Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κάλπη-κη ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ – Στήνουν επτά κάλπες στη Βουλή και τη δημοκρατία στο... απόσπασμα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

- Στις 10:00 από την Ολομέλεια θα αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη σύσταση της προανακριτικής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
- Μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δέχτηκε να στηθούν επτά κάλπες
- Το πρωί συνεδριάζει η ΔΗΜΑΡ για να καθορίσει τη στάση της
- Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ για μυστική ψηφοφορία και τέσσερις κάλπες, μια για κάθε πρόσωπο
- Απαιτούνται 151 ψήφοι για να περάσει μια πρόταση

Κατώτεροι των περιστάσεων για άλλη μια φορά οι Έλληνες πολιτικοί, δείχνουν ξανά ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα! Τίποτα απ’ όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, από την υπομονή του κόσμου που έχει τελειώσει και έχει κουραστεί να βλέπει μπροστά στα μάτια του πολιτικά παιχνίδια.

Για άλλη μια φορά, στη Βουλή επικράτησε μπάχαλο, με τη Διάσκεψη των προέδρων να διαφωνεί και να ρίχνει το μπαλάκι επί της διαδικασίας στην Ολομέλεια. Και θα γίνει ακόμη χειρότερη η κατάσταση στην πορεία της ημέρας, αφού η ψηφοφορία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για το ποιος θα παραπεμφθεί σε προανακριτική, όχι απλά διχάζει, αλλά προκαλεί πόλωση...

Η κυβέρνηση λοιπόν προτείνει να γίνουν τρεις ψηφοφορίες και να στηθούν επτά κάλπες, αποδεχόμενη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου=μια κάλπη
Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου=δυο κάλπες
Πρόταση ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής για παραπομπή Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου= τέσσερις κάλπες.
Σύνολο: επτά!

Πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό μέτωπο να σχεδιάζει αποχώρηση των βουλευτών του από την ψηφοφορία επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Είναι σκηνικό γνωστό στη Βουλή, έχει ξανατύχει να αποχωρήσουν βουλευτές από ψηφοφορία (βλ. πρόταση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου).
Είναι και μια προσπάθεια των κομμάτων της κυβέρνησης να αποφύγουν κακοτοπιές και... αντάρτικο από βουλευτές που διαφωνούν με την επίσημη πρόταση.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει. Η ΔΗΜΑΡ αρχικά ένιψε τας χείρας της και το πρωί της Πέμπτης θα συνεδριάσει η Κ.Ο. του κόμματος για να αποφασίσει την τακτική που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει μια ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες, μια για κάθε όνομα δηλαδή, ή εναλλακτικά μια κάλπη με τέσσερα ψηφοδέλτια προκειμένου να «χαλάσει» τα σχέδια αποχώρησης κάποιου κόμματος από τη συνεδρίαση.

Την τελική, τυπική απόφαση θα πάρει η Ολομέλεια, σε μια μη ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μετά την έναρξη της συνεδρίασης (10 π.μ.). Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η συζήτηση των τριών προτάσεων.

Εκεί, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η παραπομπή του οποίου θεωρείται βέβαιη. Παρών στη Βουλή θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ο Λουκάς Παπαδήμος, θα στείλει υπόμνημα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των μαραθώνιων ονομαστικών ψηφοφοριών, που θα ξεκινήσουνε κατά τις 18:00.

Από .....  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: