Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Καζαντζιδεια και ο… κομφερανσιέ κ. Πετρόπουλος

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Επιστολή αναγνώστη

Το τριήμερο των Καζαντζίδειων έδωσε ζωή ,κίνηση και χρήμα ασφαλώς στην τοπική οικονομία του Αγίου Κωνσταντίνου.. Άσχετα αν δεν το πίστεψαν κάποιοι κάτοικοι του λιμανιού και συνειδητά απείχαν , αλλά και στραβομουτσούνιαζαν ,ακόμη και δημοτικοί παράγοντες.

Γιατί μπροστά στο οπτικό τους πεδίο τους θολώνει την εικόνα ένας στείρος και δογματικός τοπικισμός.

Αυτό διαφάνηκε και στη συμπεριφορά ακόμη και ορισμένων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αγνοώντας συνειδητά μη κάτοικους Αγίου Κωνσταντίνου που δούλεψαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Θα άφηναν δε καλύτερη εντύπωση αν δεν υπήρχε και εκείνη η θλιβερή παρουσία ενός κ.Πετρόπουλου που έχει φαίνεται απωθημένο του να γίνει ο… ΄Αλκης Στέας του λιμανιού.

Αφού αναφέρθηκε στην κυρα Μαρία του αξέχαστου Μπαρμπαγιάννη του κηπουρού ,την Σοφία του αείμνηστου ταχυδρόμου , τον κυρ Παντελή καλή του ώρα, τον Δήμο Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου που δεν είχε καμία συμμετοχή , αντίθετα ο Δήμος Μώλου την ίδια ημέρα έκανε δικές του εκδηλώσεις στο χωριό του Μώλου ,τόσο πολύ βοήθησε!

Τέλος πάντως ο κομφερανσιέ Πετρόπουλος ,δεν παρέλειψε να αναδείξει την συμβολή της Γιώργαινας του αείμνηστου Γιώργου του ζυμωτή που τόσο πολύ βοήθησε πλάθοντας τα φύλλα για την λαχανόπιτα, τον Γιάννη τον αρκούδα που παλιά έκανε τον αρκουδιάρη στις αποκριές ,τη θεια μου την Μυρσίνη που χάρη σε αυτήν και τα παραδοσιακά κουραμπιεδακια της γλυκάθηκαν οι τραγουδιστές ,τον κυρ Γιάννη του περιπτερά που πρόσφερε από πέντε τσίχλες για να αρωματίζονται τα στόματα των τραγουδιστών , εδώ έκλεισε η παρέλαση των παραγόντων που βοήθησαν με την κατάθεση ψυχής τους στην επιτυχία.

Α….λέει ο κομφερανσιε ,μωρέ το ξεχασα ,σορρυ και παλι μωρε ,είναι και
τούτος εδώ ο Παπαναγιώτου.

Που είσαι μωρέ κυρ Μήτσο ,ε κυρ Μήτσο;

Εδώ δίπλα σου είμαι απάντησε ο κυρ Μήτσος,
Δεν σε είδα καλέ που ήσουνα τόση ώρα.
Σου είπα εδώ δίπλα σου….


Βέβαια ο κυρ Πετρόπουλος ίσως πάσχει από έναν ιδιότυπο στραβισμό η έχει βιονικό μάτι , βλέπει αυτά που δεν βλέπονται και δεν βλέπει αυτά που γίνονται κάτω από την μύτη του.
(κ.Διαχειριστή επειδή δεν τα κατέχω αυ΄τα μπορείς να το κάνεις θέμα και οχι απαντηση ως σχολιο;Σε ευχαριστώ)

Νίκος Σαλαμούρδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: