Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Λοβέρδος: Ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ - Σκοπός μας η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόσκληση Τσίπρα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να φύγουν από τα κόμματα τους, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ωστόσο κράτησε ίσες αποστάσεις και από τα λεγόμενα περί «αποστασίας».

Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε πως «είναι κατανοητό και σύνηθες ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης να καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν ένα νομό.

Είναι όμως απαράδεκτο, και συνιστά πολιτική χοντράδα να καλείς έναν βουλευτή να φύγει από το κόμμα του», ωστόσο άσκησε κριτική και στις κατηγορίες του Ευάγγελου Βενιζέλου περί αποστασίας, λέγοντας:: «Οι ιστορικές αναλύσεις που συσχετίζουν την παρούσα περίοδο με την περίοδο της αποστασίας, ειναι υπερβολικές και καταχρηστικές».

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, δική του στρατηγική επιλογή είναι «ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ» και στο πλαίσιο αυτό περιέγραψε ως σκοπό του την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Όσο για τις συζητήσεις μεταξύ του κόμματός του και της ΔΗΜΑΡ, επανέλαβε πως αφορούν τη συνεργασία και σε επίπεδο εθνικών εκλογών, ενώ ερωτηθείς για τυχόν μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άνοιξε το θέμα χθες ο Φώτης Κουβέλης, απέφυγε να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Αναφορικά με την επικείμενη κατάθεση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού που είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως «η στήριξη της κυβέρνησης είναι καθήκον των κομμάτων που έχουν συναποφασίσει να κυβερνήσουν μαζί. Έχουν δημοσιεύσει ένα κείμενο στρατηγικής συνεργασίας μακράς πνοής. Ειναι δυο κόμματα και έχουν τους βουλευτές τους.

Σε ό,τι μας αφορά για την από δω και πέρα στάση μας σε σχέδια νομού, εμείς θέλουμε να τονίζουμε ότι καταστατικός λόγος της ύπαρξης μας, θεμελιώδης αιτία της δημιουργίας μας είναι να συμβάλουμε στη μάχη κατά της ανεργίας και της ύφεσης, η κυβέρνηση έχασε οριστικά αυτή τη μάχη.

 Για μας είναι αδιανόητη η συμμετοχή σε αυτήν η στήριξη της».

φωτογραφία: eurokinissi

Από ......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: