Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Για να μην ξαναγίνουν κολίγοι: πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ωριαίους αποκλεισμούς σημειών των εθνικών οδών προχωρούν σήμερα οι αγρότες, ενώ τις 6.00 μ.μ. οργανώνουν συλλαλητήριο στη Λάρισα. Την ίδια ωρα σύσκεψη των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης για το θέμα. Διαμαρτυρία με δωρεάν διάθεση 50 τόνων προϊόντων μπροστά στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλ. Βάθη πραγματοποίησαν το πρωί οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Nεότερα ως το μεσημέρι της Τετάρτης 6/2 (1.30 μ.μ.): Aποκλεισμός της Εγνατίας από αγρότες - Πάτρα: Οι αγρότες πέταξαν φρούτα και λαχανικά στην Γ΄ ΔΟΥ (φωτ. & βίντεο)

Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων θα τεθεί σήμερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 6 το απόγευμα. Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους (αναλυτικά τα σημεία εδώ: Ωριαίοι αποκλεισμοί σε 9 σημεία των εθνικών οδών το μεσημέρι)

Επιπλέον, σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Ρούμελης στην είσοδο της Λαμίας, θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου. Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μία ώρα.

Ωστόσο, η κατασταλτική τακτική της κυβέρνησης έγινε για μια ακόμα φορά φανερή, καθώς τα ΜΑΤ επιτέθηκαν χθες με γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου-λάμψης στους αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας όταν οι αγρότες επιχείρησαν να κάνουν σύντομη συμβολική πορεία στην Εθνική Οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Από ....  left

Δεν υπάρχουν σχόλια: