Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σε ποσοστό 62,2% οι συμμετέχοντες στην έρευνα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών...
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του Mega.

Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 21,4%
ΝΔ 20,2%
Χρυσή Αυγή 7,2%
ΚΚΕ 6,1%
ΠΑΣΟΚ 5,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,4%
ΔΗΜΑΡ 3,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%
Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό 1,1%
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%
Αλλο κόμμα 3,9%, Λευκό-Άκυρο 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 18,1%
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 30%, ενώ το 26,3% απαντά κανένας από τους δύο.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 20,8%
ΝΔ 19%
Χρυσή Αυγή με 7%
ΚΚΕ 7%
ΠΑΣΟΚ 5,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%
ΔΗΜΑΡ 3,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%
Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό 1,3%
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%
Αλλο κόμμα απάντησε το 3,7% Λευκό-Άκυρο το 1,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 19,7%.

Όχι σε βουλευτικές εκλογές
 
Σε ποσοστό 62,2% οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη έρευνα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ στο ερώτημα αν πρέπει να ακολουθήσουν εθνικές εκλογές στην περίπτωση του ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος στις ευρωεκλογές θετικά απαντά το 41,6% και αρνητικά το 56,6%. Ιδιαιτέρως υψηλό είναι, εξάλλου το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, που φθάνει στο 74,2%, καθώς μόνον ένας στους τέσσερις (24,8%) πιστεύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται, σε ποσοστό 65,5%, υπέρ της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ, παρόλο που ένα εξίσου υψηλό ποσοστό της τάξης του 63,4% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει το επόμενο διάστημα.

Το 30,4% κρίνουν θετικά τη επιδιωκόμενη συνεργασία στο χώρο της Κεντροαριστεράς και ένα ποσοστό της τάξης του 17,5% θεωρεί πολύ και αρκετά πιθανό να ψηφίσει στις ευρωεκλογές ένα τέτοιο σχήμα. Αντιστοίχως ένα ποσοστό της τάξης του 14% θεωρεί αρκετά ή πολύ πιθανό να ψηφίσει έναν νέο σχηματισμό στα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται κατά του ενδεχόμενου να της απαγορευθεί η συμμετοχή στις επόμενες εκλογές, κάτι το οποίο δηλώνει ότι επιθυμεί το 36,8%, ενώ στο 32,8% φθάνουν οι πολίτες που πιστεύουν ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Από ........  epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: