Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αντίθετη με την κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης» η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Την αντίθεσή της στο σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ευθύνης» εξέφρασε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι, μέσω αυτής, «συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η πιο βίαιη και ωμή ξένη επέμβαση που έγινε ποτέ στη χώρα».

Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση με την επιλογή αυτή «η εθνική ανεξαρτησία καταλύεται, η λαϊκή κυριαρχία εξοβελίζεται, το Σύνταγμα παραβιάζεται και οι ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κενό γράμμα».

Τα «πράσινα» στελέχη εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως τον «κατ΄εξοχήν υπεύθυνο αυτής της κατάστασης», που «με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες».

Η Αριστερή Πρωτοβουλία κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι δεν αντιλήφθηκε ότι, μέσω του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας εξελίσσεται, εδώ και ένα χρόνο, ένα σχέδιο ανασύστασης της κεντροδεξιάς.

Ζητεί τέλος τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πριν από τις εκλογές, ενώ ο επικεφαλής της, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με προσωπική του δήλωση, ζητεί άμεση προσφυγή σε εκλογές, για να εκφραστεί ο λαός.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: