Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ένας λαός αιχμάλωτος σε σπιράλ θανάτου και μια χούφτα πολιτικάντηδες, παρτάκηδες της συμφοράς, να υποδύονται τα μαστοράκια της βλάβης. Μας προσέβαλε λέει ο Αυστριακός τεχνοκράτης του Euro Working Group, όταν είπε ότι έχει να πάει πρώτα σκί (βλέπε διακοπές των Χριστουγέννων) και στη συνέχεια να ασχοληθεί με το ελληνικό πρόβλημα. Και ποια είναι η προσβολή αδέλφια; Ότι δεν γουστάρουν άλλο οι Ευρωπαίοι να ασχοληθούν με μια ατιμασμένη ζητιάνα χώρα;  Με ένα κράτος που καθημερινά, για δεκαετίες ολόκληρες ατιμάζουν οι εκλεγμένοι από τον (ανεγκέφαλο) λαό ηγέτες του;

Έχουν δικαίωμα να προσβάλλονται οι εγχώριοι μπαταχτσήδες πολιτικοί; Έχει δικαίωμα να προσβάλλεται ένας αναξιοπρεπής λαός που ζητιανεύει ανά τους αιώνες;
Για ποιο λόγο να χαλάσουν τις διακοπές τους οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες του ευρώ;
 Για να δώσουν και άλλα δανεικά ώστε να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνείται ή είναι ανίκανος να διώξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Για να πληρωθεί το κηφηναριό της ΕΡΤ που για δεκαετίες τώρα βόλευαν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης; Για ποια χώρα να χαλάσουν τις διακοπές τους;
 Για ένα κράτος που αρνείται να κάνει την παραμικρή μεταρρύθμιση του δημόσιου κτήνους; Γιατί θα πρέπει να χαλάσει τις διακοπές του ο Αυστριακός;
 Μήπως για να ασχοληθεί  με  το πως θα πληρωθούν οι υπάλληλοι υπουργείων, φορέων και οργανισμών του βαθέως σαλαταδόρικου κράτους; Δείτε εδώ το προκλητικό παράδειγμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων(!)

Τρία χρόνια τώρα οι Ρουπακιώτηδες των κυβερνήσεων κοροιδεύουν τους Ευρωπαίους. Τρία χρόνια τώρα οι πρωθυπουργοί δείχνουν ανίκανοι να επιβληθούν στους υπουργούς τους οι οποίοι-με λίγες εξαιρέσεις-έχουν μετατραπεί σε Ρουπακιώτηδες και Μανιτάκηδες. Και ξέρετε γιατί; Για λόγους αυτοσυντήρησης, από ένστικτο επιβίωσης: Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστές και εισαγγελείς, πρόεδροι και πρωθυπουργοί, γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι το ίδιο ανεπαρκείς με τον διορισμένο στρατό των κηφήνων του δημοσίου.

Και οι 4 εξουσίες από κοινού έστησαν ένα προς ένα τα πιόνια τους στον κρατικό μηχανισμό με την λογική που ο νικητής μοιράζει τις σκοπιές στους τσιλιαδόρους για να προστατέψει την περιοχή που μόλις κατέλαβε. Κανείς από τους Έλληνες ηγέτες της μεταπολίτευσης δεν τόλμησε να κοντραριστεί με το βαθύ διεφθαρμένο κράτος. Ακόμη και ο εθνάρχης Καραμανλής, κρατικοποίησε-λες και ήταν ο Τσαουσέσκου-την Ολυμπιακή του Ωνάση.

 Δεν τον είχαν κατηγορήσει άδικα για σοσιαλμανία. Το βαθύ κράτος των μετρίων και των μετριοτήτων δεν επέτρεψε στα φωτεινά μυαλά των συμπολιτών μας να διακριθούν στο τομέα που ο καθένας θα μπορούσε να αναδείξει το ταλέντο του. Πολύ συχνά μένουμε άναυδοι όλα αυτά τα χρόνια για τους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Επιχειρηματίες, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, επιστήμονες, εφευρέτες, καθηγητές πανεπιστημίων, σπουδαίοι γιατροί και πάει λέγοντας.
Έχει αναρωτηθεί κανείς πως θα μπορούσαν να ανθίσουν αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα του Φωτόπουλου, του Καλφαγιάννη, του Ρίζου Ρίζου, των διεφθαρμένων εφοριών, πολεοδομιών, υπουργείων και πάει λέγοντας; Πως μπορεί να ανθίσει κανείς με φόντο έναν κρατικό μηχανισμό κομπλεξικό, ζηλόφθονο και έτοιμο να βάλει πάσης φύσεως εμπόδια στα φωτεινά μυαλά όπου κι αν τα συναντήσει είτε πρόκειται για έναν αγρότη που θέλει να ξεφύγει από την πεπατημένη είτε πρόκειται για έναν επιστήμονα. Καμία τύχη. Εγκλωβισμένοι στο σπιράλ του θανάτου οδεύουμε στους φούρνους του Άουσβιτς.

 Πριν καούμε ζωντανοί, πριν αφήσουμε και την τελευταία μας αναπνοή στον μάταιο τούτο κόσμο έχουμε υποστεί τέτοια εγκεφαλική αλλοίωση που μένουμε απαθεί στο θέαμα του τσίρκου της Βουλής. Τους είδατε το περασμένο σαββατοκύριακο. Άδεια τα έδρανα της βουλής.

 Οι καλοπληρωμένοι πολιτικοί κηφήνες με τους πολυτελείς μισθούς, τα σέα τους, τα μέα τους προτίμησαν να απολαύσουν ένα ηλιοόλουστο ΣΚ από το να καταθέσουν τις όποιες ιδέες τους για την έξοδο από το τούνελ. Αλλά ακόμη κι αν δεν είχαν ιδέες από σεβασμό σε έναν μαλάκα λαό που τους έστειλε στη βουλή όφειλαν να είναι όλοι παρόντες στην αίθουσα της βουλής.

 Από ένδειξη σεβασμού και μόνο. Τα άδεια έδρανα της βουλής σε μια τόσο κρίσιμη υποτίθεται συνεδρίαση ταξίδεψαν σε όλο το κόσμο και πολύ εύκολα από τα χείλη της χαιρέκακης Μέρκελ θα μπορούσε να ξεφύγει το σχόλιο:
-Koίτα με τι κατσαπλιάδες έχουμε μπλέξει. Ούτε καν τις προτάσεις μομφής δεν παίρνουν σοβαρά εκεί στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η εικόνα μέσα και έξω από τη χώρα. Πως να πάρουν σοβαρά αυτό το ανυπόληπτο κράτος αλλά και τους πολίτες του που δεν αντιδρούν; Είμαστε τόσο ανάξιοι που ακόμη και την επανάσταση επιχειρήσαμε να την εισάγουμε από την Ισπανία-βλέπε Αγανακτισμένοι. Ούτε να αντισταθούμε δεν γνωρίζουμε. Τόσο μαλάκες….
 
Photo Alexandros Katsis/ Fosphotos

Από .......   kourdistoportocali