Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη νίκη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


   Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας...

"Εμείς έχουμε στόχο να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για να βάλουμε τέλος στην αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια.

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:  

Ανοίγουμε το δρόμο στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια:
               Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.
               Επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ, για όλους.
               Επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας.
               Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
               Τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
               Κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής.
               Αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση.



Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως "αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε".
Επανέλαβε δε πως οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ.

"Θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας".
Κάνοντας επίθεση στον κ. Σαμαρά είπε: 

"Ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν. Επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας. Τις κάλπικες παροχές. Αλλά, το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο... Ποιος αλήθεια είναι ο λαϊκιστής;

Εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Μετά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του 2009, ο κος Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το «κορόιδα υπάρχουν», του 2014. Αλλά ο λαός μας δεν είναι κορόιδο κύριε Σαμαρά, έχει και μνήμη και γνώση.
Θυμάται ότι πριν τις εκλογές του 2012, του τάζατε 16 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ είχατε κρυμμένο στο συρτάρι σας, το νέο μνημόνιο με την υπογραφή σας".

Για Χρυσή Αυγή
"Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία.

Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κου Μπαλτάκου.

Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία.
Και είναι εδω για να ενώσει το λαό. Δεν θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές.

Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δεν θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί.

Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κου Σαμαρά".

Από .......  epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: