Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ντάϊσελμπλουμ: Δεν μετανιώνω για τις δηλώσεις που έκανα!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ. Mιλώντας στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο, είπε ότι δεν μετανιώνει για τις δηλώσεις που έκανε τόσο στους Financial Times όσο και στο Reuters μετά την συμφωνία για την διάσωση της Κύπρου.

Είπε επίσης ότι δεν έχει διαπιστώσει πολύ πανικό στις αγορές τις τελευταίες ημέρες και επιτελώντας πολύ σωστά την "αποστολή" που του έχει ανατεθεί, είπε: "είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους πολίτες πώς κινούμαστε σταδιακά στο νέο καθεστώς".

Πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι η διάσωση της Κύπρου ταιριάζει στη νέα προσέγγιση αναφορικά με τις τραπεζικές διασώσεις.

Για να θολώσει βέβαια λίγο τα νερά είπε επίσης: "Η Κύπρος δεν προσφέρει κάποιο προσχέδιο για μελλοντικές τραπεζικές διασώσεις. Αλλά ταιριάζει με τη νέα προσέγγιση προς τις τραπεζικές διασώσεις η οποία εξελίσσεται. Δεν είπα κάτι καινούργιο".

Και για να γίνει λίγο πιο φιλολαϊκός κατέληξε: "Οι κίνδυνοι θα πρέπει να πέφτουν σε αυτούς που αναλαμβάνουν τους κινδύνους και όχι στους φορολογούμενους".

Διευκρίνισε επίσης ότι είναι αναπόφευκτο οι ανασφάλιστοι καταθέτες να υποστούν ζημιές με βάση την κυπριακή διάσωση, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι μια "εξαιρετική" περίπτωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια: