Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: «Οφείλεις να παρέμβεις για να ανοίξει το Καποδιστριακό»

 Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Την προσωπική παρέμβαση του πρύτανη του ΕΚΠΑ προκειμένου να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Ιδρύματος και να μην χαθεί το εξάμηνο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο κ. Αρβανιτόπουλος κάλεσε επίσης τον κ. Πελεγρίνη, να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, «όπως έχουν κάνει οι πρυτάνεις των υπόλοιπων επτά πανεπιστημίων που έχουν υπαχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας».

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά την απόφαση συνέχισης της απεργίας, που ελήφθη δια βοής και την ένταση που προκλήθηκε σήμερα στο ΕΚΠΑ όπου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, περίπου 50% των υπαλλήλων προσήλθε στις διοικητικές υπηρεσίες για να εργαστεί. Σύμφωνα μάλιστα με υπαλλήλους που προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους σήμερα, έγιναν δέκτες απειλών από απεργούς συναδέλφους τους.

Τις πληροφορίες αυτές διαψεύδει από την πλευρά της η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων, που υποστηρίζει ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ότι ουδείς εκ των υπαλλήλων προσήλθε στην εργασία του, δεδομένου ότι η απεργία περιφρουρείται.
Με επίσημη δήλωσή του ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας  κατήγγειλε ότι διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Όσον αφορά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, διευκρίνισε ότι του ζήτησε:
  • 1ον να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και
  • 2ον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.
Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, «όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος», ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας.

Σήμερα εξάλλου, ο  κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ. Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική» από παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Στο ΕΜΠ λειτουργούν τέσσερις από τις εννέα σχολές (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών), ενώ οι υπόλοιπες πέντε τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Από .......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: