Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτόνομη κάθοδος για τους Οικολόγους Πράσινους

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com



Αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κάθε προεκλογικής συνεργασίας οι Οικολόγοι Πράσινοι εμμένοντας στη διακηρυγμένη θέση τους για αυτόνομη κάθοδο...

... Εκτιμούν ότι θα μπουν στη Βουλή με 8 έως 10 βουλευτές έχοντας στόχο να γίνουν καταλύτες των πολιτικών αλλαγών, καθώς βλέπουν ότι «η κρίση που βιώνει η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της ανάκαμψης του δικομματισμού αλλά μέσω πολιτικών αλλαγών που αντιμετωπίζουν τα αίτια της κρίσης».

Χθες σε συνέντευξη Τύπου μίλησαν για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει με φόντο το προεκλογικό τοπίο.
Είναι απορίας άξιο, αν δεν μπορεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια να συντάξει προϋπολογισμό ή να προστατέψει τα δάση ή να δώσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση αξιόπιστα στοιχεία για την κρίση, να τολμήσει να ζητήσει ξανά την ψήφο των πολιτών για να μας βγάλει από την κρίση, δήλωσε ο Μιχάλης Πετράκος, συντονιστής της γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

«Δεν επιδιώκουμε τη συμπάθεια»

Με αφορμή τις πυρκαγιές θέλω να πω ότι δεν επιδιώκουμε να κερδίσουμε τη συμπάθεια των πολιτών μέσα από την καταστροφή των δασών μας επειδή είμαστε Οικολόγοι Πράσινοι. Εμείς φωνάζουμε από το 2007 και αντλούμε τους ψηφοφόρους μας από τα κάστρα των δύο μεγάλων κομμάτων που έχουν υποστεί ρωγμές στα τείχη τους, από όπου γίνονται και οι μεγαλύτερες μετακινήσεις, τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, μέλος της γραμματείας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Είπε ακόμα ότι τα κόμματα θα πρέπει να κλείσουν με το παρελθόν τους και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Siemens που δεν αφορά μόνο τη Ν.Δ. «Σε μας πάντως στράφηκε ένα μέρος ψηφοφόρων ανεξάρτητα από την πολιτική τους καταγωγή», πρόσθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικαλούμενος και έρευνες που δείχνουν ότι ένα 17% δηλώνουν πράσινοι στη σκέψη. «Δεν μένει παρά να τους πείσουμε ότι είμαστε μια αξιόπιστη πολιτική λύση», δήλωσε. (σ.σ. Δεν εννοούσε φυσικά ότι θα πιάσουν και ένα τέτοιο ποσοστό).

Για τη δυναμική των Πράσινων μίλησε η Γεωργία Κοντούλη, μέλος της γραμματείας, αναφέροντας τις πρόσφατες εκλογικές επιτυχίες των Γερμανών συναδέλφων τους σε τρία κρατίδια: Τίρινγκερ 18 βουλευτές 6,2%, Σαξονία 6,4% -το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους στη συγκεκριμένη περιοχή-, Ζάαρλαντ 5,9% ρεκόρ. Στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αναδείχτηκαν οι Πράσινοι στις δημοτικές εκλογές σε τρίτο κόμμα με ποσοστό 12%. Στην Κολονία ξεπέρασαν το 20%.

Εχουμε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και όχι σκόρπιες ιδέες, είπε η Γεωργία Κοντούλη, συνεπικουρούμενη από την Κάτια Λεμπέση, επίσης μέλος της εκλογικής επιτροπής. «Πιστεύουμε ότι οι πολίτες μπορούν να δείξουν με την ψήφο τους προς τους Οικολόγους Πράσινους ότι δεν ανέχονται τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος».
Αποφασίσαμε στο πανελλαδικό συνέδριο να δημιουργηθεί μια ομάδα από 30 στελέχη μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που θα εκλεγούν να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τους ψηφοφόρους μας.
Και να προωθήσουν επάξια την πολιτική μας στη νέα Βουλή, δήλωσε Νίκος Χρυσόγελος με την επισήμανση: Η απόφασή μας αυτή αποβλέπει στο να μη γίνει με τυχαία κριτήρια η εκλογή των βουλευτών μας. «Πρώτα εκλογές», είπε, «και μετά κοιτάμε για συνεργασίες βάσει των προγραμματικών μας θέσεων».


(enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: