Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις συμβασιούχων

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Σαρώνεται το δημόσιο. Καταργούνται και συγχωνεύονται δεκάδες οργανισμοί, για αρχή...οι συμβασιούχοι απολύονται, οι υπολοιποι μετατάσσονται υποχρεωτικά...

Κι όλα αυτά απο την πρώτη σύσκεψη για την πορεία των συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου των οποίων οι αρμοδιότητες επικαλύπτονται, που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο, το οποίο είναι έτοιμο, προβλέπει σε πρώτο κύμα την κατάργηση ή την συγχώνευση 70-75 οργανισμών, ενώ εκτιμάται ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λειτουργικά έξοδα, που άμεσα ή έμμεσα βαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στους οργανισμούς αυτούς, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι η μετάταξή τους, ενώ σε ότι αφοράτους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος. Η κυβέρνηση φέρεται να στοχεύει μέχρι το Μάιο να έχει γίνει η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τους πρώτους οργανισμούς και φορείς που θα συγχωνευτούν στα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας, Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μελετάται, επίσης, η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος. Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. Υπό κατάργηση είναι η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, εταιρείες διανομής αερίου, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου. Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει την συγχώνευση του ΗΣΑΠ με τη Αττικό Μετρό ΑΕ, και την ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) και την Τραμ ΑΕ.

Από.......i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: