Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αγροτικές κινητοποιήσεις για τα «χαράτσια»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη και Χανιά, πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από την Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).
Ωστόσο διαφαίνεται ότι η κορύφωσή τους πιθανά να μην είναι το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν αποκλείεται κλιμάκωσή τους, με τους Θεσσαλούς αγρότες να κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Χαρίλαος Αρχοντής, «πλέον διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να βγουν τα τρακτέρ των Ενωτικών Ομοσπονδιών στη Θεσσαλία, στους δρόμους, το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, με αιχμή τα «χαράτσια» και δη αυτό του ΕΛΓΑ».
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ, για τον οποίο μάλιστα ζητούν να αποτελέσει κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση, ο οποίος θα αποζημιώνει κατά 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
Εν τω μεταξύ για μεθαύριο, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, σε όλες τις πόλεις της χώρας, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας).

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: