Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Βόμβα» Σημίτη στο υπ. Οικονομικών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε μία εποχή κρίσης και στενής λιτότητας ο κ. Σημίτης δείχνει να ταράσσεται αλλά και ούτε και να προσπαθεί να προσποιηθεί ότι συμπάσχει με όλους εμάς που βλέπουμε μέρα με τη μέρα τις τσέπες μας όλο και ποιο άδειες. Για την ακρίβεια μάλιστα, προκαλεί και από πάνω αφού την προηγούμενη εβδομάδα διεκδίκησε και πήρε από το υπουργείο Οικονομικών αποζημίωση 25.000 ευρώ, ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας!

Η απόφαση υπεγράφη από το υπουργείο της οδού Νίκης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφού ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε ότι πρέπει να αποζημιωθεί, για τις δυο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του με γκαζάκια και με διαφορά 26 μηνών. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στον πέμπτο όροφο της οδού Ακαδημίας 35 στις 28 Ιανουαρίου 2010 και η δεύτερη στις 3 Απριλίου 2012. Για την επίθεση του 2010 την ευθύνη ανέλαβε η «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση», η οποία σε ηλεκτρονική προκήρυξη ανέφερε ότι ο Κ. Σημίτης επελέγη ως πρόσωπο «που συμβολίζει την πολιτική και οικονομική εξουσία».

Έτσι, επικαλούμενος το άρθρο 6 του νόμου 1897/1990 περί «απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας», ο πρώην πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει τη νόμιμη αποζημίωση για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο γραφείο του, αλλά και για την ηθική βλάβη που υπέστη ο ίδιος από την επίθεση των τρομοκρατών. Πρόκειται για κάτι το οποίο ο ίδιος δικαιούνται, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι «έμμισθοι ή άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, πολιτικοί ή στρατιωτικοί που υφίστανται υλικές ζημιές εξαιτίας ή εξ αφορμής τρομοκρατικής πράξης, που έγινε σε βάρος τους λόγω της ιδιότητάς τους, έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν από το Δημόσιο».

Φυσικά και ο κ. Σημίτης είχε το δικαίωμα να το πράξει αφού ο νόμος του το επιτρέπει. Το ερώτημα όμως, τίθεται ηθικά και εντελώς εκτός νομικού πλαισίου. Την ώρα που μισθοί και συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωση η παραπάνω κίνηση είναι κάτι παραπάνω από προκλητική...

Και το χειρότερο; Η απόφαση υπεγράφη και δόθηκε εντολή τα χρήματα να κατευθυνθούν προς τον τραπεζικό λογαριασμό του...
Έτσι... ενημερωτικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι ετήσιες αποδοχές του πρώην πρωθυπουργού έφταναν τα 224.000 ευρώ (εκ των οποίων τα 98.000 ευρώ προέρχονταν από τη βουλευτική αποζημίωση), ενώ οι ατομικές καταθέσεις του, σε διάφορες τράπεζες, ήταν 96.000 ευρώ. Την ίδια ώρα οι τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του Δάφνης άθροιζαν ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 369.829 ευρώ.

Από ....... spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια: