Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά – Μανιτάκη με το βλέμμα στις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Λίγο μετά τις 12:00 πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο Αντώνης Μανιτάκης για ακόμη μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το φλέγον θέμα του Δημοσίου και για τη μείωση του προσωπικού, όπως απαιτεί η τρόικα.

Η συνάντηση αυτή γίνεται λίγες μόνο ώρες μετά την τη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα όπου ουσιαστικό συμπέρασμα για το θέμα του Δημοσίου δεν υπήρξε, καθώς από μέρους των τροϊκανών θεωρείται ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει τίποτε να παρουσιάσει σε σχέση με τις δεσμεύσεις της.

Την ίδια ώρα πάντως οι απαιτήσεις της τρόικας σε ό,τι αφορά στις άμεσες απολύσεις και στη γενικότερη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο διαρκώς αυξάνονται.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους επίορκους η απαίτηση είναι πλέον οι πρώτοι 2.000 να έχουν απολυθεί ως τον Ιούνιο, ενώ ως το τέλος του έτους να έχουν προχωρήσει ακόμη 5.000 ως 5.500 απολύσεις, ενώ σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή υπάρχει απαίτηση για 20.000 απολύσεις ως το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση αναζητά τρόπο άμεσης απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων των οποίων οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει (είτε μέσω διακοπής της μισθοδοσίας, είτε μέσω άμεσης σύγκλησης πειθαρχικών) ωστόσο με βάση το ... βεβαρυμένο παρελθόν της χώρας οι τροϊκανοί φαίνεται να ζήτησαν τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα από το υπουργείο που να παρουσιάζουν τον αριθμό των προς απόλυση υπαλλήλων.

Από .......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: