ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ 2-3 ΑΠΛΑ 
ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Του Γιώργου Κουρή

ΕΠΕΙΔΗ η εφημερίδα μας πίστεψε στον Αλέξη και συνεχίζει να τον πιστεύει και θα τον βοηθήσει μέχρι να νικήσει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και το λαό μας από την τραγωδία που ζει, ικανοποιώντας όχι βέβαια όλες τις υποσχέσεις που μας έδωσε, γιατί με τα σημερινά δεδομένα και την άγρια πολεμική που δέχεται από ολόκληρο το ευρωπαϊκό κατεστημένο και με το λαό μας να ΛΟΥΦΑΖΕΙ, ενώ θα έπρεπε ΟΛΟΙ μας, από την πρώτη μέρα που είπε το πρώτο υπερήφανο ΟΧΙ ο Αλέξης στους ξένους, να έχουμε βγει στους δρόμους και να μην γυρίζαμε στα σπίτια μας, αν δεν υιοθετούσαν οι Ευρωπαίοι όλα τα δίκαια αιτήματά μας, για να καταλάβαιναν και οι ξένοι ότι ο Αλέξης δεν είναι μόνος του, αλλά ότι είμαστε μαζί του, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι και θα νοιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που κάναμε, αν ο πρωθυπουργός ικανοποιήσει ΤΑ ΜΙΣΑ από αυτά που μας είχε υποσχεθεί.

 Δεν τα θέλουμε όλα όσα μας έλεγες, Αλέξη.

Θέλουμε τα μισά και αυτά πολλά μας είναι, για… αρχή και μετά βλέπουμε!..

ΕΧΟΥΜΕ δε τη γνώμη ότι ακριβώς τις ίδιες με εμάς σκέψεις κάνουν και όσοι τον ψήφισαν στις εκλογές και όσοι έχουν έρθει τώρα κοντά και τον στηρίζουν μετά τις εκλογές…

Θα πρέπει όμως ο πρωθυπουργός να φροντίσει 2-3 απλά πράγματα, από αυτά που συνήθως εξοργίζουν τον κόσμο.

Πρώτα απ΄ όλα ΚΑΝΕΝΑΣ συγγενής, υπουργού, βουλευτή ή στελέχους, δεν πρέπει να διοριστεί σε κυβερνητική θέση ή στο δημόσιο.

Αν κάποιος από τους υπουργούς ή τους βουλευτές νομίζει ότι έχει συγγενή με πολλά προσόντα και πιστεύει ότι μπορεί να τον βοηθήσει στο έργο του, ας τον πάρει στο προσωπικό του γραφείο και να τον πληρώνει ο ίδιος από την τσέπη του.


Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η προσπάθεια που γίνεται να τακτοποιηθούν, κοινώς «βολευτούν», οι αποτυχόντες βουλευτές.

 Από τη στιγμή που ο λαός δεν πίστεψε στα προσόντα τους και τους «μαύρισε», δεν μπορεί να έρχεται η κυβέρνηση και να τους επιβραβεύει!..

Να πάνε να δουλέψουν έξω στην αγορά και αν έχουν ικανότητες, να μας τις αποδείξουν και μετά να έρθουν στις επόμενες εκλογές να τους κάνουμε βουλευτές και υπουργούς.
Κύριε πρωθυπουργέ, είναι μερικά απλά πράγματα που δεν φαντάζεσαι όμως πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στην κοινή γνώμη, για το ήθος και την αξιοπιστία των ανθρώπων που μας κυβερνούν.

Κ

Από .........  kourdistoportocali