Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σόιμπλε: «Οχι» σε κούρεμα, «ναι» σε βοήθεια προς την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




«Ποτέ ξανά» διαμηνύει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν ερωτάται για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές πως δεν θέλει καν να ακούει τη λέξη «κούρεμα», αλλά εμφανίστηκε θετικός για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, με λιγότερο επιβαρυντικούς όρους, χωρίς να θέλει να αναφερθεί στο ύψος του ενδεχόμενου πακέτου.
Παράλληλα σημείωσε πως πιστεύει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020, ενώ απαντώντας στο τι θα άλλαζε στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής τόνισε πως μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τα «τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή».

Σημείωσε ότι είναι πλάνη πως το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής, συμπληρώνοντας μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος. Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός έστειλε και ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές. «Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε και ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ....... iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: