Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

"Μέγας Άρχων Ρεφερενδάριος" ο Γιώργος Καλαντζής!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

O βυζαντινός τίτλος, η μύηση και οι μυστικές αποστολές

"Μέγας Άρχων Ρεφερενδάριος" του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ο νέος β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής!

Ο Καλαντής τον Απρίλιο του 2010 είχε ανακηρύχθεί στην Κωνσταντινούπολη, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και μάλιστα την μέρα της ονομαστικής του εορτής με τον τιμητικό τίτλο του ...'Αρχοντος Ρεφερνδάριου, έναν ...βυζαντινό τίτλο, που σήμαινε τον προσωπικό αντιπρόσωπο του Πατριάρχη με ανώτερο βαθμό, ο οποίος αναλάμβανε εμπιστευτικές πάντα αποστολές με διπλωματικό χαρακτήρα στις άλλες Εκκλησίες αλλά και στην βυζαντινή κυβέρνηση.

Η τελετή είχε γίνει μετά τη Θεία Λειτουργία της Παρασκευής , στον Πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική τελετή!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, απένειμε το «οφφίκιον» του Άρχοντος στον π. Υπουργό, μιλώντας με λόγια εξαίρετα και συγκινητικά για την προσφορά του κ. Καλαντζή στην πολιτική, στην κοινωνία, στη Μακεδονία και τη Θράκη, την οποία υπηρέτησε ως Υπουργός, κάνοντας ειδική αναφορά στο έργο του από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στη συνεργασία που είχε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Λέτε να αναλάβει και καμία "μυστική" αποστολή από την νέα του θέση;

Από ........ parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: