Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Θρίλερ για επαφή Σαμαρά με Βενιζέλο-Κουβέλη για το νέο φορολογικό

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στην κατάθεση του πρώτου μέρους του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή θα προχωρήσει το πρωί της Τρίτης το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, με τις φήμες για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης να είναι έντονες.

Στην πρώτη φάση της μεταρρύθμισης που θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται τα έσοδα τόσο της επόμενης χρονιάς όσο και του 2014, ενώ η δεύτερη θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2013 και θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή.
Το πρώτο μέρος ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα προωθηθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες προκειμένου να ψηφιστεί την επόμενη ή θα συζητηθεί κανονικά στην Επιτροπή.

Όπως τονίζουν όμως πηγές του υπουργείου Οικονομικών η υπερψήφιση του νομοσχεδίου δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης από την Τρόικα, η οποία έχει λάβει ήδη ένα αντίγραφο του νομοσχεδίου.

Έντονες φήμες για συνάντηση των τριών αρχηγών
Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει από το Όσλο, όπου βρέθηκε για την παραλαβή του βραβείου Νόμπελ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι φήμες σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση φουντώνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση αυτή επιθυμεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης που θέλει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις τρεις πλευρές -κάτι που δεν κατέστη δυνατό κατά τις συναντήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων την προηγούμενη εβδομάδα.

Από ........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: