Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com 


Εντείνονται πλέον οι πιέσεις στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου και σε παράταση του βίου της κυβέρνησής του.

Μετά, μάλιστα, τη χθεσινή αδιέξοδη και αναποτελεσματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού (που θα σηματοδοτεί εκ των πραγμάτων και προσπάθεια για την παράταση του βίου της υπάρχουσας κυβέρνησης) αναμένεται να πληθύνουν. Στην κατεύθυνση αυτή οδηγούν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB που δημοσίευσε χθες το Real.gr, σύμφωνα με την οποία η φθορά της κυβέρνησης λαμβάνει ραγδαίους ρυθμούς.

Ήδη χθες ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξερχόμενος από Βουλή, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τάχθηκε υπέρ της «ανασύστασης» -όπως είπε- της κυβέρνησης. «Μιλώ για πιο ευέλικτο σχήμα. Πείτε το ανασύσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ υπενθυμίζεται ότι το θέμα άνοιξε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την επομένη της συνάντησης της με τον πρωθυπουργό.



Θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς -εν αντιθέσει ίσως με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου- μόνο με καλό μάτι δεν μπορεί να δει τα σενάρια του ανασχηματισμού, που υποκρύπτουν κινήσεις για απομάκρυνση του χρόνου των εκλογών, ίσως και για μετά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει πρόβλημα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αρκεί να μην παραταθεί η διάρκεια της θητείας της.

Υπέρ ο Παπανδρέου

Υπέρ του ανασχηματισμού τάσσεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιμένει ότι οι εκλογές θα πρέπει να μεταφερθούν για αργότερα, πιθανόν και για μετά το καλοκαίρι.

Ο Ε. Βενιζέλος

Σημείο κλειδί δε, σε περίπτωση ανασχηματισμού, εκ των πραγμάτων θα είναι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Παπαδήμο το τελευταίο διάστημα είναι τουλάχιστον ψυχρές!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν εκτός κυβέρνησης τον υπουργό Οικονομικών, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και η τακτική που θα επιλέξει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: