Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Τα «Έργα και οι Ημέρες» ενός αποτυχημένου Δημάρχου..!



Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com



Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας –  14/5/2019

Συμβαίνει συχνά οι Δήμαρχοι να εξωραΐζουν την πραγματικότητα ώστε στα δικά τους μάτια να μην φαίνεται δυσάρεστη. Έτσι, νομίζουν πως όλα πάνε καλά. Δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και δεν έχουν λόγο να κάνουν κάτι για να την αλλάξουν.

Ο κ. Συκιώτης, ο επί 5 χρόνια Δήμαρχος του ΔΚΒ, στις 19/4/2019 παρουσιάζοντας τον συνδυασμό του «ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» για τις εκλογές της 26ης Μαϊου, αναφέρθηκε και στις προγραμματικές θέσεις που θα οδηγήσουν το ΔΚΒ στην επόμενη μέρα. Έκανε έκκληση σε εμάς τους δημότες να τον στηρίξουμε για 2η φορά και δεσμεύτηκε ότι στη «νέα θητεία του» θα ολοκληρώσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της 1ης θητείας, έχοντας ως οδηγό τη συνταγή :
Διαφάνεια, Συνέπεια, Συνεργασία.
Όλα αυτά τα επανέλαβε και χθες στο debate στην TV Star Λαμίας.
Δεν μας είπε, όμως, ποια έργα υλοποίησε στη 5ετη θητεία του.
Επειδή αυτή η λεπτομέρεια του ξέφυγε, είμαι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να του τα υπενθυμίσω, διότι εμείς οι δημότες δεν πρέπει να είμαστε «λωτοφάγοι», πρέπει να έχουμε και μνήμη και κρίση.

Ας δούμε  μ ε ρ ι κ ά  από τα έργα του δημάρχου κ. Συκιώτη από 1/9/2014 έως σήμερα, για τα οποία αυτός, η ομάδα του και οι συνοδοιπόροι τους ποιούν την νήσσαν !!!

1.    ΜΑΡΙΝΑ _ Παραχώρηση για 32+10 χρόνια = Λήξη 7/6/2048 στη ‘KAMENA VOURLA MARINE ΑΕΑΣ’ με πενιχρό μίσθωμα και δημιούργησε 3 προβλήματα (α) δεν έδωσε εναλλακτική λύση στους δημότες-ψαράδες (β) έκοψε την οδό ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ σε 2 τμήματα μη επικοινωνούντα μεταξύ τους δηλ. ένα δρόμο 70+ ετών και (γ) επέτρεψε την περίφραξη της χερσαίας ζώνης κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, εμποδίζοντας έτσι την ελεύθερη κυκλοφορία των δημοτών εντός αυτής. (Σημ. Γι αυτά τα θέματα διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας)

2.    ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΩΝ _ Η επέκταση των Σχεδίων στα Καμένα Βούρλα και στο Μώλο … στις καλένδες !

3.    ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ _ Παραμένει ακόμα κλειστό … αλλά οι πινακίδες συνεχίζουν να υπάρχουν στους δρόμους που οδήγησαν στο θάνατο έναν συνάνθρωπό μας !

4.    ΥΔΡΕΥΣΗ _ (α) Μέρος του Δικτύου Ύδρευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο, είναι με σωλήνες αμιάντου – σωλήνες θανάτου και (β) Ο Άγιος Χαράλαμπος συνεχίζει να υδροδοτείται με μεταφορά νερού με υδροφόρα από το Μώλο !

5.    ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ _ Πλήρης αδιαφορία για τη λειτουργία των Ιαματικών Πηγών !

6.    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ _ Πλήρης αδιαφορία για την Τουριστική Προβολή της περιοχής. Πρόσφατο παράδειγμα το σνομπάρισμα των τεχνικών της Σέρβικης Τηλεόρασης RTS I που γύρισε ένα documentary με σκοπό τη Τουριστική προώθηση της Περιοχής μας και την γνωστοποίηση των τοπικών προϊόντων και γεύσεων στο εξωτερικό !

7.    ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ _ Η πόλη των Καμένων Βούρλων λόγω Βιολογικού βρωμάει ‘σκατά’ και το περσινό καλοκαίρι κολυμπούσαμε μαζί τους !

8.    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ _ Η περιβαλλοντική μόλυνση στο απόγειό της, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας. Παντού χωματερές. Ακόμα και δίπλα στα λουτρά Κονιαβίτη !

9.    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ _ (α) Οι κάδοι απορριμμάτων, σχεδόν στο σύνολό τους, είναι σπασμένοι (β) γεμάτοι από σκουπίδια περιμένουν 3 και 4 ημέρες για να αδειάσουν (γ) η μεγάλη πρέσα είναι παροπλισμένη και (δ) η ανακύκλωση σταμάτησε ! 

10. ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ _ Εγκαταλειμμένες στη τύχη τους … τις επισκέπτεται μόνο στα πανηγύρια !

11. ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ _ Καμία ενέργεια για είσπραξη των Ανταποδοτικών Εσόδων από τους μπαταχτσήδες, επιχειρηματίες και δημότες, τα οποία είναι περίπου 3.500.000 € με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για να κλείσει μια τρύπα στο οδόστρωμα !

12. ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ _ Μεγάλη χρήση εικονικών  / πλαστών τιμολογίων δηλ. ο Δήμος παίρνει τιμολόγια για υπηρεσίες και υλικά που δεν έχει χρησιμοποιήσει από συγκεκριμένους τοπικούς επιχειρηματίες και δεν ξέρουμε σε ποιες τσέπες πάνε τα χρήματα. Φυσικά όχι στους επιχειρηματίες ! (Σημ. Για αυτήν την κακοδιαχείριση  έχει ζητηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να γίνει Οικονομικός και Διαχειριστικός Έλεγχος από Οικονομικούς Επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών στο Δήμο)

13. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ _ Χωρίς αιδώ δηλώνει ότι ζει από το επάγγελμά του αλλά βλέποντας κανείς τις δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ διαπιστώνει ότι δηλώνει ως ετήσιο εισόδημα: 29.000 ως Δήμαρχος και 3.000 ως Γιατρός. Κακός γιατρός ή φοροφυγάς;  Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

14. ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ _ Πρέπει να είναι ο μόνος Δήμαρχος στην Ελλάδα με 3ωρη παρουσία στο γραφείο του, ενώ η θέση του Δημάρχου είναι μια πλήρης απασχόλησης θέση !

15. …………..

Αυτά είναι τα «έργα και ημέρες» του κ. Συκιώτη και … Σία !!!
Αυτά ξέχασε να μας πει ο κ. Συκιώτης.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για ένα Δήμαρχο:
1.    που έδειξε απροθυμία να λειτουργήσει στο πλαίσιο Αρχών και Κανόνων …
2.    που οι λέξεις Διαφάνεια, Συνέπεια, Συνεργασία, του είναι άγνωστες …
3.    που έδειξε ότι έχει ως φιλοσοφία την καθεστωτική αντίληψη: Εγώ Ειμί!
4.    που το πολιτικό παπατζηλίκι το έχει σπουδάσει για τα καλά …
5.    που δεν έλυσε, αλλά πολλαπλασίασε τα προβλήματα μας … 
6.   που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αυτής της ποιότητας είναι ο κ. Συκιώτης που ζητά τη ψήφο σας για 2η δημαρχιακή θητεία.

Σας ρωτάω, λοιπόν: Είστε περήφανοι για αυτή την εικόνα του Δήμου μας;

Θα τον ψηφίσετε για να κάνει τι; Να βάλει την ταφόπλακα στον ΔΗΜΟ;
Θα του το επιτρέψετε ως πολίτες; Αρκετά δεν υποτίμησε την νοημοσύνη σας;

Τον εμπιστευτήκατε το 2014. Εάν όμως τον εμπιστευτείτε για 2η φορά αφού τώρα ξέρετε, θα φέρετε ακεραία την ευθύνη και να μην διαμαρτύρεστε μετά πως και πάλι σας εξαπάτησε. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Γιατί όπως σοφά είπε ο Αβραάμ Λίνκολν (16ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, 1861-1865) : «Η ψήφος έχει μεγαλύτερη δύναμη από την σφαίρα. Η σφαίρα σκοτώνει έναν, η ψήφος πολλούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: