Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ρύπανση του Μαλιακού


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Καλησπέρα σας.


Με τα παρακάτω θα προσπαθήσω να σας εκθέσω την άποψή μας για την ρύπανση του Μαλιακού.

Το Σάββατο στο ΤΕΕ διεξήχθη μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο ΄΄Ρύπανση του Μαλιακού΄΄.

Στην ημερίδα συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Μαλιακού S.O.S (που κατάφερε εν μέσω απειλών να αναδείξει το θέμα το προηγούμενο καλοκαίρι) και ο Στέφανος Σταμέλλος, μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, με μια αποκαλυπτική εισήγηση.

Το θέμα παρουσιάζεται σήμερα στο: http://www.paratiritisfthiotidas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3949:2010-05-09-13-09-09&catid=44:2009-02-26-17-25-41&Itemid=64 και στο: http://lamianews.blogspot.com/2010/05/blog-post_1050.html όπου έχει ξεκινήσει και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Από την παρακολούθηση της ημερίδας θα ήθελα να επισημάνω μερικά σημεία που πιθανώς δεν θα εμφανιστούν στα ΜΜΕ.

1. Ο Νομάρχης εμφανίζεται να μειώνει έως και να εξαφανίζει πρόστιμα που επέβαλε η επιθεώρηση Περιβάλλοντος σε διαπιστωμένους ρυπαντές της περιοχής μας.

2. Οι προϊστάμενες της Διεύθυνσης Υδάτων Κες Ευγενία Οικονόμου και Κυριακή Μιχελάκου παραδέχτηκαν την έλλειψη στελέχωσης σε επιστημονικό δυναμικό και την παντελή ανεπάρκεια της υπηρεσίας στην διαδικασία ελέγχου δειγμάτων νερού της περιοχής μας.

3. Η Ερευνήτρια του ΕΛΚΕΘΕ Καλλιόπη Πάγκου κατήγγειλε πως παρόλο που προτάθηκε ο έλεγχος και η παρακολούθηση του Μαλιακού από το ΕΛΚΕΘΕ, η Νομαρχία συνεργάζεται με ιδιωτικό εργαστήριο που διενεργεί και τους όποιους ελέγχους.

4. Σε ερώτηση από το ακροατήριο στην Κα Πάγκου για την ποιότητα νερών του Μαλιακού απάντησε πως βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση που σημαίνει(κατά την ίδια) πως η θάλασσά μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σας επισυνάπτω την συζήτηση που έγινε στο ραδιόφωνο για το θέμα ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα(Ο Χριστοδουλάκης του ΠΑΚΟΕ αμφισβητεί τις μετρήσεις της Νομαρχίας).

Εμείς πάντως σαν Πρωτοβουλία θα αναδείξουμε το θέμα(και μέσα από την ιστοσελίδα μας http://www.pepla.gr/) και θα προσπαθήσουμε να γνωρίζουμε από κοντά τiς εξελίξεις.

Θα σας ενημερώνω για ότι πέφτει στην αντίληψή μας.

Πολλά χαιρετίσματα σε όλους.
Παναγιώτης Στασινός
Συντονιστής της Σ.Ε της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: