Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μώλου–Αγίου Κωνσταντίνου για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού των Καμένων Βούρλων


Αναρτήθηκε από ........    energoipoliteskv.blogspot.com




 
 
 

18/7/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τεράστιες πολιτικές ευθύνες αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Γ. Συκιώτης και η παράταξή του μετά την εσπευσμένη υπογραφή σύμβασης ξεπουλήματος του λιμανιού των Κ. Βούρλων με τον επιχειρηματία χθες Δευτέρα 17/7/2017.
 
Από την πρώτη στιγμή, όταν το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού είχε έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν αντίθετη. Δηλώσαμε μάλιστα ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση. Στα πλαίσια αυτά, μαζί με το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ζητήσαμε εγγράφως τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ανάκληση της απόφασης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Αντί γι’ αυτό ο Δήμαρχος υπέγραψε άρον – άρον τη σύμβαση, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει. Επικαλούμενος τους νόμους του αστικού κράτους a la carte, παρέα με τον πρόεδρο του ΔΣ, δεν ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων για σύγκληση ΔΣ εντός 6 ημερών.


Αλήθεια κ. Δήμαρχε τι φοβάστε, αφού έχετε την πλειοψηφία στο ΔΣ; Γιατί τέτοια πρεμούρα, όταν έχετε στα χέρια σας αίτηση του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας για σύγκληση του ΔΣ;
Η θέση μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, η αξιοποίησή του ως μοχλός ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της αλιείας και όχι πεδίο κερδοφορίας στα χέρια των επιχειρηματιών. Σε αυτή την πρότασή μας ο τότε αντιδήμαρχος Κ. Βούρλων είχε δηλώσει ότι η διοίκηση είναι ανίκανη να κάνει κάτι τέτοιο. Αν και εμείς πιστεύουμε ότι δεν το θέλει, όχι ότι δεν το μπορεί.



Η αφετηρία της πολιτικής μας είναι ριζικά αντίθετη με τη δική σας : Εσείς επιδιώκετε ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους με το λαό στην πρέσα, ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ανάπτυξη με άξονα τα λαϊκά συμφέροντα.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στρέφεται σε βάρος του λαού των Κ. Βούρλων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο μικροέμπορος.
 
Σας προειδοποιούμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να ακυρώσουμε στην πράξη την παράδοση του λιμανιού σε ιδιώτη.

Αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη, εσείς και η διοίκησή σας, για τις οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις για το λαό μας το επόμενο διάστημα.



Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς, τους φορείς και το λαό της περιοχής μας, να υψώσουν τοίχος αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση. Να απαιτήσουν να αποδοθεί το λιμάνι σε αυτόν που ανήκει: ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
 
 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: