Κοτρωνιάς κάλεσε τους συναδέλφους του να μην αναλωθούν αυτή τη στιγμή στο θέμα της χωροταξικής δομής αλλά στις βασικές αρχές της μεταρρύθμισης .
Από Lamiafm1
energoipoliteskv.blogspot.com
Να ξεκαθαρίσει το τοπίο χρηματοδότησης των νέων Δήμων πριν ξεκινήσει ο διάλογος για τον Καλλικράτη ζητούν απο την κυβέρνηση και οι δήμαρχοι.
"Αυτό που πρωτεύει είναι να δοθούν νέοι πόροι αλλά και τα ως τώρα οφειλόμενα τονίζει στον FM-1 ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της για να προχωρήσουν τοπική αυτοδιοίκηση και υπουργείο σε διάλογο επί ίσοις όροις". Μέσα από τον FM-1 ο κος Κοτρωνιάς κάλεσε τους συναδέλφους του να μην αναλωθούν αυτή τη στιγμή στο θέμα της χωροταξικής δομής αλλά στις βασικές αρχές της μεταρρύθμισης .
Από Lamiafm1
ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ
Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com
ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
Βλέπεις την επιχειρηματολογία του «Πατάξω σε, αφανίσω σε» στις συζητήσεις μας, ακούς το « Για να σου πω ρε κάτι που δεν ξέρεις για τον (την) τάδε επώνυμο (-η) που μου είπε ένας κολλητός μου...», παρατηρείς τον τρόπο με τον οποίο η εξουσία σπέρνει φήμες για πολιτικές που σκέφτεται να υλοποιήσει και ψυχομετρά τις αντιδράσεις μας και εκεί φαίνεται το ανάγλυφο της Ελληνικής Παιδείας, το γνωστό « ‘Αρτσι, μπούρτσι και λουλάς».
Το κακό πάει καμια τριανταριά χρόνια πίσω. Ξεκινά με την εγκληματικά μελετημένη κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών. Αν δείτε γύρω στον κόσμο όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα διδάσκουν την αρχαιοελληνική γραμματεία εκτός από τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και αναπτύχθηκε.
Συνεχίζεται με την βαθμιαία πολιτική του κόβω κείμενα και αντί να μιλώ για το νόημα τους τα παπαγαλίζω με τη μετάφραση τους γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να μπω στο πανεπιστήμιο που έχει ως αποτέλεσμα να στραγγαλιστεί η όποια κριτική σκέψη αποπνέεται από το παλιότερο σύστημα.
Στην πορεία θα δούμε πολλούς παπαγάλους, που πάρα πολλοί από αυτούς θα διδάξουν τις επόμενες γενιές συνΕλλήνων την παπαγαλία – πνευματική αδράνεια που οδηγεί στη νοοτροπία του «Ωχ αδερφέ δεν θέλω να σκέφτομαι εγώ για μένα κάντο εσύ αντί για μένα και βλέπουμε» ως την ύψιστη ακαδημαϊκή τέχνη που σε οδηγεί στα ........
καλύτερα μεταπτυχιακά και ντοκτορά. Προσλαμβάνεις και μια εταιρεία που σου γράφει όλες τις εργασίες σου από βασική πτυχιακή μέχρι και διδακτορική διατριβή, και για πότε γίνεσαι πανεπιστημιακός και βολεμένος ούτε που το παίρνεις είδηση, φτάνει να είσαι διαθέσιμος και πρόθυμος για πολλά.
Για να είμαστε όμως δίκαιοι, από όλο αυτό το νοσηρό πλέγμα, εξαιρούνται οι των Θετικών Επιστημών. Οι επιστήμες αυτές δεν παίζουν με το μυαλό του σπουδαστή τους. Δεν το αδρανοποιούν και αποχαυνώνουν. Εκεί δεν μπορείς να είσαι παπαγάλος. Ή θα λύσεις μια αλγεβρική εξίσωση ή δεν θα τη λύσεις. Δεν μπορείς να την μάθεις απέξω. Πρέπει να στροφάρεις στο αντικείμενο. Να έχεις σκέψη. Να λύνεις προβλήματα. Στο σχέδιο ή ξέρεις να το κάνεις σχέδιο ή δεν ξέρεις. Δεν παπαγαλίζεται. Και στη Φυσική μπορεί να μάθεις τη θεωρία απέξω, αλλά όταν σου ζητηθεί να λύσεις τις ασκήσεις της θα πρέπει να το κάνεις, διαφορετικά ατύχησες.
Τελευταία αλλά όχι έσχατη έρχεται η Έκθεση, γλώσσα το λένε τώρα. Δε χρειάζεται να σας πούμε για τη σφαγή που γίνεται στις Πανελλήνιες. Τί φταίει;. Ειδικά στην τελευταία πενταετία τα φιλολογικά μαθήματα αύξησαν τις ώρες τους. Αλλά γενικώς τα φιλολογικά μαθήματα όσο πιο πολύ αυξάνουν τις ώρες τους, τόσο χειρότερα πάνε σε επιδόσεις οι μαθητές. Τί στο καλό γίνεται έχει μελετηθεί από τους επιστήμονες του χώρου;. Πώς το εξηγούν το φαινόμενο;. Τί μας λέει η ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων) και τί κάνει;. Γιατί ποτέ δεν γίνεται κάτι για να πάει καλύτερα ο κλάδος τους προς όφελος των μαθητών και της Ελληνικής κοινωνίας;.
Αυτός που δεν έχει γλώσσα, δεν έχει σκέψη. Δεν έχεις φρόνημα και ελευθερία. Και όταν υποδουλώνεσαι ακόμα και πανεπιστημιακός να είσαι θα είσαι δούλος-πανεπιστημιακός των άλλων και όχι αφέντης του εαυτού σου. Είναι θέμα χρόνου να σε ξεράσει το σύστημα των αφεντικών σου για τον επόμενο πρόθυμο δούλο.
Από......... kafeneio
energoipoliteskv.blogspot.com
ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
Βλέπεις την επιχειρηματολογία του «Πατάξω σε, αφανίσω σε» στις συζητήσεις μας, ακούς το « Για να σου πω ρε κάτι που δεν ξέρεις για τον (την) τάδε επώνυμο (-η) που μου είπε ένας κολλητός μου...», παρατηρείς τον τρόπο με τον οποίο η εξουσία σπέρνει φήμες για πολιτικές που σκέφτεται να υλοποιήσει και ψυχομετρά τις αντιδράσεις μας και εκεί φαίνεται το ανάγλυφο της Ελληνικής Παιδείας, το γνωστό « ‘Αρτσι, μπούρτσι και λουλάς».
Το κακό πάει καμια τριανταριά χρόνια πίσω. Ξεκινά με την εγκληματικά μελετημένη κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών. Αν δείτε γύρω στον κόσμο όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα διδάσκουν την αρχαιοελληνική γραμματεία εκτός από τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και αναπτύχθηκε.
Συνεχίζεται με την βαθμιαία πολιτική του κόβω κείμενα και αντί να μιλώ για το νόημα τους τα παπαγαλίζω με τη μετάφραση τους γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να μπω στο πανεπιστήμιο που έχει ως αποτέλεσμα να στραγγαλιστεί η όποια κριτική σκέψη αποπνέεται από το παλιότερο σύστημα.
Στην πορεία θα δούμε πολλούς παπαγάλους, που πάρα πολλοί από αυτούς θα διδάξουν τις επόμενες γενιές συνΕλλήνων την παπαγαλία – πνευματική αδράνεια που οδηγεί στη νοοτροπία του «Ωχ αδερφέ δεν θέλω να σκέφτομαι εγώ για μένα κάντο εσύ αντί για μένα και βλέπουμε» ως την ύψιστη ακαδημαϊκή τέχνη που σε οδηγεί στα ........
καλύτερα μεταπτυχιακά και ντοκτορά. Προσλαμβάνεις και μια εταιρεία που σου γράφει όλες τις εργασίες σου από βασική πτυχιακή μέχρι και διδακτορική διατριβή, και για πότε γίνεσαι πανεπιστημιακός και βολεμένος ούτε που το παίρνεις είδηση, φτάνει να είσαι διαθέσιμος και πρόθυμος για πολλά.
Για να είμαστε όμως δίκαιοι, από όλο αυτό το νοσηρό πλέγμα, εξαιρούνται οι των Θετικών Επιστημών. Οι επιστήμες αυτές δεν παίζουν με το μυαλό του σπουδαστή τους. Δεν το αδρανοποιούν και αποχαυνώνουν. Εκεί δεν μπορείς να είσαι παπαγάλος. Ή θα λύσεις μια αλγεβρική εξίσωση ή δεν θα τη λύσεις. Δεν μπορείς να την μάθεις απέξω. Πρέπει να στροφάρεις στο αντικείμενο. Να έχεις σκέψη. Να λύνεις προβλήματα. Στο σχέδιο ή ξέρεις να το κάνεις σχέδιο ή δεν ξέρεις. Δεν παπαγαλίζεται. Και στη Φυσική μπορεί να μάθεις τη θεωρία απέξω, αλλά όταν σου ζητηθεί να λύσεις τις ασκήσεις της θα πρέπει να το κάνεις, διαφορετικά ατύχησες.
Τελευταία αλλά όχι έσχατη έρχεται η Έκθεση, γλώσσα το λένε τώρα. Δε χρειάζεται να σας πούμε για τη σφαγή που γίνεται στις Πανελλήνιες. Τί φταίει;. Ειδικά στην τελευταία πενταετία τα φιλολογικά μαθήματα αύξησαν τις ώρες τους. Αλλά γενικώς τα φιλολογικά μαθήματα όσο πιο πολύ αυξάνουν τις ώρες τους, τόσο χειρότερα πάνε σε επιδόσεις οι μαθητές. Τί στο καλό γίνεται έχει μελετηθεί από τους επιστήμονες του χώρου;. Πώς το εξηγούν το φαινόμενο;. Τί μας λέει η ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων) και τί κάνει;. Γιατί ποτέ δεν γίνεται κάτι για να πάει καλύτερα ο κλάδος τους προς όφελος των μαθητών και της Ελληνικής κοινωνίας;.
Αυτός που δεν έχει γλώσσα, δεν έχει σκέψη. Δεν έχεις φρόνημα και ελευθερία. Και όταν υποδουλώνεσαι ακόμα και πανεπιστημιακός να είσαι θα είσαι δούλος-πανεπιστημιακός των άλλων και όχι αφέντης του εαυτού σου. Είναι θέμα χρόνου να σε ξεράσει το σύστημα των αφεντικών σου για τον επόμενο πρόθυμο δούλο.
Από......... kafeneio
Εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα!...
Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com
Τι γράφουν οι Financial Times...
Πολύ πιθανή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών ο αναλυτής του αμερικανικού ινστιτούτου δημόσιας πολιτικής American Enterprise Institute και επί χρόνια οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ντέσμοντ Λάκμαν, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι...
η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πορεία που οδήγησε την Αργεντινή στην πτώχευση πριν από λίγα χρόνια. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επισημαίνει, ήταν η υιοθέτηση μίας σταθερής ισοτιμίας για το νόμισμα της χώρας, με την Ελλάδα να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα υιοθετώντας το ευρώ. Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που δε συνάδει με τις απαιτήσεις του νομισματικού διακανονισμού που έχει αποδεχθεί η χώρα, με τον κ. Λάκμαν να αναφέρεται στο υπερβολικό έλλειμμα και χρέος της Ελλάδας κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κριτηρίων.
«Το διογκούμενο έλλειμα σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα χαμηλά επιτόκια στήνουν το σκηνικό του τέλους του παιχνιδιού, καθώς πέρα από τη μη-βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της χώρας διαβρώνουν και τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της», σχολιάζει ο Αμερικανός αναλυτής, σημειώνοντας ότι στον τομέα αυτό η Ελλάδα υστερεί περισσότερο και από την Αργεντινή.
Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει πως το αναπόφευκτο τέλος στην Αργεντινή παρατάθηκε για περίπου δύο χρόνια λόγω της στήριξης από το ΔΝΤ. Στην περίπτωση της Ελλάδας κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τη στήριξη από την ΕΚΤ, ωστόσο «είναι δύσκολο να δει κανείς πώς η κρίση στην Ελλάδα θα καταλήξει σε ευτυχέστερο τέλος». Ο κ. Λάκμαν πιστεύει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος στους στόχους της Ε.Ε. θα βαθύνει την ύφεση και η απόπειρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας με τη μείωση μισθών θα οδηγήσει σε πολύχρονο οδυνηρό και πολιτικά απαράδεκτο αποπληθωρισμό.
Κατά τον Αμερικανό οικονομολόγο, το μάθημα που θα μπορούσε να πάρει η ελληνική κυβέρνηση από την περίπτωση της Αργεντινής είναι πως είναι κουταμάρα να πολεμά κανείς το αναπόφευκτο. «Η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το συντομότερο δυνατό. Αν και οι ελληνικές τραγωδίες δεν εξελίσσονται κατ’ αυτόν τον τρόπο», καταλήγει το άρθρο του Αμερικανού οικονομολόγου στους Financial Times.
(http://www.kathimerini.gr/)
Από ...... press.gr
energoipoliteskv.blogspot.com
Τι γράφουν οι Financial Times...
Πολύ πιθανή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών ο αναλυτής του αμερικανικού ινστιτούτου δημόσιας πολιτικής American Enterprise Institute και επί χρόνια οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ντέσμοντ Λάκμαν, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι...
η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πορεία που οδήγησε την Αργεντινή στην πτώχευση πριν από λίγα χρόνια. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επισημαίνει, ήταν η υιοθέτηση μίας σταθερής ισοτιμίας για το νόμισμα της χώρας, με την Ελλάδα να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα υιοθετώντας το ευρώ. Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που δε συνάδει με τις απαιτήσεις του νομισματικού διακανονισμού που έχει αποδεχθεί η χώρα, με τον κ. Λάκμαν να αναφέρεται στο υπερβολικό έλλειμμα και χρέος της Ελλάδας κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κριτηρίων.
«Το διογκούμενο έλλειμα σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα χαμηλά επιτόκια στήνουν το σκηνικό του τέλους του παιχνιδιού, καθώς πέρα από τη μη-βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της χώρας διαβρώνουν και τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της», σχολιάζει ο Αμερικανός αναλυτής, σημειώνοντας ότι στον τομέα αυτό η Ελλάδα υστερεί περισσότερο και από την Αργεντινή.
Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει πως το αναπόφευκτο τέλος στην Αργεντινή παρατάθηκε για περίπου δύο χρόνια λόγω της στήριξης από το ΔΝΤ. Στην περίπτωση της Ελλάδας κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τη στήριξη από την ΕΚΤ, ωστόσο «είναι δύσκολο να δει κανείς πώς η κρίση στην Ελλάδα θα καταλήξει σε ευτυχέστερο τέλος». Ο κ. Λάκμαν πιστεύει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος στους στόχους της Ε.Ε. θα βαθύνει την ύφεση και η απόπειρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας με τη μείωση μισθών θα οδηγήσει σε πολύχρονο οδυνηρό και πολιτικά απαράδεκτο αποπληθωρισμό.
Κατά τον Αμερικανό οικονομολόγο, το μάθημα που θα μπορούσε να πάρει η ελληνική κυβέρνηση από την περίπτωση της Αργεντινής είναι πως είναι κουταμάρα να πολεμά κανείς το αναπόφευκτο. «Η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το συντομότερο δυνατό. Αν και οι ελληνικές τραγωδίες δεν εξελίσσονται κατ’ αυτόν τον τρόπο», καταλήγει το άρθρο του Αμερικανού οικονομολόγου στους Financial Times.
(http://www.kathimerini.gr/)
Από ...... press.gr
Αποσύρεται η τροπολογία για γονικές παροχές, ποτά και τσιγάρα
Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com
Αποσύρει την τροπολογία σχετικά με τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών και την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν και εντός του ΠΑΣΟΚ. Όπως έγινε γνωστό, θα φέρει- με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- ένα σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί και θα έχει αναδρομική ισχύ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι ασκήθηκε κριτική διότι η τροπολογία κατατέθηκε "νύχτα" και σε νομοσχέδιο άσχετο με το ρυθμιζόμενο αντικείμενο, προσθέτει ωστόσο ότι κατατέθηκε εμπρόθεσμα προκειμένου να ενταχθεί στο Νομοσχέδιο πριν καν ξεκινήσει συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να μην χαθούν έσοδα, καθώς -όπως σημειώνει το ΥΠ.ΟΙΚ- .όσον αφορά την αύξηση του φόρου στα ποτά και στα τσιγάρα κάθε εβδομάδα καθυστέρησης κοστίζει στα δημόσια έσοδα 13 περίπου εκ. ευρώ.
Η ανακοίνωση σημειώνει ότι "ως προς τη ρύθμιση για τις γονικές παροχές η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο μαζικής μεταβίβασης μεγάλης ακίνητης περιουσίας που παρατηρήθηκε από τον Δεκέμβριο σε επιλεγμένες περιοχές κυρίως της Αθήνας".
Και αφήνει αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης: "Ως γνωστόν η Νέα Δημοκρατία με την κατάργηση της προοδευτικής φορολόγησης στη μεγάλη ακίνητη περιουσία στη πράξη ζήτησε από τους κατόχους μικρής ακίνητης περιούσιας να επιδοτήσουν τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρες: κατάργηση της σημερινής ρύθμισης της Νέας Δημοκρατίας και αντικατάσταση από ένα σύστημα προοδευτικής φορολόγησης με υψηλό αφορολόγητο όριο. Η δεδομένη αυτή πρόθεση της κυβέρνησης αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης από μεγαλοϊδιοκτήτες οι οποίοι έσπευσαν να μεταβιβάσουν περιουσίες προλαβαίνοντας τον σε εξέλιξη διάλογο για την φορολογία. Στόχος της ρύθμισης συνεπώς ήταν να αποκαταστήσει μια αδικία σε εξέλιξη".
"Με προφανή την ανάγκη να υπάρξει άμεση ρύθμιση των ζητημάτων αυτών αλλά και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης συνολικά για την τήρηση των διαδικασιών που προάγουν τη διαφάνεια στη νομοθετική λειτουργία, το Υπουργείο Οικονομικών, προτίθεται να αντικαταστήσει την πιο πάνω τροπολογία με την άμεση κατάθεση για συζήτηση κατά προτεραιότητα σχεδίου νόμου για την αύξηση του φόρου στα ποτά και στα τσιγάρα και τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών", καταλήγει η ανακοίνωση.
Εσωκομματικές τριβές
Της ανακοίνωσης προηγήθηκε μία θυελλώδης συνεδρίαση στην Κ.τ.Ε του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, όπου κυβερνητικοί βουλευτές διαπίστωσαν έλλειμμα συντονισμού στη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ άφησαν αιχμές σε κυβερνητικά στελέχη, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρ. Παπουτσή και στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο. Ακούστηκε, μάλιστα, η κατηγορία ότι υπουργοί κάνουν "πασαρέλα διαφωνιών".
Από.....Nooz.gr
energoipoliteskv.blogspot.com
Αποσύρει την τροπολογία σχετικά με τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών και την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν και εντός του ΠΑΣΟΚ. Όπως έγινε γνωστό, θα φέρει- με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- ένα σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί και θα έχει αναδρομική ισχύ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι ασκήθηκε κριτική διότι η τροπολογία κατατέθηκε "νύχτα" και σε νομοσχέδιο άσχετο με το ρυθμιζόμενο αντικείμενο, προσθέτει ωστόσο ότι κατατέθηκε εμπρόθεσμα προκειμένου να ενταχθεί στο Νομοσχέδιο πριν καν ξεκινήσει συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να μην χαθούν έσοδα, καθώς -όπως σημειώνει το ΥΠ.ΟΙΚ- .όσον αφορά την αύξηση του φόρου στα ποτά και στα τσιγάρα κάθε εβδομάδα καθυστέρησης κοστίζει στα δημόσια έσοδα 13 περίπου εκ. ευρώ.
Η ανακοίνωση σημειώνει ότι "ως προς τη ρύθμιση για τις γονικές παροχές η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο μαζικής μεταβίβασης μεγάλης ακίνητης περιουσίας που παρατηρήθηκε από τον Δεκέμβριο σε επιλεγμένες περιοχές κυρίως της Αθήνας".
Και αφήνει αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης: "Ως γνωστόν η Νέα Δημοκρατία με την κατάργηση της προοδευτικής φορολόγησης στη μεγάλη ακίνητη περιουσία στη πράξη ζήτησε από τους κατόχους μικρής ακίνητης περιούσιας να επιδοτήσουν τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρες: κατάργηση της σημερινής ρύθμισης της Νέας Δημοκρατίας και αντικατάσταση από ένα σύστημα προοδευτικής φορολόγησης με υψηλό αφορολόγητο όριο. Η δεδομένη αυτή πρόθεση της κυβέρνησης αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης από μεγαλοϊδιοκτήτες οι οποίοι έσπευσαν να μεταβιβάσουν περιουσίες προλαβαίνοντας τον σε εξέλιξη διάλογο για την φορολογία. Στόχος της ρύθμισης συνεπώς ήταν να αποκαταστήσει μια αδικία σε εξέλιξη".
"Με προφανή την ανάγκη να υπάρξει άμεση ρύθμιση των ζητημάτων αυτών αλλά και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης συνολικά για την τήρηση των διαδικασιών που προάγουν τη διαφάνεια στη νομοθετική λειτουργία, το Υπουργείο Οικονομικών, προτίθεται να αντικαταστήσει την πιο πάνω τροπολογία με την άμεση κατάθεση για συζήτηση κατά προτεραιότητα σχεδίου νόμου για την αύξηση του φόρου στα ποτά και στα τσιγάρα και τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών", καταλήγει η ανακοίνωση.
Εσωκομματικές τριβές
Της ανακοίνωσης προηγήθηκε μία θυελλώδης συνεδρίαση στην Κ.τ.Ε του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, όπου κυβερνητικοί βουλευτές διαπίστωσαν έλλειμμα συντονισμού στη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ άφησαν αιχμές σε κυβερνητικά στελέχη, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρ. Παπουτσή και στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο. Ακούστηκε, μάλιστα, η κατηγορία ότι υπουργοί κάνουν "πασαρέλα διαφωνιών".
Από.....Nooz.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)