Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο «αντάρτικο» Μιχελάκη με επίθεση στο οικονομικό επιτελείο για τις τραπεζες

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Επίθεση κατά του οικονομικού επιτελείου εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «σ' αυτό το τόσο ζοφερό και αποπνικτικό οικονομικό περιβάλλον, είμαι βέβαιος πως όλοι θα προτιμούσαμε να συζητούμε σήμερα ένα νομοσχέδιο για την προστασία και την ανακούφιση των δανειοληπτών, αντί να ασχολούμαστε, για μία ακόμη φορά, με ένα σχέδιο νόμου, που αφορά στην ενίσχυση των τραπεζών».

Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να στηριχθούν αποτελεσματικά όλοι οι δανειολήπτες και χι μόνο οι υπερχρεωμένοι του «νόμου Κατσέλη», αφού, όπως διευκρίνισε, «τώρα απειλούνται και οι μέχρι σήμερα συνεπείς και φερέγγυοι δανειολήπτες, καθώς ανέλαβαν τις υποχρεώσεις τους κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες και σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις δυσβάστακτες δόσεις προς τις τράπεζες, αλλά και στις ιδιαίτερα αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις που κυριολεκτικά εξανεμίζουν το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους».

Παράλληλα πρότεινε την θέσπιση ενός ρεαλιστικού ποσοστιαίου ορίου, θέτοντας ως παράδειγμα το 30%, επί των μηνιαίων αποδοχών κάθε δανειολήπτη για καταβολή δανειακής δόσης, «προκειμένου να διασφαλιστεί για τον καθένα ένα περιθώριο αξιοπρεπούς διαβίωσης», όπως είπε.

Από ........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: