Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το "έλα να δεις" στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Υψηλοί τόνοι κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη χωρισμένα σε Βενιζελικούς και Παπανδρεϊκούς, ενώ οι μαχαιριές έδιναν και έπαιρναν...
Τον έντονο τόνο έδωσε πρώτος ο Ευ. Βενιζέλος που ούτε λίγο ούτε πολύ, στοχεύοντας τον Τσίπρα, έκανε λόγο για φασίστες και τσογλάνια.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του, αναφερόμενος στην εξεταστική για τα υποβρύχια:

''Εδώ μιλάμε για εκφασισμό και στοχεύουν στον εκτσογλανισμό της κοινωνίας, και να με συγχωρείτε για τη φράση''. 
 
Βολές κατά Παπανδρέου για κακοδιαχείριση
Εντύπωση προκάλεσε ο N. Σαλαγιαννης, εκ των συνεργατών του κ.Βενιζέλου, που ουσιαστικά έριξε στον Γ. Παπανδρέου το ανάθεμα για την μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ.
N. Σαλαγιαννης: Σεμνή, διαφανής και έντιμη είναι πλέον η οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ. Απο 2 εκατ. ευρώ έξοδα το μήνα κατα μέσο όρο την τελευταία 10ετια, δηλαδή επί Γ. Παπανδρεου, τώρα βρισκόμαστε στα 110.000 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν large στις προσλήψεις εργαζομένων. Απο 360 εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ εργάζονται πλέον 98 άτομα. Φέτος απολύθηκαν 60".

Σε κανέναν άλλωστε δεν προκάλεσε έκπληξη η απουσία του Γ. Παπανδρέου από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωην πρωθυπουργός δεν παραβρέθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες για να δείξει πως κρατάει αποστάσεις τόσο από τον Ευάγ. Βενιζέλο όσο και από τους αμφισβητίες του, όπως τουλάχιστον διαρρέεται. 
''Είσαι συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου!''
Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Φ. Σαχινίδης, που προειδοποίησε για κίνδυνο κατάρρευσης και απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ.
''Το ΠΑΣΟΚ πέθανε; Όχι είναι ζωντανό. Κάναμε σωστές επιλογές, αλλα δεν μπορούμε να τις κεφαλοποιησουμε. Ενόψει ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια προβλήματα και πρέπει να είναι προσεκτικό στη στρατηγική του. Μάχη ανασύνταξης και άμεση παρουσία με το όνομα του και τα σύμβολα του στις ευρωεκλογές. Δεν ντρεπόμαστε που ειμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν κρυβόμαστε. Αν καταρρεύσουμε στις ευρωεκλογές την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει προσωπικός ρόλος για κανέναν και θα γίνουμε παρακολούθημα της ΝΔ''.

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ομιλία του ο Φ. Σαχινίδης όταν δέχτηκε επίθεση από τον Γ. Ζαφειρόπουλο, συνεργάτη του Βενιζέλου, που του φώναξε:
''Είσαι υπάλληλος του Παπακωνσταντίνου!''
Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται η χώρα το ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ είναι σε κρίση, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η χώρα δεν το χρειάζεται, εκτός αν εγκαταλείψει τις συνήθειες του δικομματισμού και αλλάξει, επισήμανε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο υπουργός Μεταφορών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε δε ότι «ναι, χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι ως ένα κλουβί στιγματισμένων, ένα συνονθύλευμα ηττημένων».

«Είμαι περήφανος για τη μεταπολίτευση. Πληρώνουμε τα λάθη και της κυριαρχίας, αλλά και της διαχείρισης της κρίσης (...) Ως φυσικό επακόλουθο είναι και το ΠΑΣΟΚ σε κρίση. Υπάρχει ενα μείζον ερώτημα που πλανάται... χρειάζεται η χώρα το ΠΑΣΟΚ; Οι δημοσκοπήσεις απαντούν ξεκάθαρα ότι όχι δεν το χρειάζεται. Αρνούμαι την απόρριψη. Το 2000 είχα προτείνει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ σύμβολα, αλλά τότε ήμασταν ισχυροί» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον υπουργό «είναι ζωτική ανάγκη να αρχίσουμε την Ελλάδα αλλιώς και καλύτερα όχι αυτά με που κάναμε επί πολλά χρόνια στο όνομα του δικομματισμού». 
Σκανδαλίδης: Υπάρχει ενα όριο
«Να το γράψουμε ότι δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Πρέπει να το ακούσει η αντιδεξιά μας βάση αυτό, δεν με χωρίζουν περισσότερα από τον Δραγασάκη και τον Κουβέλη από ό,τι με τον Βορίδη και τον Άδωνι» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. 

«Υπάρχει ενα όριο. Το όριο που λεει ότι ενα κόμμα που κατεβαίνει αυτόνομο στις εκλογές 40 χρόνια θέλει να αλλάξει τα σύμβολα του κλπ. Να παει στη βάση του για να αποφασίσει γι' αυτό» πρόσθεσε.

«Ό,τι καλό το εισπράττει ο Σαμαράς και ό,τι κακό το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να δημιουργήσει ένα ρεύμα ελπίδας που θα προέλθει απο αλλαγή στρατηγικής και απο συγκρούσεις που θα δίνουν ελπίδα. Η αναγέννηση θα προκύψει απο συγκλίσεις στην κοινωνία» δήλωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης. 

«Το ΠΑΣΟΚ αυτό έτσι όπως είναι δεν μπορεί να προχωρήσει. Τη μάχη δεν την δώσαμε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ. Δεν φταινε τα συμφέροντα αυτό που φταιει είναι ότι εμείς φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τους φόβους μας» ανέφερε η Αθηνά Δρέττα. 

Σύμφωνα με την κ. Δρέττα, το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν φτάνει, χρειάζεται κάτι ευρύτερο ως προς το πολιτικό περιεχόμενο και την κουλτούρα και αυτό είναι το μήνυμα των 58 που δε σχεδιάζει να φτιάξει κόμμα ούτε ψάχνει αρχηγό. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβελης εχει ιστορική ευθύνη για την καθυστέρηση της προσπάθειας. «Δεν έχω ακούσει άλλη εναλλακτική από τους 58» σχολίασε.

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στιγμάτισε τις προσωπικές πολιτικές ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που «πληγώνουν» την ενιαία εικόνα του κόμματος: «Ποτέ, μα ποτέ, από τότε που ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορέσαμε με ενιαία εικόνα και στάση να εφαρμόσουμε ούτε μία βασική πολιτική μας απόφαση που την είχαμε πάρει συλλογικά από το συνέδριο» παρατήρησε.


  Πηγή: Newsit.gr, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: