Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής

Την πολιτική πλατφόρμα της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου αναμένεται να δώσει στα κυβερνητικά στελέχη του ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης. Εν συνεχεία, ο Κ.Καραμανλής θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Κατά το τηλεοπτικό «διάγγελμά» του το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και περιέγραψε το διακύβευμα των εκλογών αυτών, θέτοντας στο επίκεντρο την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός δεν όρισε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως όπως όλα δείχνουν οι κάλπες θα στηθούν στις 4 Οκτωβρίου.

Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις αποφάσεις του και θα μεταβεί στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Η Βουλή θα κλείσει αύριο, Παρασκευή και τη Δευτέρα θα θυροκολληθει στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε η εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου να είναι απολύτως σύννομη, αφού το Σύνταγμα προβλέπει εκλογές εντός 30 ημερών από τη διάλυση της Βουλής.

Στις 11:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και θα επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και στο «διάγγελμα», με στόχο τη συσπείρωση της βάσης και τη συστράτευση όλων των στελεχών, πολλά από τα οποία τις προηγούμενες ημέρες προσπαθούσαν με πάθος να αποσοβήσουν τις εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το κλίμα στις τάξεις της ΝΔ είναι ηττοπαθές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «αυτοχειριασμό», ενώ ο συμβολισμός της 4ης Οκτωβρίου -ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- προκάλεσε ποικίλους συνειρμούς στις τάξεις του κόμματος.

Έτσι, από σήμερα ξεκινά -ουσιαστικά- η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και ο Κώστας Καραμανλής θα έχει την πρώτη ευκαιρία να εξηγήσει περαιτέρω τις αποφάσεις του, καθώς και να ξεδιπλώσει τα επιχειρήματα της ΝΔ, κατά την ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο Κ.Καραμανλής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει ζητήματα όπως η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ -εάν σε αυτά θα περιλαμβάνονται πρόσωπα που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη-, το ενδεχόμενο συνεργασιών, ενώ αναμένεται να ερωτηθεί για την επομένη των εκλογών στη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα ηγείται του κόμματος, ακόμη κι αν η ΝΔ χάσει τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: