Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: "Ολοκλήρωση του PSI έως τις 5 Μαρτίου – Εκλογές στις 8 Απριλίου"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες το αργότερο μέχρις τις 8 Απριλίου, ενώ εκτίμησε πως η συμφωνία με τους πιστωτές για την ανταλλαγή ομολόγων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου: «Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο δάνειο και το ελληνικό χρέος θεωρηθεί και πάλι βιώσιμο πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές. Η ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου, μπορούμε να πάμε σε εκλογές στις 8 Απριλίου. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή».

Επιπλέον, σχολίασε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 5ό συνεχόμενο χρόνο βαθιάς ύφεσης, μία κατάσταση «άνευ προηγουμένου» για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη, τονίζοντας: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο, δεν θα βγούμε από την κρίση».

Παράλληλα, ανέφερε πως τα οικονομικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, αφού οι δραστικές περικοπές των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, δυσκολεύουν την μείωση του ελλείμματος σε επίπεδο κάτω του 10% του ΑΕΠ.

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό φάρμακο αλλά αυτό που δόθηκε ήταν λάθος αφού δεν υπήρξε καμία ανάκαμψη», ενώ επεσήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές ούτως ώστε να επιταχυνθεί ο περιορισμός του ελλείμματος και η ανάκαμψη.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου να συνάψει νέα δανειακή συμφωνία και να λάβει μέτρα στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των προσπαθειών για καταπολέμηση της χρόνιας φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας.

Από    ........  newsplus

Δεν υπάρχουν σχόλια: