Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αναξιόπιστος και Αφερέγγυος για πολλοστή φορά αποδεικνύεται με τα λεγόμενα του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις πράξεις του ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου στο θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού των Καμένων Βούρλων.


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com



Επιστολή αναγνώστη
του Blog




Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 5-3-2010 ο Δήμαρχος έκανε ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και για το θέμα της λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ

Στο προηγούμενο Συμβούλιο είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση για να επαναπροσληφθούν οι τέσσερεις συνδημότες μας που εργαζόντουσαν τα τελευταία χρόνια στο Βιολογικό και είχαν προσληφθεί από τον εργολάβο κ. Παπαλάμπρο.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε έστω και με τις διάφορες παρατυπίες της για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα ο Βιολογικός και μετά την λήξη της σύμβασης που έγινε στις 23-1-2010 με τον εργολάβο κ. Παπαλάμπρο και την απόλυση του προσωπικού.

Παρόλο που ήταν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι εδώ και ένα χρόνο από τον εργολάβο δέχτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου ρυθμιστούν τα της επανα-πρόσληψης των απολυμένων.

Αντί να έλθει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου αν έκανε εφαρμογή αυτής της απόφασης που πάρθηκε από το Συμβούλιο ήλθε και είπε ότι εγώ από μόνος μου τα άλλαξα όλα, άλλα μου είπατε να κάνω και άλλα έκανα .

Τους έδιωξα όλους τους παλιούς εργαζόμενους στο Βιολογικό και πήρα καινούργιους όπου μπορώ να συνεργάζομαι και να τα κάνω πλακάκια μαζί τους ώστε να τα κονομήσουμε όπως κάναμε με τα φωτιστικά που στοίχισαν 10 χ 45.000 ευρώ = 450.000 ευρώ με απ` ευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο τον κ. Βαργιανίτη.

Ήλθε ο κ. Αντωνίου ως σωτήρας λέγοντας ότι ο ΒΙΟ.ΚΑ θα λειτουργήσει με κόστος 90.000 ευρώ αντί με 300.000 ευρώ που λειτουργούσε μέχρι σήμερα .

Πήρα έναν εργοδηγό εμπειροτέχνη σαν επικεφαλής του Βιολογικού τον κ. Σκριμπόνη (Αντιδήμαρχος Δομοκού) που ασχολείται με αντλίες ,πομόνες για άρδευση , διάνοιξη πηγαδιών με γεωτρύπανο τον οποίο πληρώνω 45.000 ευρώ με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Αυτός έχει και έναν άλλον που τον βοηθάει φωτογράφισε ( τον Βαργιανίτη σαν πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Κολλωπετινίτσας που είναι, εργάζεται στην Περιφέρεια με τον κ. Ευμορφόπουλο ). Πήρα έναν Χημικό τον κ. Φαφούτη με 15.000 ευρώ. Έναν Αλβανό που έχει δικαίωμα ψήφου και έναν ξεπεσμένο πρώην Ξενοδόχο για νυχτοφύλακα. Επικεφαλής όλων αυτών είναι ο κ. Τρίγκας Γεώργιος (υπάλληλος της ΔΕΗ) σαν ειδήμονας που είναι στα θέματα αυτά. Έτσι κατόρθωσα να λειτουργεί άψογα ο Βιολογικός. Αυτό το σχήμα λειτουργίας του Βιολογικού θα σας φέρω εκ των υστέρων να ψηφίσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο άνθρωπος δεν παίζεται είναι αλλού για αλλού !!!!!!

Ξέχασε βλέπετε ο κ. Αντωνίου αυτά που έλεγε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ή έκανε πως τα ξέχασε . Έλεγε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αντωνίου ότι είναι υπέρ της λειτουργίας του Βιολογικού από το Δήμο και δεν πρόκειται να ξαναδοθεί σε ιδιώτη. Τώρα χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή Δημαρχιακής Επιτροπής το δίνει σε Ιδιώτη με απ` ευθείας ανάθεση κάνοντας κατάτμηση του έργου. Η λειτουργία του Βιολογικού είναι ενιαίο έργο και δεν μπορεί να σπάζεται σε κομμάτια για να τρώει τα χρήματα των Δημοτών ο κ. Αντωνίου με την Πλέμπα του, αυτό το πράγμα είναι παράνομο και θα κωλύσει στον Πάρεδρο.

Γιατί επί 3,5 χρόνια ο κ. Αντωνίου δεν προετοίμασε (αφού ήξερε πότε έληγε η σύμβαση του Εργολάβου) τη σύσταση με βάση το Νόμο 1069 /1980 της “ Δημοτικής Eπιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καμένων Βούρλων”. Είναι απλό γιατί δεν το έκανε , διότι εκεί δεν θα μπορούσε να παίζει με την μεταφορά χρημάτων από τον ένα κωδικό στον άλλο όπως κάνει τώρα. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης προβλέπεται από το νόμο να έχει ανεξάρτητη Ταμειακή Υπηρεσία από τον Δήμο όποτε εκεί ο κ. Αντωνίου δεν θα μπορούσε να κάνει τις λαμογιές του και να τρώει με την παρέα του τα χρήματα των Δημοτών των Καμένων Βούρλων.

Ο ίδιος ο κ. Αντωνίου είπε ότι το κόστος λειτουργίας του Βιολογικού είναι 90.000 ευρώ ( ποιος τον πιστεύει στον αέρα το είπε δεν έφερε κάποια οικονομοτεχνική μελάτη). Ας δεχθούμε όμως ότι αυτό είναι το κόστος λειτουργίας του Βιολογικού 90.000 ευρώ. Γιατί δεν κάνει ανοικτό διαγωνισμό με περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων ώστε να είναι και νομικά κατοχυρωμένος και πάει σε απ` ευθείας ανάθεση σε ανθρώπους που δεν έχουν και την καλλίτερη έξωθεν καλή μαρτυρία.

Είναι απλό θέλει να μοιράζεται τα επαναλαμβανόμενα 45.0000 ευρώ αυτός με την παρέα του.

Ο κ. Αντωνίου για να τα κονομήσει τώρα που βλέπει ότι δεν ξαναβγαίνει στις επόμενες εκλογές κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του(ίσως δεν μπορέσει ούτε συνδυασμό να κάνει).

Εκείνοι που πρέπει να προσέξουν είναι οι σύμβουλοι όχι της αντιπολίτευσης αλλά κυρίως της συμπολίτευσης. Διότι μια καινούργια Δημοτική αρχή αύριο όλα αυτά δεν θα τα αφήσει χωρίς έλεγχο. Και θα κληθούν όλοι αύριο να απολογηθούν για τις σημερινές αποφάσεις τους αν δεν είναι σύννομες και λειτούργησαν οικονομικά εις βάρος των Δημοτών.

Υστερόγραφο: Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης αν η γεώτρηση που άνοιξε ο κ. Σκριμπόνης στο κτήμα του κ. Βαργιανίτη στην Καρυά χρεώθηκε στο Δήμο Καμένων Βούρλων μαζί με τα έξοδα της γεώτρησης που έγινε από τον  κ.  Σκριμπόνη  στο “Κακαβάκι”  για λογαρισμό του  Δήμου Καμένων Βούρλων ???

……..κάπως έτσι θα λειτουργήσει απ` ότι φαίνεται Δημότες των Καμένων Βούρλων και ο Βιολογικός.


Ένας προβληματισμένος δημότης

που βλέπει όλα αυτά τα παράξενα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Καιρός να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους. Ας γνωρίζουν οι "αρμόδιοι" ότι έρχονται κι άλλες αναρτήσεις, μέχρι να επέμβει ο εισαγγελέας και όχι μόνο. Η αντιπολίτευση τα γνωρίζει όλα αυτά; Κι αν όχι (που ΚΑΚΩΣ),τώρα που τ'ακούει τί κάνει; Και δεν μιλάμε για καμιά ερωτησούλα, ίσα να βγάλουμε την υποχρέωση. Γνωρίζει ότι η συγκάληψη (αν υφίσταται) είναι μεγαλύτερη ατιμία; κι ότι κάποια στιγμή κι αυτή θα βγει στην επιφάνεια;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπε ακόμη ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου στην ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ποιού τις τσέπες έχουν πάει τα 2.500.000 ευρώ που έχει εισπράξει ο Δήμος από το Βιολογικό στο χρονικό διάστημα που είναι Δήμαρχος !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι ερώτηση είναι αυτή που έκανε ο προηγούμενος γράφων στο Blog ….. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια….. Είναι καλό να γίνει ένα γκάλοπ για αυτό το θέμα….

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν έχει πληρώσει ο κ. Αντωνίου ούτε τον εργολάβο , ούτε το προσωπικό του Βιολογικού. Όλα βέβαια αυτά τα χρέη του Δήμου θα μεταφερθούν στην επόμενη Δημοτική αρχή, η οποία Δημοτική αρχή αν αυτά τα λαμόγια δεν τα παραπέμψει στη δικαιοσύνη για να πληρώσουν αυτοί τα χρήματα , θα αναγκασθούν να τα πληρώσουν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων.