Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νέες μειώσεις στις συντάξεις - Επιπλέον εισφορά στις πρόωρες για να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Νέο σχέδιο με αυξημένη εισφορά για όσους βγαίνουν πρόωρα σε σύνταξη
- Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για ασφαλισμένους πριν το '92 και το '83
- Η ηλικία και το ποσό της σύνταξης θα “βγάζουν” το ποσό για την επιπλέον εισφορά

Η κατακραυγή και μόνο στο άκουσμα της αύξησης των ορίων ηλικίας ακόμη και για παλιούς ασφαλισμένους προ του '92 και του '83 που έχουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης έκανε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα αναζητώντας άλλη λύση για να κλείσει η μαύρη τρύπα των Ταμείων.

Ούτε αυτό που τώρα μελετάται ως λύση είναι βέβαια ευχάριστο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο σχέδιο περιλαμβάνει εξτρά εισφορά στις συντάξεις όσων βγαίνουν πρόωρα σε σύνταξη.

Με λίγα λόγια όσοι επιλέγουν να βγουν σε σύνταξη πριν τα 62 ή τα 67 έτη που είναι σήμερα τα γενικά όρια θα έχουν επιπλέον εισφορά, θα παίρνουν δηλαδή μικρότερη σύνταξη.

Πόση θα είναι αυτή η επιπλέον εισφορά και ποιο θα είναι το ποσό που θα περικόπτεται δεν έχει καθοριστεί καθώς μελετάται να υπάρξει ένας συντελεστής μέσω του οποίου θα προκύπτει η επιπλέον κράτηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ένας συνδυασμός ποσού σύνταξης των ετών εργασίας και της ηλικίας του δικαιούχου.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα αυξηθούν τα έσοδα στα Ταμεία, καθώς τα εισρεύσει ζεστό χρήμα από τις εισφορές των πρόωρα συνταξιοδοτούμενων.

Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη πρέπει να υπάρξει στόχευση και όχι οριζόντια μέτρα ώστε να βρεθεί η λύση για το δημοσιονομικό κενό των 2,1 δισ. ευρώ.


Από ......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: