Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, γιατροί και εργαζόμενοι στους δήμους

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Στους δρόμους δάσκαλοι, καθηγητές, ένστολοι, γιατροί και εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι αντιδρώντας στις επικείμενες περικοπές των μισθών τους και στο πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις. ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στα Προπύλαια.




 
Στο μέτωπο της υγείας, σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά ενώ οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται στο μεταξύ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Κλειστοί σήμερα, Τετάρτη και αύριο οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ.Κλαυθμώνος. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:00.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στην Αττική, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδικάτου στην Ομόνοια στις 11:00.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που πραγματοποιούν τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά του ΤΤ και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν και οι ένστολοι, που διοργανώνουν στις 16:30 συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες στο συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια θα βρίσκεται σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αυτόνομη Παρέμβαση» ζήτησε κήρυξη γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, αποδίδοντας στην πλειοψηφία της «ιστορικές ευθύνες». Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει την κήρυξη γενικής απεργίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει το χρόνο διεξαγωγής.

Από ....tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: