Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ακέφαλο το ΤΕΙ Στερεάς; Ποιος θα είναι ο πρόεδρος από αύριο;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δύο ΤΕΙ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα με την διοίκησή τους μιας και από σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το ΤΕΙ Στερεάς και Πάτρας μένουν ακέφαλα!

Σύμφωνα με τη διαδικασία συγχώνευσης που ακολούθησαν τα παραπάνω ΤΕΙ, μέχρι σήμερα ο κος Αναστασίου στο δικό μας και ο κος Καπλάνης στην Πάτρα είναι πρόεδροι.

Από αύριο όμως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα ή εξουσία στο να διοικούν τα αντίστοιχα Ιδρύματα.

Στην Πάτρα ο κ. Καπλάνης βρίσκεται πολύ κοντά στην παράταση των αρμοδιοτήτων του, στο δικό μας ΤΕΙ όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport τη Δευτέρα ο νυν πρόεδρος κ. Αναστασίου ίσως προχωρήσει και σε παραίτηση αν δεν λάβει και ο ίδιος την παράταση που μόνο ο Υπουργός Παιδείας μπορεί να δώσει.

Αναρωτιόμαστε ποιος ευθύνεται που το ΤΕΙ οδηγήθηκε σε αυτήν την οριακή κατάσταση και γιατί δεν είχαν προχωρήσει νωρίτερα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου;

Να προσθέσουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στη φάση της εκλογής του εκπροσώπου των φοιτητών στο Συμβούλιο και αμέσως μετά των τεσσάρων εξωτερικών μελών. Υστερα θα ανακοινωθούν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι και οι καθηγητές θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο (πρύτανη ). Εχοντας πρόσφατες όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εκλογή του κ. Αναστασίου, φοβόμαστε ότι το ΤΕΙ μπαίνει σε μία παρόμοια και με πολλά προβλήματα διαδικασία.

Οσον αφορά το νέο θέμα που προέκυψε με τον εκπρόσωπο των φοιτητών, επίσης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η όλη εξέλιξη. Οι φοιτητές πρόσφατα έβγαλαν ανακοίνωση που ρωτούσαν γιατί ο πρόεδρος του ΤΕΙ δεν ανακοίνωνε τον φοιτητή που είχαν ψηφίσει, μετά από τη διαδικασία εκλογών στη Λαμία και Χαλκίδα.

Ο πρόεδρος στις 22 Νοεμβρίου επανακήρυξε εκλογές των φοιτητών, μιας και δέχθηκε τρία ονόματα φοιτητών, από ένα που χρειάζεται. Περίεργη εξέλιξη, φέρνοντας σε «εμπόλεμη» κατάσταση τους φοιτητές με τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Εύλογα κανείς διαπιστώνει ότι το ΤΕΙ Στερεάς αντιμετωπίζει πολλά οργανωτικά προβλήματα, ενώ για κάποιο λόγο δεν ακολουθήθηκαν οι πρέπουσες διαδικασίες.

Δε φτάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας και η εκπαίδευση γενικότερα ερχόμαστε και εμείς να προσθέτουμε νέα στο ήδη προβληματικό μετά τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ Στερεάς.

Ας φροντίσουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη διοίκησή του στην επίλυση αυτών των προβλημάτων που μπορούν εύκολα να κάνουν και να μη μας αναγκάζουν να αναρωτιόμαστε γιατί οδήγησαν σ΄αυτή την κατάσταση το νέο "αναβαθμισμένο" ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Από  .........   lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια: