Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ασπίδα προστασίας Μαξίμου σε Στουρνάρα από τα "γαλάζια" βέλη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αναμένεται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας...
Νέα σύσκεψη εντός της εβδομάδας εξετάζει να συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς με τους Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη με σκοπό τη δημιουργία κοινού μετώπου των τριών κυβερνητικών εταίρων απέναντι στο μπαράζ των κινητοποιήσεων, καθώς και στις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, με αφετηρία το σχέδιο ενιαίας φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στόχος της σύσκεψης των τριών αρχηγών θα είναι να υψωθεί και τείχος προστασίας από τους κυβερνητικούς εταίρους προς τον Γιάννη Στουρνάρα. Η ηχηρή στήριξη του υπουργού Οικονομικών κρίνεται αναγκαία, καθώς εξακολουθεί να δέχεται βολές, ιδίως από τους κόλπους της ΝΔ, παρά τις παρασκηνιακές παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ιδιαίτερη αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια κατά του υπουργού από τον γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη την Κυριακή. Κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν το βράδυ να αποκηρύξουν τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «προσωπικές απόψεις» του γραμματέα της ΝΔ.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, χαρακτήρισε «ανοησίες» τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών στις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την κρίση και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2007 - 2009. «Θα τον καλέσουμε στη Συγγρού αν θέλει να έρθει, να τον εξετάσουμε αν ξέρει καλά την οικονομική ιστορία της Ελλάδας...», σχολίασε δηκτικά ο γραμματέας της ΝΔ στον ΣΚΑΙ.

Επίθεση στον κ. Στουρνάρα είχε εξαπολύσει χθες και ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέροντας (στον Real) ότι ο υπουργός Οικονομικών «έχει παρελθόν» καθώς «μαγείρεψε τα στοιχεία το 2000 για να μπούμε στην ΟΝΕ».


Η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται το αργότερο έως την Τετάρτη, καθώς Πέμπτη και Παρασκευή (7-8 Φεβρουαρίου) ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που καλείται να εγκρίνει τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την εξαετία 2014-2020.

Από ...... epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: