Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κλειδώθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες! (ΦΩΤΟ)

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου, έβγαλαν τις αλυσίδες στην πόρτα, την έκλεισαν και... κλειδώθηκαν μέσα. Οι απολυμένες καθαρίστριες δεν εγκαταλείπουν ούτε τη μάχη ούτε το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι απολυμένες καθαρίστριες μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου, έκλεισαν τη γυάλινη πόρτα, πέρασαν μια αλυσίδα στα χερούλια και κλειδώθηκαν μέσα. Είναι η 16η μέρα που βρίσκονται έξω από το ΥΠΟΙΚ, όπου έχουν κατασκηνώσει.

Αστυνομικός που βρέθηκε στο υπουργείο, έδωσε στις καθαρίστριες διορία μιας ώρας να αποχωρήσουν από την είσοδο, ειδάλλως απείλησε πως θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.








Είναι η αντίδρασή τους στην άκαρπη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη για το πότε θα γυρίσουν στις δουλειές τους, μετά τη δικαστική απόφαση που τις δικαίωσε.

Ο Χάρης Θεοχάρης τις ενημέρωσε ότι το Δημόσιο θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης που τις δικαίωσε, αλλά αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο, με πρόσφατη απόφασή του, έκρινε "προδήλως απαραίτητες" για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και διέταξε την επαναπρόσληψή τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και άρα άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.

Σύμφωνα με τις καθαρίστριες κανονικά ακολουθείται η διαδικασία επιστροφής στις εργασίες τους στο τελωνείο Κέρκυρας, στη Γ΄ ΔΟΥ Πειραιά, στη ΔΟΥ Κορωπίου, στη ΔΟΥ Χολαργού και στη ΔΟΥ Καστοριάς.

Προβλήματα υπάρχουν:
- στη ΔΟΥ Αγρινίου
- στις Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Καλλιθέας
- στη ΔΟΥ Μεσσηνίας
- στη ΔΟΥ Τρίπολης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ 

Από ........  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: