Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η λίστα του Κάντα για τις μίζες -Τα 26 Χρυσά συμβόλαια με τα εξοπλιστικά

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά από τη νέα μαραθώνια απολογία του πρώην αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τις 26 εταιρείες που είχαν υπογράψει συμφωνίες με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 11,099 δισ. ευρώ.

Οπως γράφει και το Εθνος τώρα οι ανακριτές αναζητούν τα πρόσωπα, τους Ελληνες που κρύβονται πίσω από την κάθε κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου να ξετυλίξουν το μίτο της Αριάδνης και να φτάσουν στην αρχή από εκεί δηλαδή που ξεκίνησε η διαδρομή της μίζας.

Λίγο πριν από τις νέες συλλήψεις

Η κατάθεση του πρώην συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου Αντώνη Κάντα έδειξε τις διαδρομές της μίζας για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ, αλλά και μικρότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων που έτρεξαν την τετραετία 1998-2001.

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών «έδωσε» στην κατάθεση του, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατη δικαστική πηγή, οκτώ μεσάζοντες οπλικών συστημάτων και τώρα η Δικαιοσύνη θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο όλες τις εταιρείες που συνεργάστηκαν με το υπουργείο Αμυνας τα τελευταία χρόνια.
Η έρευνα αυτή θα αφορά είτε τους εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών, είτε μικρότερες εταιρείες και τους αντιπροσώπους τους. Εκτός από ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα ακολουθήσει και ερευνά του ΣΔΟΕ στις εδώ εγκατεστημένες εταιρείες τους.

.
Πίνακας: ΕΘΝΟΣ


Από .......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: