Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Στην ΝΔ όποιος αρχηγός έχανε έφευγε

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com














ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ


Μια συνέντευξη-ποταμό έδωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Κουβαρά, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας για όλους και για όλα. 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να κάνει πολλές υποχωρήσεις ακόμη, εάν θέλει η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη, και συμπλήρωσε πως αυτό θα είναι δύσκολο λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην κυβέρνηση, προτείνοντας μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, με την συμμετοχή ή την ανοχή της ΝΔ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλές εσωτερικές αντιθέσεις, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προεκλογικές της δεσμεύσεις».

«Θα πρέπει πρώτα να γίνει προσπάθεια από αυτή την κυβέρνηση. Θα κάνει υποχωρήσεις περαιτέρω αν θέλει φυσικά να μείνει η χώρα στην Ευρώπη. Αν η αριστερή πλατφόρμα δεν την ακολουθήσει αυτή την υποχώρηση, θα χρειαστεί βοήθεια η κυβέρνηση. Γενικά, αν δεν υπάρξει άλλη λύση, τότε θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με την συμμετοχή ή με την ανοχή της ΝΔ». Παράλληλα εξέφερα την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή ενοποίηση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. «Δεν το βλέπω να γίνεται τώρα, αλλά κάποια στιγμή οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την Ευρώπη, πρέπει να ενοποιηθούν».
«Επικίνδυνος ο Πάνος Καμμένος»

Μιλώντας ωστόσο για το εσωτερικό της κυβέρνησης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός τόσο με τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντάς τον «αλλοπρόσαλλο», αλλά και επικίνδυνο. "Ο Πάνος Καμμενος δεν εκπροσωπεί την δεξιά στην κυβέρνηση. Είναι αλλοπρόσαλλος, δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του. Όχι μόνο αλλοπρόσαλλος, αλλά και επικίνδυνος". Από την κριτική του κ. Βαρβιτσιώτη δεν ξέφυγε επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για τον οποίο εκτίμησε ότι ήταν λάθος να πάει στην Εξεταστική Επιτροπή για το χρέος: «Αφού δεν κλήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κακώς πήγε και ο Προκόπης Παυλόπουλος εκεί. Ήταν λάθος».

"Στη ΝΔ όποιος αρχηγός έχανε… έφευγε"
Ο Βετεράνος της πολιτικής, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά και στα θέματα που αφορούν το εσωτερικό της ΝΔ. Σχολιάζοντας το θέμα αλλαγής ηγεσίας της ΝΔ ανέφερε: "Εκτιμώ ότι ο εκάστοτε αρχηγός έχει την δική του ευθύνη. Αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία τώρα. Πρώτα απ’ όλα δεν πιστεύω ότι ο εκάστοτε αρχηγός είναι αναλώσιμος και πρέπει σε κάθε ήττα να τον πετάξουμε έξω.

  Αυτό όμως έκανε η ΝΔ, ιστορικά. Όποιος έχανε… έφευγε".

Στην ερώτηση αν είναι σωστή η τακτική αυτή ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε: "Εξαρτάται εάν η ήττα είναι οδυνηρή ή όχι. Την τελευταία φορά η ήττα της ΝΔ ήταν οδυνηρή και δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι".

Παράλογη δεξιά
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης συμπλήρωσε ότι η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει την ιδεολογική της ταυτότητα:«Πιστεύω ότι η Ν.Δ έχει μετακινηθεί ιδεολογικά προς τα δεξιά. Το ότι συγκυβέρνησε με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είναι άλλο θέμα. Αυτό ήταν τραγικό λάθος της.

  Εκτιμώ, ότι η ΝΔ πρέπει να μετακινηθεί προς το κέντρο κι όχι προς την παράλογη δεξιά, γιατί υπάρχει κι αυτή", ανέφερε.


"Η προδοσία στην πολιτική είναι θέμα χρόνου"
Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο βετεράνος πολιτικός παραδέχτηκε ότι η σοφία της πολιτικής «δεν ακούγεται» τα τελευταία χρόνια. «Δεν νομίζω ότι οι νέοι άνθρωποι της πολιτικής θέλουν να ακούσουν την εμπειρία μας και όσα μας δίδαξε η διαδρομή μας. Παρ’ ότι μερικές φορές είναι αναγκαία».

Μιλώντας για την πολιτική του διαδρομή σημείωσε ότι «Είχα την μεγάλη τύχη να είμαι κοντά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Καθόρισε την πολιτική μου αντίληψη. Χάραξε γραμμές. Κι αυτές οι γραμμές δεν έχουν καμία σχέση με όσα ζούμε και αντιμετωπίζουμε σήμερα». Αναφερόμενος όμως και στον Ανδρέα Παπανδρέου δήλωσε «Η σφραγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου στην μεταπολίτευση ήταν… ουδέτερη. Ούτε τα αρνητικά, ούτε τα θετικά υπερισχύουν»

Κάνοντας τον προσωπικό του απολογισμό από την μακρά του πορεία στην πολιτική ανέφερε πως: "Στην πολιτική έδωσα περισσότερα απ’ όσα πήρα. Αφιέρωσα την ζωή μου, θυσίασα πολλά από την προσωπική μου ζωή, αλλά η πολιτική έτσι είναι. Γεμάτη απαιτήσεις.

 Έχω κάνει φίλους μέσα από την πολιτική. Λίγους, αλλά έχω κάνει", και συμπλήρωσε με χιούμορ πως «Η προδοσία στην πολιτική είναι ζήτημα χρόνου, έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Από ........  kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: