Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σάλος στη Δικαιοσύνη με τα ελληνικά ομόλογα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Το ξανασκέφτονται οι δικαστικοί μετά τις χθεσινά στοιχεία Σταϊκούρα

Πολύ σοβαρά στοιχεία ανέκυψαν από τη χθεσινή απάντηση του Σταϊκούρα στον Παυλόπουλο για τις αγοραπωλησίες ομολόγων την περίοδο 2010 - 2011 που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι η δικογραφία για το έγκλημα στην Οικονομία δεν πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή και ο Άρειος Πάγος οφείλει να την επιστρέψει στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη συνέχιση της έρευνας τους.

Σύμφωνα με αυτά, την περίοδο που ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου εξόρκιζαν κάθε έννοια αναδιάρθρωσης του χρέους , οι ξένες τράπεζες ξεφορτώνονταν τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν τα οποία αγόραζαν οι ελληνικές τράπεζες , τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ιδιώτες αποταμιευτές με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστιες απώλειες από το PSI.

Κι ενώ στις 31/12/2009 ο εγχώριος τομέας κατείχε ελληνικά ομόλογα ύψους 56,9 δις ευρώ , στο τέλος του 2011 το ποσό αυτό ανήλθε στα 86,2 δις ευρώ. Παράλληλα οι ξένες τράπεζες από τα 141,5 δις ευρώ που κατείχαν σε ελληνικά ομόλογα στις 31/12/2009, δύο χρόνια αργότερα (31/12/2011) είχαν μόλις 35 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα! Δηλαδή φόρτωσαν στο εγχώριο σύστημα 110 δις ευρώ το οποίο υπέστη «κούρεμα» 75% και βάλε!

Οι αποδείξεις αυτές επαρκούν όχι μόνο για νέα εισαγγελική παρέμβαση αλλά και την κλήση νέων μαρτύρων για το τελεσθέν έγκλημα…

ΔΓ

Από ......  parapolitika




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: